Suomalaisten huolen ja ilon aiheet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

11 VAKUUTUSTUTKIMUS 2012 Esitys Tutkimuksen tavoitteena on selvittää suomalaisten: yleiskuvaa vakuutusyhtiöistä ja vakuutustuotteista riskintuntemusta.
Toimintaympäristö
KULUTTAJAKYSELY TALVEN ENNAKOINNISTA Rengasfoorumi Sales Questor Oy.
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
JOULUTUTKIMUS SUOMALAISEN TYÖN LIITTO Markus Mervola Tutkimusraportti.
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma / Lapsen oikeudet -kampanja | |1T-9196 RKO/JEL, Omnibus Marras
Kauppojen aukiolo jouluaattona 2006 PAM ry Telebus vko 44/2006.
Internet-äänestäminen Jari Pajunen | |2T2234, Jari Pajunen, Internet-äänestäminen Toteutus Tämän haastattelututkimukseen.
1 Tiivistelmä (sivu 1/3) Telma-lehden lukeminen  Vastaajista 5 prosenttia on lukenut Telma-lehden uusimman numeron kokonaan ja noin neljännes (26 %) on.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
OIKEUS LEIKKIIN, LEPOON JA VIRKISTYKSEEN - kuudesluokkalaisten käsityksiä Lapsen oikeuksien päivä
Avainlippu- bränditutkimus Avainlippu-bränditutkimuksen toteutus ja tavoitteet  Toteutustapa 1. Kvalitatiivinen tutkimus (kaksi ryhmähaastattelua,
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
OSA-AIKATYÖ PALVELUALOILLA
Pardian jäsentutkimus 2013: Työssäjaksaminen koetuksella jatkuvassa muutoksessa 1.
Suomalaisten suhtautuminen tietotekniikkaan KMT Kuluttaja Kevät06 Aikakauslehtien omat kysymykset Vastaajia 2374.
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
Mielikuvat ja odotukset senioritaloista
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Telebus Elokuu/2007/viikot 32 ja 33.
VAKUUTUSTUTKIMUS2014 Esitys
Puu- ja kivitalojen vertaileva asumistyytyväisyystutkimus 2008 | |1T-6370VR Puu- ja kivitalojen vertaileva asumistyytyväisyystutkimus 2008 Suomen.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Osallistuminen sidosryhmien näkökulmasta -kysely metsäneuvostojen jäsenille Marjo Laitala.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma Lapsen oikeudet -kampanja Elokuu 2009.
Yliopistokirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut marraskuu 2010.
LAMK Outdoors Finland Etelä Aktiviteettisivuston lanseeraustutkimus 2013 T IEDOSTA M ENESTYS INNOLINK RESEARCH OY TAMPELLAN ESPLANADI 2, 4.krs, TAMPERE.
KYSELY KUNTALIITOKSESTA TUUSNIEMEN KUNNAN ASUKKAILLE Tuusniemen kunta Tuomo Turja.
LAMK Pyöräilysivuston lanseeraustutkimus 2012 T IEDOSTA M ENESTYS INNOLINK RESEARCH OY TAMPELLAN ESPLANADI 2, 4.krs, TAMPERE FREDRIKINKATU 34 B 22,
Suomalaisen avun maisemakuvaa Dos., akatemiatutkija Anne Birgitta Pessi, HY , Kansalaisareena.
Suomalaisen Työn Liitto Suomi-barometri 2010 Juhannustutkimus Taloustutkimus Oy.
Juha Kauppinen Consulting oy Rakenneselvitykseen liittyviä tutkimuksia Tiedotustilaisuus Karjasillan kirkolla Juha Kauppinen.
TURUN YLIOPISTO MITÄ VOIMME OPPIA KANSALAISKYSELYSTÄ ? Sirkka-Liisa Kivelä professori, ylilääkäri.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Opettajat Suomessa Pedagoginen toimikunta Heljä Misukka koulutusasiain päällikkö Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
Lohjan kaupungin työhyvinvointikysely 2008 Lehdistötilaisuus
T IEDOSTA M ENESTYS MAATALOUSYRITTÄJIEN ELÄKELAITOS Asiakastutkimus Tutkimusraportti Kvartaali 3 / 2013 Keskeiset tulokset Etta Partanen.
KOTITALO-LEHDEN LUKIJATUTKIMUS 2014 N971. Lehteä luetaan useampana päivänä Keskimäärin lehteä luetaan 2,2 päivänä.
LAMK Aktiviteettioppaat Lanseeraustutkimus 2012 T IEDOSTA M ENESTYS INNOLINK RESEARCH OY TAMPELLAN ESPLANADI 2, 4.krs, TAMPERE FREDRIKINKATU 34 B.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Kuntouttava työtoiminta 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
Yleistä tutkimuksesta
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Työajan haasteita tuloksia SAK:n jäsentutkimuksesta
Suomalaisten työuraan liittyvät mielipiteet keväällä 2015 Keva ja Tela Lisätietoja: Pauli Forma, , pauli.forma(at)keva.fi Suvi-Anne Siimes,
KOTI & TV –TUTKIMUS 2016 TUTKIMUSGRAFIIKKAA t15449, Koti & TV-tutkimus
Suomalaisten Energia-asenteet 2016
Vakuutustutkimus 2012 Esitys
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Presidentinvaalit 2018 Vaalien 1 ja 2 kierros
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Suomalaisten mielipiteet aktiivimallista
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö VPK toiminnan tunnettuus
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
Esityksen transkriptio:

Suomalaisten huolen ja ilon aiheet Suomen Punainen Risti 19.06.2014 Tuomo Turja

Tutkimuksen toteutus Tämän tutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy Suomen Punaisen Ristin toimeksiannosta. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten huolen ja ilon aiheita sekä vapaaehtoistyöhön liittyviä asioita. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin Taloustutkimuksen Internet-paneelissa. Taloustutkimuksen Internet- paneelissa on tällä hetkellä noin 38 000 yli 14-vuotiasta internetiä käyttävää panelistia. Internet-paneelin jäsenten rekrytointi tapahtuu Taloustutkimuksen valtakunnallisesti edustavien tutkimusten yhteydessä tai perustuu muihin satunnaisotoksiin väestöstä, mikä takaa tutkimusten edustavuuden, luotettavuuden ja korkean vastausprosentin Tutkimuksen kohderyhmän muodostivat 15-79-vuotiaat suomalaiset ahvenanmaalaisia lukuun ottamatta. Tutkimuksen otos muodostettiin valtakunnallisesti edustavaksi iän, sukupuolen ja asuinläänin mukaan. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin 9.6.-11.6.2014. Tutkimukseen vastasi määräaikaan mennessä yhteensä 1084 vastaajaa. Tutkimuksen päätuloksen (”total”-sarake) tilastollinen virhemarginaali 95 %:n luotettavuustasolla on suurimmillaan noin ± 3,2 prosenttiyksikköä. Aineiston on tallentanut ja analysoinut Taloustutkimus Oy. Aineisto painotettiin iän ja sukupuolen mukaan Manner-Suomen 15-79-vuotiasta väestöä vastaavaksi. Tulokset on ristiintaulukoitu eri taustamuuttujaryhmissä ja tulostuksessa on käytetty tulkintaa helpottavaa t-testiä. T-testi testaa kunkin taulukoidun taustamuuttujan jokaisen vastausvaihtoehdon kohdalla, poikkeaako kyseisen ryhmän tulos muiden vastaajien tuloksesta enemmän kuin satunnaisvaihtelun osuus on 95 %:n luotettavuustasolla. Väritetty solu taulukossa osoittaa, että ero on tilastollisesti merkitsevä. 19.6.2014 12825/ TTu

Yhteenveto keskeisistä tuloksista Vastaajille esitettiin kymmenen erilaista asiaa, ja heiltä kysyttiin miten paljon tai vähän asiat huolestuttavat heitä. Neljä asiaa erottuu muista selvästi enemmän huolta aiheuttavana. Nuorten syrjäytyminen huolestuttaa erittäin tai melko paljon 70 prosenttia, läheisten terveys 69 prosenttia, taloudellinen eriarvoistuminen Suomessa 68 prosenttia ja Venäjän toiminta Ukrainassa 65 prosenttia. Myös oma terveys huolestuttaa ainakin melko paljon yli puolta (54 %) vastaajista. Hieman alle puolet vastaajista on vähintään melko huolestunut ikääntymisen aiheuttamista kustannuksista Suomessa (49 %), henkilökohtaisesta taloudesta (46 %) ja ilmastonmuutoksesta (44 %). Vähiten kysytyistä asioista huolestuttavat poliittisten ääriliikkeiden nousu Suomessa, josta on ainakin melko paljon huolestunut 34 prosenttia vastaajista, ja maahanmuutto, josta on ainakin melko paljon huolestunut 28 prosenttia vastaajista. Taustaryhmäkohtaisessa tarkastelussa tuli esiin mm. seuraavia asioita Nuorten syrjäytyminen huolettaa keskimääräistä enemmän yli 50-vuotiaita, alle 25-vuotiaista vastaajissa huolestuneiden osuudet ovat lähes samat kuin kaikilla vastaajilla Läheisten ja oma terveys huolestuttaa keskimääräistä enemmän luonnollisesti yli 50-vuotiaita ja eläkeläisiä, mutta myös kahden hengen aikuistaloudessa asuvia. Omasta terveydestä huolestuneissa korostuvat myös vähiten koulutetut (ylioppilas/lukio tai sitä alempi) ja pienituloisimmat vastaajat. Taloudellinen eriarvoistuminen huolestuttaa erityisesti pienituloisia ja vähän koulutettuja. Venäjän toiminta Ukrainassa huolestuttaa selvästi enemmän yli 50-vuotiaita kuin sitä nuorempia. Ikääntymisen aiheuttamat kustannukset huolettavat keskimääräistä enemmän sekä alle 25-vuotiaita että yli 50-vuotiaita. Henkilökohtainen talous aiheuttaa huolta erityisesti alle 25-vuotiaille, vähän koulutetuille ja luonnollisesti pienituloisimmille vastaajille. Ilmastonmuutos huoletta keskimääräistä enemmän alle 25-vuotiaita, poliittisten ääriliikkeiden nousu yli 50-vuotiaita ja maahanmuutto 50-64-vuotiaita. 19.6.2014 12825/ TTu

Yhteenveto keskeisistä tuloksista Vastaajilta kysyttiin avoimella kysymyksellä heidän elämäänsä iloa tuottavia asioita. Suomalaisille iloa tuottavia asioita ovat mm. lapset ja lapsenlapset ja perhe yleensä, parisuhde, ystävät ja läheiset ihmiset, luonto, vapaa-aika, harrastukset ja myös työ. Monessa vastauksessa ilon aiheita löytyi useita, ja ilahduttavan moni sanoi ilon löytyvän arjesta ja jokapäiväisistä asioista. Vain kourallinen vastaajia sanoi, että iloa elämään ei löydy mistään. Kaikki avoimet vastaukset toimitetaan listauksena tämän raportin liitteenä. Enemmistö vastaajista , 63 prosenttia, olisi itse valmis osallistumaan johonkin vapaaehtoistoimintaan. 23 prosenttia ei olisi valmis ja 14 prosenttia ei osaa ottaa kantaa asiaan. Keskimääräistä kiinnostuneempia ovat alle 25-vuotiaat ja 35-49-vuotiaat, Etelä-Suomen suuralueella asuvat sekä lapsitalouksissa asuvat vastaajat. Niiltä vastaajilta, jotka eivät osallistuisi vapaaehtoistoimintaan kysyttiin avoimella kysymyksellä syitä tähän. Syiksi mainittiin lähinnä ajan tai kiinnostuksen puute. Moni sanoi iän tuovan rajoituksia osallistumiseen ja myös raskaan työn vaatima lepo vapaa-ajalla mainittiin useissa vastauksissa. Myös tämän kysymyksen kaikki vastaukset löytyvät em. liitetiedostosta. Lopuksi vastaajia pyydettiin kertomaan mielipiteensä väittämästä ”vapaaehtoistoiminta tuo iloa ja hyvinvointia sekä vapaaehtoistyön tekijälle että avun kohteelle”. Lähes kaikki vastaajat, 90 prosenttia, ovat vähintään jokseenkin samaa mieltä väittämän kanssa. Täysin samaa mieltä on 41 prosenttia ja jokseenkin samaa mieltä 49 prosenttia vastaajista. Vastauksissa ei ole kovinkaan suuria taustaryhmäkohtaisia eroja, osassa ryhmiä täysin samaa mieltä olevien vastaajien osuus on toisia suurempi, mutta kaikissa taustaryhmissä silti noin yhdeksän kymmenestä on samaa mieltä väittämän kanssa. 19.6.2014 12825/ TTu

Miten paljon tai vähän asiat huolestuttavat Vastaajat = 1084 19.6.2014 12825/ TTu

Olisitko itse valmis osallistumaan johonkin vapaaehtoistoimintaan? Vastaajat = 1084 19.6.2014 12825/ TTu

Mitä mieltä olet väittämästä ”vapaaehtoistoiminta tuo iloa ja hyvinvointia sekä vapaaehtoistyön tekijälle että avun kohteelle”? Vastaajat = 1084 19.6.2014 12825/ TTu

010 7585 208, 050 592 2485, tuomo.turja@taloustutkimus.fi 19.6.2014 12825/ TTu