ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TABLETTIPROFIILITUTKIMUS 2013 Etelä-Saimaa Kymen Sanomat Kouvolan Sanomat.
Advertisements

Lions –toiminnan tunnettuus Tutkimusraportti Suomen Lions-liitto ry Huhtikuu 2013 Jari Pajunen
. AKL:n 42. Autokauppiaspäivät Hilton Helsinki Kalastajatorppa Puheenjohtaja Pekka Helander Autoalan Keskusliitto ry.
11 VAKUUTUSTUTKIMUS 2012 Esitys Tutkimuksen tavoitteena on selvittää suomalaisten: yleiskuvaa vakuutusyhtiöistä ja vakuutustuotteista riskintuntemusta.
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
KULUTTAJAKYSELY TALVEN ENNAKOINNISTA Rengasfoorumi Sales Questor Oy.
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
JOULUTUTKIMUS SUOMALAISEN TYÖN LIITTO Markus Mervola Tutkimusraportti.
Rinnakkaislääketutkimus 2010
Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma / Lapsen oikeudet -kampanja | |1T-9196 RKO/JEL, Omnibus Marras
Kauppojen aukiolo jouluaattona 2006 PAM ry Telebus vko 44/2006.
Internet-äänestäminen Jari Pajunen | |2T2234, Jari Pajunen, Internet-äänestäminen Toteutus Tämän haastattelututkimukseen.
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Akavan Erityisalat Yliopiston työmarkkinatutkimus Akavan Erityisalat ry.
Tämä raportti on tarkoitettu yksinomaan
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
 Senioritutkimus 2010  Vastaajia yhteensä 1647  Miehiä 68 prosenttia  84 prosenttia vastaajista syntynyt 1940-luvulla  Eläkkeelle siirrytty keskimäärin.
TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Telebus Elokuu/2007/viikot 32 ja 33.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa •Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner-Suomessa toimiville yksityishammas- lääkärijäsenille.
Suomalaisten huolen ja ilon aiheet
VAKUUTUSTUTKIMUS2014 Esitys
Puu- ja kivitalojen vertaileva asumistyytyväisyystutkimus 2008 | |1T-6370VR Puu- ja kivitalojen vertaileva asumistyytyväisyystutkimus 2008 Suomen.
Alueellinen urheiluseuratutkimus 2005, 2007, 2009.
Osallistuminen sidosryhmien näkökulmasta -kysely metsäneuvostojen jäsenille Marjo Laitala.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Aikakauslehtien lukemiseen käytetty aika KMT Kuluttaja 2008.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
KYSELY KUNTALIITOKSESTA TUUSNIEMEN KUNNAN ASUKKAILLE Tuusniemen kunta Tuomo Turja.
OTANTATUTKIMUS OY Raporttia tai osia siitä ei saa edelleen toimittaa tai julkaista missään muodossa ilman Otantatutkimus Oy:n nimen mainitsemista. RAY:
Suomalaisen avun maisemakuvaa Dos., akatemiatutkija Anne Birgitta Pessi, HY , Kansalaisareena.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Taloustutkimus Oy / Anne Kosonen ja Riitta Ristiluoma
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Esaimaa.fi Profiilitutkimus Helmikuu Esaimaa.fi-palvelun profiilitutkimus, helmikuu 2009 InterQuest Oy Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen tarkoituksena.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Kooste Finna-organisaatioiden palautekyselystä Finna-konsortiokokous
1 Ansioturva torjuu köyhyyttä 5 väitettä ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta (Lähde: Palkkatyöläinen 1/2015)
Annuiteetti- eli tasaerälaina
Asunto-Saimaan tutkimus Etelä-Saimaa Presentation name / Author Tutkimuksen taustaa Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
Yleistä tutkimuksesta
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
©TNS 2013 Finder Sivustolla kävijöiden profiilikuvaus Elokuu 2013.
Kuinka paljon ekonomi ansaitsee ja työskentelee?
Ostoskärryverkoston 2 –viikon kampanjan tavoittavuus.
KOTI & TV –TUTKIMUS 2016 TUTKIMUSGRAFIIKKAA t15449, Koti & TV-tutkimus
Toimintaympäristö Asuntokunnat ja perheet Leena Salminen.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII Heinäkuu 2016.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII TOUKOKUU 2016.
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Vakuutustutkimus 2012 Esitys
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Työpaikan ristiriidat SAK:n luottamushenkilöpaneeli 12/2016 n= 964
Presidentinvaalit 2018 Vaalien 1 ja 2 kierros
Kansalaisten mielipiteet poliisipalveluista
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Suomalaisten mielipiteet aktiivimallista
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö VPK toiminnan tunnettuus
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
KALLIOLAN SETLEMENTTI Tuhat Suomalaista / Maaliskuu 2019
Esityksen transkriptio:

ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9

SISÄLLYS Tutkimuksen toteutus Vastaajajoukon rakenne Päätulokset graafisena esityksenä - Talouden ostovoima viimeisen 12 kuukauden aikana - Oman työllisyystilanteen kehittyminen lähivuosien aikana - Kuinka pitkälle tulevaisuuteen suunnittelee taloutta - Onko asuntolainaa, säästöjä tai sijoituksia, oma kustantama tai työnantajan hankkima vapaaehtoinen eläkevakuutus - Laittaako rahaa sivuun tulevaisuuden varalle Yhteenveto Liitteet: atk-taulukot, kysymyslomake, luotettavuusrajataulukko 2309/PL

TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Menetelmä ja ajankohta - Tutkimus toteutettiin puhelinhaastatteluina Taloustutkimuksen valtakunnallisen monitilaajatutkimuksen, Telebusin yhteydessä. - Puhelinhaastattelut toteutettiin viikolla 9/2008. Kohderyhmä - Tutkimuksen kohderyhmänä oli maamme 15 – 79 -vuotias väestö Ahvenanmaan maakuntaa lukuun ottamatta. Otos muodostettiin satunnaisotannalla väestörekisterikeskuksen rekisteristä (matkapuhelinnumeroita n. 80% otoksesta). - Vastaajia on yhteensä Tutkimuksen tulokset painotettiin iän, sukupuolen, asuinalueen ja talouden koon mukaan kohderyhmää edustavaksi. Otoksen painottamaton ja painotettu rakenne on selvitetty raportin atk- taulukoiden jälkeen (”Absoluuttiset luvut”). Taulukoissa painottamaton n-luku kertoo haastateltujen määrän eri taustaryhmissä ja painotettu N-luku vastaavan populaation tuhansina (.000) henkilöinä. 2309/PL

YHTEENVETO (1/2) - Joka viides vastaaja kokee, että oma talouden ostovoima on parantunut viimeisen 12 kuukauden aikana. Näin kokevat lähinnä suurituloisemmat, pk- seudulla asuvat, kokopäivätyössä olevat, vuotiaat, lapsiperheet ja toimihenkilöt/asiantuntijat/johtavassa asemassa olevat/yrittäjät. - Suurin osa eli kolme viidestä vastaajasta kokee, että oma talouden ostovoima on pysynyt ennallaan. - Joka viides vastaaja kokee, että oma talouden ostovoima on heikentynyt viimeisen 12 kuukauden aikana. Näin kokevat lähinnä pienituloisimmat, osapäivätyössä tai ei ansiotyössä olevat ja eläkeläiset. - Omaa työllisyystilanteen kehittymistä kysyttäessä puolet vastaajista ovat sitä mieltä, että oma työllisyystilanne tulee pysymään ennallaan lähivuosien aikana. Reilu kolmannes on sitä mieltä että oma työllisyystilanne tulee paranemaan lähitulevaisuudessa. Näin kokevat lähinnä –vuotiaat, pk-seudulla asuvat, pienituloiset jotka eivät ole tällä hetkellä ansiotyössä. - Kysyttäessä: ”Kuinka pitkälle tulevaisuuteen suunnittelette talouttanne?”, jakautuvat vastaukset tasaisesti väittämien ”elän päivän kerrallaan”, ”noin kuukauden”, ”muutaman kuukauden”, ”noin vuoden” ja yli vuoden kerrallaan. 2309/PL

- Vastaajista joka kolmannella on asuntolainaa, 59 prosentilla säästöjä ja sijoituksia, lähes joka kymmenennellä työnantajan ottama vapaaehtoinen eläkevakuutus ja lähes joka viidennellä itse kustannettu vapaaehtoinen eläkevakuutus. - Reilu kaksi kolmasosaa laittaa rahaa sivuun tulevaisuuden varalle säännöllisesti tai silloin tällöin. Niitä, jotka eivät laita rahaa sivuun ovat lähinnä eläkeläiset, pienituloiset ja muualla kuin Etelä-Suomessa asuvat. - Joka viides ei osaa tai ei halua sanoa paljonko keskimäärin kuukaudessa laittaa rahaa sivuun tulevaisuuden varalle. Suurin osa vastaajista laittaa kuukaudessa sivuun 100 euroa tai vähemmän. Keskiarvoksi muodostuu kuitenkin 207 euroa 61 senttiä. - tutkimuksen virhemarginaali kaikkien vastaajien kohdalla (n= 1010) on +/- 3 %-yksikköä YHTEENVETO (2/2) 2309/PL