PUU, TURVE JA BIOMASSA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreä sähkö.
Advertisements

Wilhelms ja Tanner-Faarinen Energiavuosi 2012 Kaukolämpö.
Energian tuotanto, käyttö ja päästöt Suomessa ja globaalisti
Metsäteollisuuden käyttämästä puusta 67 % tulee yksityismetsistä
Mistä puhutaan, kun puhutaan bioenergiasta?
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
Uusiutuvat energialähteet
Energiavuosi 2011 Kaukolämpö
Fortum Power and Heat Oy:n 35 MW lämpölaitos Vammalassa
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö
Monikäyttöinen paperi
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
Kaukolämpö Suomessa Kaukolämmitys on luonnollinen suomalaisten taajamien lämmitysmuoto. Se pitää ympäristön puhtaana ja lisää asumisviihtyvyyttä. Kaukolämmitys.
Kaikki maailman aine koostuu ainehiukkasista. Aineen lisäksi on olemassa niin sanottua antiainetta. Antihiukkaset muistuttavat ainehiukkasia niin paljon,
Metsäteollisuuden tehdaspolttoaineet Suomessa 2012
2.2 Schäfer-Gordon malli Gordon (Journal of Political Economy 1954), Schäfer (1957), Scott (JPE 1955) Vaihtoehdot joita vertailemme: Biologinen optimimointi.
Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska mm. : 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi.
Energinen Suomi.
Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö.
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
ESSI –HANKE Energia omavaraisuusohjelman luominen pilottialueille Hanketta koordinoi Vaasan yliopiston energiainstituutti Hankkeen toteuttajina Jyväskylän.
Taina Wilhelms Energiavuosi 2011 Kaukolämpö.
Kaukolämmön hinta, teho+energiamaksu €/MWh (sis. verot)
4/8/2017 UE direktiivin tavoitteiden saavuttamisen edellytykset ja vaikutukset sekä mukanaan tuomat kehittämistarpeet alueellisen energiayhtiön näkökulmasta.
Energia ja energiapolitiikka kouluopetuksessa
BIOENERGIA Osa uusiutuvista energialähteistä (kts. dia 2)
Fotosynteesi.
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö Wilhelms TILASTOTIETOJA 2013  Kaukolämmön myynti (sis. verot) 2310 milj. €  Kaukolämpöenergian myynti31,7 TWh.
Biopolttoaine Biopolttoaine on biomassasta eli eloperäisestä aineesta valmistettu polttoaine; Biopolttoaineesta saatavaa energiaa kutsutaan bioenergiaksi.
Rovaniemen voimalaitoshanke 120 MW S / 120 MW L Esisuunnittelu ja toteutus
Energiavuosi 2014 Kaukolämpö TILASTOTIETOJA 2014  Kaukolämmön myynti (sis. verot) 2330 milj. €  Kaukolämpöenergian myynti31,7 TWh  Kaukolämmön.
Kivihiili. Maailman eniten käytetty sähkötuotannon polttoaine Öljyn jälkeen maailman tärkein energianlähde.
4. Tulevaisuuden mahdollisuuksia energiantuotannossa.
Ympäristön myrkyttyminen. Orgaaniset ympäristömyrkyt  Orgaanisilla ympäristömyrkyillä tarkoitetaan hiiliyhdisteitä, jotka ovat vahingollisia eläimille.
PUUPOLTTOAINE. Puupolttoaine - Puupolttoaine on polttoaineena käytettävää biomassaa eli biopolttoainetta, joka on peräisin puun rungosta, oksista tai.
Bioenergia, Suomen kansallinen voimavara Tavoitteet 2010 FINBIO ryPuuenergia r.y.Turveteollisuusliitto ry.Suomen turvetuottajat ry.
Energiavuosi 2012 Kaukolämpö Kaukolämpö ja –jäähdytys 2012 Kaukolämmön myynti (sis. verot)2,25 mrd € Kaukolämpöenergian myynti33,6 TWh Kaukolämmön.
Uusiutuvan energian vuosi 2015 Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä Congress Paasitorni, Helsinki Pekka Ripatti.
Lauri Myllyvirta energiavastaava.
Puu energian lähteenä. Puu on huomattava uusiutuvan energian lähde Uusiutuvan energian lähteitä ovat tuuli, vesi, aurinko, maalämpö, peltojen ja metsien.
Energiavuosi 2015 Kaukolämpö Lämmityksen markkinaosuudet Asuin- ja palvelurakennukset Lämpöpumppu: sisältää myös lämpöpumppujen käyttämän.
Jätteet energiantuotannossa. Miten jätettä tuotetaan? Me kaikki tuotamme jätettä joka päivä. Suomalainen tuottaa jätettä yli 500 kiloa vuodessa, josta.
Energiavuosi 2015 Kaukolämpö.
Hankkeen esiselvittelyn tausta
Kaukolämmön hinta, teho+energiamaksu €/MWh (sis. verot)
Energiavuosi 2014 Kaukolämpö.
TURVE On muodostunut kuolleista kasvin osista maatumalla kosteissa olosuhteissa. Kasvava turvekerros syntyy, kun kasvit eivät pääse hajoamaan hapenpuutteen.
Uusiutuvan energian kuntakatselmukset Tampereen seudulla
Energiantuotannon riskit/tulevaisuus s. 90
Tiivistelmä 12. Energian tuotanto ja käyttö
Turvetuotanto ja turvepalot
Öljy energianlähteenä
8 Raaka-aineet ja 9 Energia
ILMA Emma ja Vilma 5B.
8. Ihmisen toiminta tuottaa ilmansaasteita
Pisara 6 Fysiikka ja kemia
Metsäteollisuus Aapo rantonen 8b.
Lämpö energiamuotona Lämpövoimakone muuttaa lämmön mekaaniseksi energiaksi. Lämpövoimakoneita: lämpövoimalaitokset, auton polttomoottori. Energian huononeminen.
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Yhdysvalloista tulee teollisuusmahti
1 Biopolttoaineet Bioenergian lähteitä lämpölaitoksissa voivat olla
Energiaeksperttikoulutus Kaukolämpö - Energiakäänne
Kaukolämmön vuositilasto 2017
Kaukolämmön vuositilasto 2017
Energiavuosi 2018 Kaukolämpö
Metsäteollisuuden puunkäyttö ja tuontipuu
Esityksen transkriptio:

PUU, TURVE JA BIOMASSA

TURVE Heikosti maatunutta Acutifolia-turvetta. Se on muodostunut pääosin ruskean rahkasammalen (Sphagnum fuscum) jäännöksistä

Mitä se on? Turve on kotimainen energianlähde. Se on muodostunut suohon hajoamatta jäänneistä kasveista, joita kertyy 1-10 mm kerros vuodessa. Vaikka sen muodostuminen ei kestä niin kauan kuin esim. öljyn. Se on jäytännössä uusiutumaton

Turpeen käyttö Turve sopii erityisesti suurien voimaloiden polttoaineeksi yhdistetyssä sähkön ja lämmön tuotannossa. Turvetta käytetään suomessa paljon muihin maihin verrattuna. Sen osuus kokonaisenergian kulutuksesta on 6%. Tällä kulutuksella sitä riittää energian tuotantoon lähes loputtomasti

Tuotanto Turpeen tuotanto rajoittaa lyhyt, vain kesäaikaan tapahtuva korjuuaika ja säätilan vaikutus tuotantoon. Turpeen tuotanto aiheuttaa ympäristöongelmia Soiden kuivatuksen vaikutus luonnon tasapainoon. Maisemalliset haitat Ilman saastuminen

BIOMASSA

Tietoa Biomassa on eloperäistä fotosynteesissä syntynyttä kasvimassaa. Sitä ovat raakapuu, metsäteollisuuden jäteliemi, kiinteä puu- ja hakkuujäte sekä muu palava kasviperäinen aines. Biomassan polttotekniikka on hyvin kehittynyttä. Bioenergia laitoksissa voidaan polttaa myös märkää raaka-ainetta ja käyttää monia vaihtoehtoisia polttoaineita. Biomassan etuna on, että sen kotimainen ja poltettaessa syntyy vähemmän rikkidioksidia ja typin oksideja kuin monien muiden polttoaineiden käytössä

Tuotanto Biomassaa on mahdollista tuottaa viljelemällä runsaasti energiaa tuottavia kasveja pellolla. Peltobiomassan käyttö energialähteenä ei kuitenkaan Suomessa vielä ole yleistynyt. mutta sen hyödyntämistä tutkitaan.

Käyttö Biomassan eli käytännössä polttopuuaineiden osuus energian kokonaiskulutuksesta on yhteensä noin 19%,mikä on kansainvälisesti vertailtuna korkea osuus. Biomassasta tuotetaan energiaa erityisesti sellutehtaiden ja sahojen käyttöön. Sähkön ja lämmön yhteistuotannossa laitokset tuottavat myös kaukolämpöä ja sähköä.

PUU

Tietoa Puu kuuluu biomassaan. Jos haluat lisätietoa puusta energian lähteenä paina TÄTÄ Jos et paina TÄTÄ

Loppu Tekijä: Lauri Lundell Kiitokset: www.google.fi ja fysiikan kirja