BROILERI (Lähde: Lihatiedotus)
BROILERI (lähde: Lihatiedotus) Koipireisi (200-300 g) on broilerin luullinen jalkaosa. Se on mehevintä uunissa kypsennettynä. Sen voi myös grillata tai hauduttaa padassa. Suikaleet tehdään luuttomasta koipireisilihasta ja rintafileistä. Ne sopivat patoihin, keittoihin, kastikkeisiin, wokkiruokiin , leivonnaisiin ja kypsinä salaatteihin. Rintafilee (100-200 g) on luuton ja nahaton rintaliha. Se on broilerin vähärasvaisin osa ja kypsyy nopeasti uunissa tai pannulla. Rintafilee sopii myös uuni- ja pataruokiiin. Rintafileestä tehdään ohuita fileepihvejä, jotka valmistetaan ruuaksi muiden pihvien tapaan uunissa tai paistinpannulla.
BROILERI (lähde: Lihatiedotus) Rintaleike (185-215 g) leikataan broilerin rintaosasta niin, että siinä on mukana rintalasta ja nahka. Rintaleike sopii uuniruokiin, kastikkeisiin ja pataruokiin. Siipi (70-80 g) on pala, josta saadaan nuijasiipi tai litteä siipi. Siipipaloja voi kypsentää uunissa tai grillissä ja ovat hyvää naposteluruokaa. Jauheliha tehdään luuttomasta koipireidestä ja se sopii käytettäväksi muiden jauhelihojen tapaan
BROILERI Broileri on kanojen liharotu. Liha on vaaleaa ja mureaa. Kypsyy nopeasti. Ei saa pitää liian kauan lämpimänä – kuivuu nopeasti. Pitää muistaa hygieeninen käsittely! Pitää kypsentää + 75 °C.
Broilerin hygieeninen käsittely Ei saa tehdä samaan aikaan muuta ruokaa. Raakaa lihaa ei saa säilyttää huoneenlämmössä. Ei saa koskettaa muita ruoka-aineita. Omat työvälineet. Suojakäsineet. Työpiste puhdistetaan huolellisesti desinfioivalla puhdistusaineella.