Perusopetus- ja lukiokoulutus Paras-uudistuksessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Advertisements

Tampereen kaupunkiseudun seutustrategia ja kunta- ja palvelurakenteet
Kuljetus Kovalainen Ma-Pe
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
4. Liikenneturvallisuuskysely •Katukanavassa •Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien.
PÄIJÄT-HÄMEEN TURVALLISUUSSUUNNITTELU Päijät-Hämeen liitto
Paneelikeskustelu: Tampereen kaupunkiseudun tulevaisuus
Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alue •1• Järvi-Pohjanmaan kunnat Alajärvi, Soini ja Vimpeli siirtävät palvelujen tuottamisen kuntien yhteisiin.
Hollolan Tarmontie 2-4 Koy
KARTAT ALUSTAVIA LUONNOKSIA
Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala Yhdyskuntasuunnittelun teemaryhmä MAL:n yhteensovitus (7 §) Kaavoitus ja maapolitiikka Kiinteistönmuodostus,
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Palveluverkkotyöryhmä puheenjohtaja Raila Lindholm, Kärkölä
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI - sivistystoimen teemaryhmä PALVELURAKENNEUUDISTUS PÄIJÄT- HÄMEEN SIVISTYSTOIMISSA.
Nuorten palvelut kuntauudistuksen pyörteissä/ jälkimainingeissa Johanna Siekkinen Nuorisotoimenjohtaja.
Verkkohoitaja eHealth 2006 Seinäjoen seudun terveysyhtymä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Kuntatalous Mika Mäkinen.
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
PERUS- JA ERITYISOPETUS
Maaseudun palvelut - naisnäkökulma Maarit Sireni, Karjalan tutkimuslaitos Maaseudun palvelujen ja hyvinvoinnin tutkijoiden tapaaminen Jyväskylä
Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Tampereen kaupunkiseudun päiväkotihoidon kustannusvertailu 2010 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi Suunnittelupäällikkö.
Pendelöinti* kaupunkiseuduilla (HE 155/2006) *työssäkäynti, joka tapahtuu vakinaisen asuinkunnan ulkopuolella.
Tampereen kaupunkiseudun taajamarakenne ja työssäkäyntialue
KPL TIET KADUT.
Paras-analyysin ensimmäiset havainnot
D1390 PETS Tervetuloa Tallukkaan Rotarypiirin 1390 PETS-virkailijakoulutukseen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Asikkalan ja Sysmän Rotaryklubit.
Perusopetuksen ryhmäkoko
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
JÄRVI-POHJANMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUE Maakuntaliiton alueellinen Paras – seminaari Alajärvi
Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Perusopetuksen ja Tukitoimien kehittäminen ja Päijät-Hämeessä
Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenneseminaari Jyväskylässä Kommenttipuheenvuoro koko maan tilanteen näkökulmasta Tutkimuspäällikkö Marianne.
1 1 Koulutuspolitiikan ajankohtaiskatsaus OAJ:stä Aikuislukioiden opettajien ja rehtoreiden neuvottelupäivä Olavi Arra erityisasiantuntija Opetusalan.
2008 OSUUSTOIMINTATUTKIMUKSEN PÄIVÄ 2008 CASE HATTULA: MAASEUDUN KESTÄVIEN ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN KANTA- HÄMEEN KUNNISSA.
Kohti Uutta Kuntaa? Jyrki Myllyvirta Päätöstilanne selvitykseen osallistumisesta 6 myönteistä päätöstä valtuustoista (Artjärvi, Hämeenkoski,
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
Paras-arviointitutkimusohjelma (ARTTU) ARTTU-VILU Päättäjätutkimus Luottamushenkilö- ja viranhaltijakysely 2010 Kohdejoukkona ARTTU-tutkimuskuntien keskeiset.
Paras-arviointitutkimusohjelma ARTTU Kuntalaistutkimus 2008 Kuntaliitto / Kuntakehitys ja tutkimus Marianne Pekola-Sjöblom & Anni Jäntti Kuntalaisten.
Antero Leppänen KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄ PUHEENJOHTAJISTO VALTUUSTOT (10) Kuntien KH:n pj:t (10) Kunnanjohtajat (10) Henkilöstötyöryhmän.
4. Liikenneturvallisuuskysely Katukanavassa Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien.
4. Liikenneturvallisuuskysely Katukanavassa Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien.
Liikenneturvallisuuskysely Katukanavassa Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien Tampereen.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Lahden seudun kuntajakoselvitys
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Miksi UusiKunta? Jyrki Myllyvirta Lahden kaupunki.
Orimattilan ja Myrskylän paikallinen OPS2016-työ
1. Helmikuu – 15. Maaliskuu/ kunnan oma työskentely Kunnan/ Kaupungin aineryhmävetäjät kokoavat aineryhmittäin ainekohtaiset minimitavoitteet ja sisällöt.
Kuntaliitokset ja yhdistymisselvitykset
Tietoja Tampereesta. Kaupunkiseudun väestö 2014 Tampereen kaupunkiseudun muodostavat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti.
Kuntakokeilut. Kuntakokeilulaki  Laki kuntien velvoitteiden ja ohjauksen vähentämistä ja monialaisten toimintamallien tukemista koskevista kokeiluista.
Kysely nuorille - alustavia tuloksia Seppo Huldén.
Oulu.
Tampereen kaupunkiseudun kuntien välinen pendelöinti 2015
Pitääkö työpaikalla tehdä radonmittaus?
Sote –uudistus miten eteenpäin
Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja
Ikääntyneiden sovitetut palvelukokonaisuudet ja vanhusneuvostot - Päijät-Häme Riihimäki Anu Olkkonen-Nikula.
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Pitääkö työpaikalla tehdä radonmittaus?
Tampereen kaupunkiseudun kuntien välinen pendelöinti 2016
Esityksen transkriptio:

Suomen Kuntaliitto toivottaa menetystä kaikille yhtenäisen perusopetuksen rakentajille

Perusopetus- ja lukiokoulutus Paras-uudistuksessa Hanke on Kuntaliiton tutkimus- ja kehittämis-ohjelmaan sisältyvä hanke, jossa Kuntaliitto on vastuullisena toteuttaja- tai rahoittaja-tahona. Hanke käynnistyi vuoden 2008 maaliskuussa ja jatkuu tämän vuoden loppuun. Hankkeessa on mukana yhdeksän aluetta eri puolilta Suomea, yhteensä 62 kuntaa. Tarkastelunäkökulma on alueellinen tai seudullinen. Perusopetus- ja lukiokoulutus Paras-uudistuksessa Hankkeessa tarkastellaan perusopetus- ja lukiokoulutuspalvelujen järjestämistä kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa. Hankkeessa kartoitetaan yhteistyöalueiden kautta Paras –hankkeen tämän hetkistä tilannetta ja kunta- ja palvelurakenneuudistuksen toteutumista. Projektissa saadaan tietoa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen vaikutuksista perusopetus- ja lukiokoulutuspalvelujen järjestämiseen. www.kunnat.net/parasopetus

www.kunnat.net/parasopetus

© Affecto Finland Oy, Lupa L7017/07 Oulun seutu: Oulu, Haukipudas, Kempele, Kiiminki, Liminka, Hailuoto, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Oulunsalo, Yli-Ii ja Ylikiiminki Järvi-Pohjanmaa:Alajärvi, Lehtimäki, Soini ja Vimpeli Sastamala: Vammala, Mouhijärvi ja Äetsä Kauhavan alue: Kauhava, Alahärmä, Ylihärmä ja Kortesjärvi Hämeenlinnan seutu: Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko ja Tuulos Tampereen seutu: Tampere, Lempäälä, Kangasala, Nokia, Pirkkala, Vesilahti Ylöjärvi ja Orivesi Salon seutu: Salo, Halikko, Perniö, Pertteli, Kiikala, Kisko, Kuusjoki, Muurla Suomusjärvi ja Särkisalo Päijät-Häme: Artjärvi, Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Hämeenkoski Kärkölä, Lahti, Nastola, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä Keski-Karjala: Kitee, Kesälahti, Rääkkylä ja Tohmajärvi © Affecto Finland Oy, Lupa L7017/07

Yhtenäiskoulut hankealueilla Hankealueilla kouluratkaisuja on tehty luokat 1-6 käsittävien koulujen lisäksi joko luokista 1-9 tai 5-9. Perusopetuksen osalta yhtenäiskoulut nähtiin yhtenä keinona parantaa opetuspalvelujen laatua ja kehittää kouluverkkoa. Yhtenäiskoulujen koettiin eheyttävän oppilaan koulunkäyntiä poistamalla ala- ja yläkoulun välissä olevan nivelvaiheen. Luokanopettajien ja aineenopettajien käyttö joustavasti yhtenäiskoulujen eri vuosiluokilla nähtiin keinona parantaa opetuspalvelujen laatua. Toisaalta koettiin, että nykyinen koulurakennuskanta ei mahdollista yhtenäiskoulujen laajamittaista hyödyntämistä. Kaupunkien uusilla asuntoalueilla yhtenäiskouluratkaisut nähtiin ensisijaisena vaihtoehtona. Vastaajien näkemyksen mukaan yhtenäiskoulujen määrä tulee lähi- vuosina edelleen lisääntymään.

Hankealueille tehty kysely 3/2008

Hankealueille tehty kysely 3/2008

Hankealueille tehty kysely 3/2008

Yhtenäiskoulut hankealueella Taulukko: Yhtenäiskoulut ja oppilasmäärät hankealueella 2004 ja 2007

Perusopetus- ja lukiokoulutus Paras-uudistuksessa Seminaarit 9.5.2008 Hankeseminaari 29.1.2009 Päätösseminaari 11.6.2008 Yhteistoiminta-alue, elämänkaari-malli 7.4.2008 Kouluverkot Yhtenäiskoulut 25.9.2008 Palvelutuotan-non tehostaminen ja palvelujen turvaaminen Ohjausryhmän kokoukset ja teemat 12/08 Loppuraportti 23.5.2008 Kuntarajat ylittävät palvelut Tiltu, kunta-liitoskunnat 29.8.2008 Henkilöstön asema ja ongelma-alueet 5.11.2008 Hyvät käytännöt, tulosten hyödyntäminen, Arviointi 4.3.2008 Hankealueiden esittely 2008 2009 Webropol- kyselyt Aineistonkeruu Aineistonkeruu Aineistonkeruu 15.3. – 31.3. 26.5. – 6.6. 15.9. – 23.9. Aineistonkeruu Aineistonkeruu Aineistonkeruu 21.4. – 7.5. 7.8. – 23.8. Erityisasiantuntija Juha Karvonen

Hankkeen toteutumisen arviointi 8/2008 70 % 1. Aineiston keruu 2. Käynnit hankealueilla 3. Loppuraportti 4. Hankeseminaarit 5. Kyselyjen toteuttaminen 6. Aikaresurssin käyttö 100 % 55 % 50 % 70 % 60 % Taulukko 1: Hankkeen toteutumisen arviointi