Hyvinvoinnin puolesta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

Elämää ja elinvoimaa maaseudulla
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
SAFE AND ACTIVE SCHOOLDAY Well-Being Partnership Turun yhteistapaaminen Vanha Viinatehdas, kello 12-16
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Lasten ja nuorten hyvinvointikumppanuus UNELMA AKTIIVISESTA ILTAPÄIVÄSTÄ Yhteiskunnassa vallitsee arjen rytmihäiriö. Lapset ja nuoret viettävät iltapäivät.
Jyväskylä Keski-Suomen aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun kerhotoiminnan kehittämisverkoston kokoontuminen.
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Liikuntakulttuurin kolme kulmaa Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry Osuuskunta Osakeyhtiö Yhteiskunnallinen yritys ALV:illinen toiminta Palkattu henkilöstö.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Toiminnan ydinalueet  Lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin ja elinolojen edistäminen  Lasten kuulemisen ja osallisuuden.
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Linnaseutu ry •Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys •Leader -rahoitus.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Paavo Tikkanen, Ohjausryhmä Seudulliset yrityspalvelut SeutuYp-tukihanke.
TAMPERE CETUKSEN HISTORIA Perustettu Neljä seuraa yhdistyi: Laaksolahden Viri, Tapiolan uimarit, Espoon Uimaseura ja Simmis Espoo.
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
TAITEIDEN TALO VUOSAAREEN Helsingin kaupungin yhteismarkkinointitilaisuus Hotelli Rantapuisto Liisa Winberg, Vuosaari-toimikunnan pj.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
SOVATEK-SÄÄTIÖ Ty ö valmennuss ää ti ö Tekev ä ja Jyv ä skyl ä n Seudun P ä ihdepalvelus ää ti ö sulautuivat alkaen uudeksi SOVATEK -S ÄÄ TI.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
TURUN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTIKUMPPANUUS TAUSTAA Turun koulut liikkeelle – hankkeen myötä syntynyt innovatiivinen kumppanuus koulujen ja kaupungin.
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Yritysrahoitus Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö
Kunnan vastuu terveyden edistämisessä - Lasten ja perheiden terveyden edistäminen kunnan päätöksenteossa Sakari Möttönen Kehitysjohtaja, dosentti Jyväskylä.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
Yhteisöllisyydellä elinvoimaa Kolmivuotinen hanke paikallisten yhdistysten, lasten ja nuorten hyväksi Oulun Seudun Leader ry | Pohjois-Pohjanmaan Liikunta.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Etelä-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Punainen Risti, Helsingin ja Uudenmaan piiri Tapani Tulkki
Osuustoiminta koulujen yrittäjyyskasvatuksessa
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY
Hallitusneuvos Mikko Ojala
Maakunta/hankkeen nimi Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Team Finland – palvelutarjonta
Yhteinen keittiö -hanke
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen Kajaani
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Hyvä käytäntö - Hyvinvoinnin palvelukartta
Osallistava kerhotoiminta
Opiskeluhuollon palvelut
Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Esityksen transkriptio:

Hyvinvoinnin puolesta

Pähkinänkuoressa Missiomme on edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla terveyserojen kasvun, ylipainoisten määrän ja syrjäytymisen riskien pienentäminen olla valtakunnalliseksi laajentuva, tunnettu toimija Voittoa tavoittelematon yhdistys, perustettu Espoossa 2009 01/2014 toimintaa 20 paikkakunnalla lähes 170 koulussa Laajentumisvauhti 50% vuodessa www.wau-ry.fi | facebook.com/WAU-ry | twitter.com/WAU_ryhma

Vaikutusmahdollisuudet Sosiaaliset suhteet Terveys ja liikunta Oppimistulokset ja kouluviihtyvyys Työhyvinvointi ja harrastukset Vain puolet lapsista ja nuorista liikkuu terveyden kannalta riittävästi! www.wau-ry.fi | facebook.com/WAU-ry | twitter.com/WAU_ryhma

194 000 osallistujakertaa kerhoissa! Toimintamuodot Maksuttomat, lapsia osallistavat matalan kynnyksen WAU! -kerhot koululaisille Erityisryhmien kerhotoimintaa (esim. sairaalakoulut) Edullista leiritoimintaa koulujen loma-aikana Muu lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen tähtäävä toiminta Esim. Välkkäritoiminta Vaikuttaminen Yritys- ja aikuisliikunta 194 000 osallistujakertaa kerhoissa! 18 000 pidettyä kerhokertaa! www.wau-ry.fi | facebook.com/WAU-ry | twitter.com/WAU_ryhma

Ohjaustoiminnasta vastaaminen yhdessä koordinaattorien kanssa Organisaatio Paikallis-WAU: Ohjaustoiminnasta vastaaminen yhdessä koordinaattorien kanssa Koordinaattorit vastaavat oman alueensa toiminnan organisoinnista, yhteis-työstä ja rahoituksesta Keskus-WAU: Laajentumisesta, kehitystyöstä ja viestinnästä vastaaminen sekä rahoituksen organisointi Hallitus sekä päätoimiset toiminnanjohtaja, markkinointipäällikkö ja koordinaattori 11 päätoimista koordinaattoria: Etelä-Suomessa 6, Pohjanmaalla 3 ja Itä-Suomessa sekä Lapissa omat koordinaattorit Noin 70 palkattua tuntiohjaajaa, joista noin puolet koulujen opettajia. Lisäksi oppilaitos- ja yhdistysyhteistyötä. WAU Advisory Board www.wau-ry.fi | facebook.com/WAU-ry | twitter.com/WAU_ryhma

Julkinen rahoitus ja säätiöt Public-private - rahoitusyhdistelmä ELY-keskukset, Opetusministeriö, Opetushallitus, WAU ry:n kerhotoiminnassa mukana olevat kaupungit ja kunnat WAU ry:n budjetti 2013 607 000 €, tulojakauma 2012: Aktiastiftelsen i Esbo-Grankulla, Korsholm, Malax, Petalax och Vallgrund, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Märtha Gahmbergs stiftelse, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond, Svenska Kulturfonden, Urlus Säätiö, Waldemar von Frenckells stiftelse, William Thurings stiftelse, Espoon Seudun Kulttuurisäätiö, Brita Maria Renlunds minne, Victor Ollqvists stiftelse, Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto www.wau-ry.fi | facebook.com/WAU-ry | twitter.com/WAU_ryhma

Yritykset ja muut yhteistyökumppanit ” Osa yrityksen arvosta muodostuu aineettomista ominaisuuksista, kuten sitoutumisesta sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen. Haluamme olla mukana tukemassa WAU ry:n työtä lasten terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin puolesta.” Walki Group Oy President and CEO Leif Frilund  Eflow Oy ”Haluamme olla mukana rakentamassa perustaa hyvinvoinnille läpi elämän.” Comptel Oyj CEO Juhani Hintikka www.wau-ry.fi | facebook.com/WAU-ry | twitter.com/WAU_ryhma