KROK – Kevyt Ratkaisu Oodin Kylkeen Avoimen yliopiston sähköisen asioinnin edistäminen Oodia hyödyntäen 1.2.2012 Kati Tiihonen Itä-Suomen yliopisto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Advertisements

UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Eero Tourunen 2003 Projektin johtaminen -opintojakso Yliopiston ja yritysten projektiyhteistyö.
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Atik III -projekti Avoimen yliopiston foorumi Minna Herno Projektipäällikkö Oodi-konsortio
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Tilannekatsaus sovelluskehitysprojektiin Marraskuu 2008 Ilkka Kommeri
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO ATIK Projekti /Esa Keränen.
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
KDK-asiakasliittymä – linjauksia 2012 Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
DREAM APPLY -HAKUPALVELU Thinking Allowed. Lähtötilanne Kasvava hakijamäärä ei hoitunut enää Lotus Notes - pohjaisella tietokannalla Ensimmäiset selvitykset.
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Laitosneuvojien tapaaminen Opetusohjelmaprosessi, vaihe mennessä –Päivitetyt moduulisisällöt ja moduulien vastuuhenkilöt –Kurssien päivitetyt.
Opi Analyzer Peruskäyttäjäkoulutus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Opintopolku.fi tilannekatsaus
Opintoaikojen rajauslaki Vaihe II WinOodin käyttöliittymä muutokset.
Sähköinen portfolio - kyvyt.fi
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Maija Innola/ as / /1. Tavoitesopimus Sopimuksen.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Moodle-Oodi Integraatio Itä-Suomen yliopisto ja Savonia- AMK
Käyttöoikeustietojen välittäminen Haka-luottamusverkostossa FinELib-päivä Arto Tuomi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Esitys: Finnan metatiedolle CC0-lisenssi Tapani Sainio Finnan konsortioryhmä
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytyyn keskusteluun viitaten LVI:n suunnittelu.
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
LVI: luku-vuosi-ilmoittautumispalvelu – Uusi opinto-oikeus KSHJ:sta 1. Ei muita opinto-oikeuksia Lisäksi vanha opinto-oikeus/oikeudet – 2. Vanha opinto-oikeus.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
ASPA-ryhmän kuulumiset
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Siirtohaut Opintopolussa
Koulutuspäällikkö Taina Eriksson, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Opiskelijarekisterin ja Oodi-konsortion tulevaisuudennäkymiä
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Helsingin yliopiston Avoin yliopisto tietojärjestelmätilanne Opiskelijan polku järjestelmien läpi opiskelemaan Joanna Veinio
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
Avoin yliopisto projekti
Oodin kuulumisia OHTJ ip / Sari Zitting
Opintopolku-info
Oodin, Sisun ja Opianalyzerin uusi käyttöoikeushakemus
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

KROK – Kevyt Ratkaisu Oodin Kylkeen Avoimen yliopiston sähköisen asioinnin edistäminen Oodia hyödyntäen Kati Tiihonen Itä-Suomen yliopisto

KROK-hanke LY, OY, UEF ja VY yliopistojen yhteinen hanke Yhteistyösopimus yliopistojen kesken Sopimus CSC:n kanssa (palvelutuottaja) Oodi-konsortion pilottiprojekti, kehitettävät palvelut ovat myös muiden Oodi-yliopistojen käytettävissä Yhteistyötä OPI-MAKSU ja LVI, KOTVE, taloushallinto… Taustalla ATIK ja FINO kokemukset

Tavoitteena KROKissa hyödyntää opintotietojärjestelmä Oodin opinto-oppaan opetustarjontatietoja hakukohteiden perustamisessa ja hinnoittelussa tunnistaa hakija sähköisesti (VETUMA tai WebOodin tunnukset) tarjota tehokas ja turvallinen opintomaksun maksupalvelu hakijalle maksumuistutus- ja perintätoimenpiteiden vähentäminen ajantasaisella verkkomaksamisella automatisoida hakijan ja opinto-oikeuksien tietojen siirtäminen opintotietojärjestelmä Oodiin OodiWS- rajapintoja hyödyntäen

Tavoitetilassa Virkailija luo koulutustarjonnan Oodin opinto-opastietoja hyödyntäen määrittelee maksujen suuruudet hakukohteittain hallinnoi opinto-oikeuksien hakuprosessia Hakija Selaa koulutustarjontaa ja näkee paikkatilanteen Hakee opinto-oikeuden avoimeen yliopistoon Maksaa opinto-oikeuden maksun  Opinto-oikeuden luominen automaattisesti Oodiin KROK:sta rajapintojen kautta kulkevan tiedon pohjalta.  Esim. UEF:ssa uusille opiskelijoille käyttäjätunnusaihio, jonka opiskelija pääsee itse aktivoimaan, jonka jälkeen kirjautuminen WebOodiin, Moodleen, intranetiin ja kirjaston palveluihin on mahdollista

Rajauksia Jokainen KROK-yliopisto ottaa käyttöön oman KROKin, jossa esitellään vain kyseisen yliopiston maksullisen opetuksen tarjonta ja jonka kautta voi hakea opinto-oikeutta vain kyseisen yliopiston maksulliseen opetukseen. Opinto-oikeuden hakeminen KROKilla rajataan hakijoihin, jotka pystyvät tunnistautumaan (VETUMA tai WebOodin tunnukset) ja maksamaan KROKin sähköisillä maksutavoilla. Muut hakijat ohjataan asioimaan avoimen yliopiston kansioissa. Vahva tunnistautuminen on tärkeää siksi, että hakijat ja heidän opinto- oikeutensa siirtyvät automaattisesti Oodiin. On tärkeää, että kaikki Oodiin KROKin kautta automaattisesti luotavat henkilöt ovat oikeita henkilöitä, joilla on henkilötunnus. Opinto-oikeuden hakeminen KROKilla rajataan sellaiseen opetukseen, johon pääsyyn ei liity karsivia alkutenttejä tai muita esikarsintamenetelmiä. KROK toteutetaan Oodista erillisenä sovelluksena, joka keskustelee Oodin kanssa rajapintojen kautta. Kieliversiot, aluksi suomi

Aikataulu, vaihe 1 Toimintojen vaatimusmäärittely valmistui tammikuussa 2012 Prioriteetti I, joka sisältää virkailijan käyttötapauksia ja prototyypin teon. prototyyppi on valmis tammikuussa tehty, testattu ja tuotannossa maaliskuun 2012 loppuun mennessä. Prioriteetti II, joka sisältää virkailijan ja hakijan käyttötapauksia. tehty, testattu ja tuotannossa toukokuun 2012 puoliväliin mennessä. Prioriteetti III, joka sisältää loput virkailijan ja hakijan käyttötapaukset. tehty, testattu ja tuotannossa kesäkuun 2012 loppuun mennessä. Tarkoitus saada tuotantokäyttöön elokuussa 2012

Jatkokehitys 2012 syksy – 2013 toimintoja, joita ei ole toteutettu vaiheessa 1 Yhteistyöoppilaitokset Tuplaopiskelijoiden tunnistaminen Kieliversioiden laajentaminen Maksupalvelun mahdollisuudet, esim. ostoskori ja käyttö myös muussa yliopistojen maksullisessa koulutuksessa…

Tehty myös mm. Termien määrittämistä avoimen yliopiston näkökulmasta Käytäntöjen läpikäyntiä  osittaista yhtenäistämistä luvassa

Lisää tietoa (rajoitettu pääsy, OPI-vastuuhenkilö Jukka Kohtanen KROK-yhteyshenkilöitä: Kaisa Toivonen Raija Pappila Juha Pohjonen Merija Timonen