LIETTUA LIETUVA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 European Employment Services = Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES • Palvelee työnantajia kaikissa kansainvälisissä rekrytointitarpeissa • Auttaa.
Advertisements

Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Turku Millainen paikka asua? Mitä mahdollisuuksia tarjoaa?
Sri Lanka.
Iso-Britannia Markus,Tuomas, Tapani.
Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
RUOTSISTA PERUSTIETOA
Maahanmuuttajien yrittäjyys ei ole pelkkää pizzaa ja pubeja Maahanmuuttajien yrittäjyys Suomessa on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan melko samanlaista.
Kansainvälinen yhteistyö.
TANSKA.
Sinisorsa Sinisorsan tieteellinen nimi Anas platyrhynchos merkitsee leveänokkaista ankkaa. Sinisorsan kesytetty muoto on ankka.
Fosforitonnia lähteellä Lähteet: HELCOM, JNS, SYKE Valmistui 2011 Puhdas Itämeri voi olla totta.
Englanniksi on : Estonia. Viron pääkaupunki on Tallinna
NORJA PÄÄKAUPUNKI Norjan pääkaupunki on Oslo. Oslo sijaitsee maan eteläosassa. Norjan virallinen kieli on norja. Norjan pinta-ala on km2.Jos Norjan.
Suomen Kivikausi ~ eKr..
Suomen kartta.
Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Tekijät: Saara N, Laura & Mirella
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Italia Iina, Satu, Paula.
Valtiomuototasavalta Presidentti Pääministeri Ólafur Ragnar Grímsson Jóhanna Sigurðardóttir PääkaupunkiReykjavík Pinta-ala: km² Väkiluku (2008)
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Tulilintu / Koulutus- ja käännöspalvelut
Malta.
Italia.
Vilma: Liettua sijaitsee balttiassa, helsingistä 600km etelään.
ANGLO-AMERIKKA.
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Vaihdossa olleet opiskelijat vuonna 2013 (Eurooppa) 1 – 10 vaihto-opisk. 11 – 30.
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Suvi Sieppi & Iina Alanissi Puola.
VIRO Krista, Venla K, Liisa, Eveliina, Seela. Historia toisen maailmansodan jälkeen luvun lopulla osaksi Neuvostoliittoa. Kymmeniä tuhansia karkotettiin.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
IRAK Historia YLEISTÄ Pääkaupunki: Bagdad Pääkaupunki: Bagdad Pinta-ala: km² Pinta-ala: km² Väkiluku: Väkiluku: Viralliset.
PAKISTAN Iman, Ittehad, Tanzeem (Yhtenäisyys, kurinalaisuus, usko)
MANILAN SLUMMI.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Alueiden Eurooppa.
Venäjä.
Puola.
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
TSEKKI Pinta-ala : km Väkiluku : 10 milj. Pääkaupunki : Praha
ESIMERKKIVALTIO Suomi – Finland Ruotsi – Sweden Norja – Norway Islanti – Island Tanska – Denmark Viro – Estonia Liettua – Lithuania Latvia - Latvian Kartta.
Iso-Britannia.
Yhdysvallat.
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
VIRO.
Protestanttiset kirkot
Pietarsaari ( Jeppis ).
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Indonesia.
Unkari Hungary.
Belgia 5 asiaa, jotka tulee mieleen: EU:n päämaja Naton päämaja
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
Metsäteollisuuden työvoima
Esityksen transkriptio:

LIETTUA LIETUVA

Kai huomasitte tuomaksen? Dalia jotain on ollut Liettuan presidenttinä 12. heinäkuuta 2009 lähtien Pääkaupunki on vilna Liettuan tasavaltameli Liettua on valtio Itämeren rannalla Euroopassa. Se on yksi Baltianmaista. Liettuan rajanaapureita ovat Latvia, Valko-Venäjä, Puola ja Venäjä Liettuan pääkaupunki on Vilna. Maan asukasluku on noin 3,5 miljoonaa ja pinta-ala on 65 200 km² eli noin yksi viidesosa Suomen pinta-alasta . Kai huomasitte tuomaksen?

Liettua on Baltian maista eteläisin ja sekä pinta-alaltaan, että väkiluvultaan suurin. HAA EU:hun liittymisvuosi: 2004 Valtiomuoto: tasavalta Pääkaupunki: Vilna Pinta-ala: 65 000 km² Väkiluku: 3,3 miljoonaa valuutta: Liettuan liti Liettuan tunnetuin ruoka on kylmä punajuurikeitto.

Siauliain kaupungin lähellä on Liettualaisten pyhä paikka ainutlaatuinen ristikukkula. Lukuisat eri kokoiset ristit ovat muistus vaikeista ajoista ja uhrauksista. Sen uskotaan saaneen alkunsa 1800luvun puolessa välissä.

Luonnonvara: metsävarat, maanviljelysmaa, dolomiitti, savi, hiekka Naapurimaat: Valko-Venäjä, Latvia, Puola, Venäjä Hyvin yleinen näky oli yksi tai kaksi lehmää laiduntamassa enemmän tai vähemmän hoidetun oloisella pellolla Trakai on vanha pääkaupunki ja linna Liettuan kulta ----- meripihka.

Liettuan puolustusvoimien nykyinen tavoite on nykyaikaistaa kalusto Naton vaatimusten mukaiseksi. Modernin kaluston avulla Liettua pystyy toimimaan tehokkaammin liittolaistensa kanssa niin maan sisällä kuin sen ulkopuolella.

LÄHTEET http://fi.wikipedia.org/wiki/Liettua TEHNYT: JA SAKU Leevi k