Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

NUORTEN SYÖMISHÄIRIÖT
YHTEISTYÖN JA PROJEKTIN MERKITYS RAUMAN KAUPUNKI Vammaistyön päällikkö Vesa Kiiski.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2010 ja Terveyden edistämistoimijoiden yhteistyöseminaari Kommenttipuheenvuoro ”Kumppanin kylijessä”
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
Jyväskylä Keski-Suomen aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun kerhotoiminnan kehittämisverkoston kokoontuminen.
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Jorma Fisk
Kristillisen kuntoutusohjelman tämän päivän haasteet
Vammaispalveluiden innovaatio- ja kehittämiskeskus -konsepti Jarno Tuimala, Anne Laakso
Vapaaehtoistoiminta kunnan strategisessa suunnittelussa aluepalvelupäällikkö vs. Manna Torvinen Vapaaehtoinen voi hyvin –kumppanina kunta Kuntamarkkinat,
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Kaupunginhallitus Kotouttamisohjelman päivitys ohjelma maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Diakonian olemus ja ajankohtaiset haasteet
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä Hanna Kääriäinen
Toteutuuko järjestöjen ja kuntien välinen kumppanuus KUUMA-alueella
KATHY KANSALAINEN-TIETOYHTEISKUNTA- HYVINVOINTI –KEHITTÄMISPROJEKTI
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
”Mihin kekoon sinä kannat kortesi?”. Mitä on vapaaehtoistyö? Vapaaehtoista Vapaa-aikana Ei palkkaa Kuka tahansa voi osallistua.
palomestari Jukka Taskinen
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
PARAS – ITÄ-UUDENMAAN ALUEVAIHE - maakunnallinen yhteistyö -Itä-Uudenmaan malli Tuula Jäppinen AKO
Alkoholiohjelman kumppanuudet Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2010 Kari Paaso STM.
Valtakunnallinen kokemuskoulutusverkosto
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Päiväkeskustoiminnan tutkimushanke Sininauhaliitto Tutkija Aki Rogel.
Kumppanuutta Poriin- hanke1 VERKOSTOITUMINEN PORISSA Kumppanuutta Poriin - hanke
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Järjestöt maakunnan voimavarana Maakuntajohtaja Pentti Hyttinen
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
TURUN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTIKUMPPANUUS TAUSTAA Turun koulut liikkeelle – hankkeen myötä syntynyt innovatiivinen kumppanuus koulujen ja kaupungin.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Markus 16:15.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Vapaaehtoisten osallistuminen öljyntorjuntaan – kehittämishanke SPEK, Reijo Rautauoman säätiö Tommi TT Virtanen Vapaaehtoisten osallistuminen.
Vapaaehtoisuus ammattioppilaitoksessa Kuvaus vapaaehtoisuustoiminnan pilottiprojektista Espoon Omnian ammattioppilaitoksessa.
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
“Vapaaehtoisena vaikutat” Reija Salovaara, viestintäjohtaja Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry Valtakunnallinen vammaisneuvostopäivä
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Kaj Tawast, Marianne Kilpi, Jyri Kunttu ja Sara Airola.
Mitä terveys on? s. 8 – 15.
Uudenlainen yhteistyöfoorumi
PoSoTe – työryhmän kokous
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
PoLut – Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Lapin alueen kuntien vammaisneuvostot ja muut asiointipalvelut
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoistyön kehittämishanke Lapin Sinisarastus ry Kaisa Kulmala, Jonna-Tuulia Julkunen

Toimijat Raha-automaattiyhdistyksen rahoitus (110.000 euroa/v. 2011) vuosille 2011-2014 Projektin työntekijät: Kaisa Kulmala ja Jonna-Tuulia Julkunen Toimitilat: Lapintie 16, II krs Projektia hallinnoi Lapin Sinisarastus ry

Idea projektin toteuttamiseksi V. 2009 Kitisenrannan koululla toteutetun sosiaali- ja terveysalan yhteisen järjestöpäivän myötä (Sininauhaliiton aluetyöhanke ja kunta) Hankkeen suunnittelutyöryhmässä olivat mukana mm. Sydänyhdistys, Eläkeliitto, Omaishoitajat, MLL, Martat, Invalidiliitto, Lapin Sinisarastus ry, seurakunnat, jne. Koettiin, että: vapaaehtoistyö on koordinoimatonta, koulutusta ja yhteistyötä tarvitaan, nuorten ja eläkkeelle jäävien saaminen vapaaehtoistyöhön tärkeää, yksinäisyys lisääntynyt, yhteinen toimipiste puuttuu, jne. Kansainvälinen vapaaehtoistyön vuosi 2011

Projektin päätavoitteet ja tuotokset Vapaaehtoistyön koulutustarpeen selvittäminen Koulutusmallin luominen ja sen kokeilu Rekisteri vapaaehtoisista ja järjestöistä Järjestötalon/vapaaehtoistyön keskuksen perustaminen Sodankylään Kumppanuusmallin kehittäminen järjestöjen ja kunnan välille

Osa- ja vaihetavoitteet *Järjestön aktivoituminen kehittämään työtään ja tuomaan osaamistaan esille *Rekrytointi vapaaehtoistyöhön *Työttömien aktivoiminen kolmannen sektorin toimintaan, yhteistyö työvoimatoimiston kanssa *Nuorten saaminen mukaan vapaaehtoistoimintaan *Järjestömarkkinat syksyllä 2011 *Järjestökoulutus hallitusten jäsenille ja pj:jille syksy 2011 *Minustako vapaaehtoinen? –tilaisuus syksy 2011

Kohderyhmät Sodankylän sosiaali- ja terveysalan järjestöt Vapaaehtoistyöntekijät Hyödyn saajina mm: lapsiperheet, mt- ja päihdekuntoutujat, yksinäiset, omaishoitajat, paikkakunnalle muuttaneet, nuoret äidit, yksinhuoltajat, vammaiset, vanhukset, jne Julkisen sektorin eri yksiköt, seurakunnat

Järjestöjä Sodankylässä Kulttuurijärjestöjä 33 kpl Liikuntajärjestöjä kirkonkylässä 28 kpl Liikuntajärjestöjä sivukylissä 5 kpl Nuorisojärjestöjä 7 kpl Sosiaali- ja terveysalan järjestöjä 30 kpl Lisäksi Metsästysseurat, kyläyhdistykset….

Ohjausryhmä Hankkeen tueksi perustetaan ohjausryhmä, johon on tähän mennessä lupautunut mukaan: Kunta (2) kunnanvaltuuston pj, vapaa-aikasihteeri Järjestöt (4) Eläkeliitto, SPR, Sydänyhdistys, Lapin Sinisarastus Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys (1) Sanna Ylitalo Seurakunnat (2) EVL, Vapaaseurakunta Meri-Lapin Majakka (1) Lukio (1) rehtori Heidi Lakkala Tarpeen mukaan jaetaan esim. eri työryhmiin, mm. koulutustyöryhmään, kumppanuusmallityöryhmään

Yhteistyötahot Kunnan eri yksiköt Seurakunnat Neuvokas/Rovaniemi, Majakka/Kemi Työvoimatoimisto Koulut – lukio, ammatti-instituutti Alueella toimivat muut hankkeet/projektit

Projektin tulokset ja tuotokset Vapaaehtoistyön koulutusohjelma paikkakunnan tarpeisiin Vapaaehtoistyön koordinointi ja organisointi järjestön perustyötä Kumppanuusmallin saaminen Sodankylään Järjestötalon saaminen Sodankylään

Tavoiteltavat vaikutukset Järjestöjen vahvistuminen, järjestötyöhön osallistuvien voimaantuminen Yhteistyön tiivistyminen Kansalaisten aktiivisuuden ja yhteisöllisyyden lisääntyminen Osallistuvuuden lisääntyminen Yksinäisyyden ja syrjäytymisen vähentyminen Avun tarvitsijoiden ja avun antajien kohtaaminen Hyvinvoinnin lisääntyminen, elämänlaadun parantuminen Vertaistuen merkityksen lisääntyminen Sukupolvien välisen kuilun kaventuminen

Kiitos mielenkiinnosta!