BROILERI (Lähde: Lihatiedotus)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Härän selykset 120g naudan sisäfileepihvejä mustapippuria, suolaa
Advertisements

Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
Mansikkatilalla 3: Komposti
RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.
Yritys • Kotipaikkana Haapavesi • Perustettu vuonna 2002 • Pääomistaja on Agronic Oy, joka on myös PK yritys • Kehittää uusiutuvien energiamuotojen käyttöä.
Paras aika tehdä kivitilaukset?. Riittävän ajoissa!
Matti Sipponen 1 Power taitoilta Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen.
Helsingin Seurakuntayhtymän Malmin hautausmaan muistotilaisuudet 2014 Blue Service Partners Oy Kirsi Jousjärvi puh
Metallien kierrätys.
Ravintola Seiska Maanantai 2.4 Tiistai 3.4 Keskiviikko 4.4 Torstai 5.4
Perniön ABC:n parhaat ruuat
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Vakuutusmaksutulo yhteensä 9,1 mrd € Työeläkevakuutusyhtiöiden markkinaosuudet 2007.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Pupa-versot rakennekaavio / päätaso
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
1.5. Trigonometriset yhtälöt
Maitotuotteet: JUUSTOT
Mistä koirat saa energiaa
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
mieluummin useampikin?
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
Lounaslista Viikko19  Maanantai 7.5 Pinaattikeitto Paprikainen lihapata Barbeque-broileria Vadelmakiisseli  Tiistai 8.5 Kalkkuna-kasviskeitto Tomaatti-fetapaistos.
Helsingin Seurakuntayhtymän Malmin hautausmaan muistotilaisuudet 2015 Fazer Food Services Oy Kirsi Jousjärvi puh
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Kouluruoka Esityksen ovat tuottaneet
Makumatka ympäri maailman. Esimerkki tuntien sisällöstä 1. tunti: Suomi (opettajan johdolla, alustus projektiin) Erinäiset laatikot, kiusaukset, kotimaiset.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT. Sisällöt artikkeliviitetietokannat Arto ja Aleksi Elektroniset lehdet ePress, PressDisplay, Suoma ja Googlen lehdet.
Omavalvontasuunnitelma
Lounaslista Viikko 16  Maanantai 16.4 Kukkakaalikeitto Hunajainen kalavuoka Kreikkalainen lihapata Kaura-omenapaistos Tiistai 17.4 Siskonmakkarakeitto.
Lounaslista Viikko 17  Maanantai 23.4 Lohikeitto Broileriviillokki Kyljysvuoka Mansikkakiisseli  Tiistai 24.4 Makkarakeitto Pinaattiohukaiset Jauhelihakastike.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Käsihygienia.
Lounaslista Viikko 14  Maanantai 2.3 Kirkas kasviskeitto Riistakäristys Raastepihvit Sekamarjakiisseli  Tiistai 3.3 Hernekeitto Paistetut silakkapihvit.
VIHANNESHEDELMÄT Janita ja Anniina.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
M1A Malaika, Noora, Pauliina, Helena
Muut tekijät sydänterveyttä edistävässä ruokavaliossa.
Retkiruokaa Kerhoilta Johanna Välimäki.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
Valmisruoat Pakasteet Kuivatut ruokavalmisteet Puolisäilykkeet Täyssäilykkeet.
Suun kotihoitovälineet Terveyspalvelukeskus Hammashoito.
RUUAN REITTI: LIHA SUOMALAISIA TUOTANTOELÄIMIÄ LIHAA LAUTASELLE Suomessa käytetään lähinnä lypsylehmistä, nautakarjasta, broilereista, sioista ja lampaista.
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Kypsentämisvälineet Keitto- ja paistoastiat ovat liedellä käytettäviä kypsennys-astioita.   Keittoastioita on kattilat ja kasarit. Kasareita on 1- 3.
Ruokaa hygieenisesti.
Paistamisvälineet Paistamisvälineitä ovat paistinlastat ja pihdit.
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
KUNTOUTUSVERKOSTO (KUVE) 3. kokous
Impromptu-puheeseen vaadittavat taidot
Screen Cleaner T y ö h v i n o t a s A j e l
Mikrobeja on kaikkialla mutta niitä ei näe paljain silmin
TORILLAN LOUNAS PÄIVÄN KEITTO
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
Ruokalista vko 47 Maanantai €
Ammatinkuvaus Etunimi Sukunimi.
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Broilerit ja kanat.
Navarro Correas Reserva Malbec
Brovence Organic Rosé Tuotetiedot Tuottaja: Maa: Ranska Alue: Provence Alkoholiprosentti: 13% Rypaletyyppi: Grenache %, Syrah %, Vermentino %, Maku:
Navarro Correas Reserva Malbec
Marsalkka Luomu Golden Ale (suodatettu) 4,6%
Kuulas Luomuomena 4,7% kuiva siideri
Esityksen transkriptio:

BROILERI (Lähde: Lihatiedotus)

BROILERI (lähde: Lihatiedotus) Koipireisi (200-300 g) on broilerin luullinen jalkaosa. Se on mehevintä uunissa kypsennettynä. Sen voi myös grillata tai hauduttaa padassa.  Suikaleet tehdään luuttomasta koipireisilihasta ja rintafileistä. Ne sopivat patoihin, keittoihin, kastikkeisiin, wokkiruokiin , leivonnaisiin ja kypsinä salaatteihin. Rintafilee (100-200 g) on luuton ja nahaton rintaliha. Se on broilerin vähärasvaisin osa ja kypsyy nopeasti  uunissa tai pannulla. Rintafilee sopii myös uuni- ja pataruokiiin. Rintafileestä tehdään ohuita fileepihvejä, jotka valmistetaan ruuaksi muiden pihvien tapaan uunissa tai paistinpannulla.

BROILERI (lähde: Lihatiedotus) Rintaleike (185-215 g) leikataan broilerin rintaosasta niin, että siinä on mukana  rintalasta ja nahka. Rintaleike sopii uuniruokiin, kastikkeisiin ja pataruokiin. Siipi (70-80 g) on pala, josta saadaan nuijasiipi tai litteä siipi. Siipipaloja voi kypsentää uunissa tai grillissä ja ovat hyvää naposteluruokaa. Jauheliha tehdään luuttomasta koipireidestä ja se sopii käytettäväksi muiden  jauhelihojen tapaan

BROILERI Broileri on kanojen liharotu. Liha on vaaleaa ja mureaa. Kypsyy nopeasti. Ei saa pitää liian kauan lämpimänä – kuivuu nopeasti. Pitää muistaa hygieeninen käsittely! Pitää kypsentää + 75 °C.

Broilerin hygieeninen käsittely Ei saa tehdä samaan aikaan muuta ruokaa. Raakaa lihaa ei saa säilyttää huoneenlämmössä. Ei saa koskettaa muita ruoka-aineita. Omat työvälineet. Suojakäsineet. Työpiste puhdistetaan huolellisesti desinfioivalla puhdistusaineella.