Marjan tarina.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Historian ja äidinkielen yhteistyöprojekti 7. luokilla syksy 2012 Marja Haapalainen.
Urheilijanpolku Kouvola. Lapsuusaika  Monipuolinen liikunta!  Luistelukoulu 4-v.  Harjoitusmäärät 5-6-v. eteenpäin kerran päivässä, 1 vapaapäivä/
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille Hoitoonpääsyn toteutumistiedot perusterveydenhuollon.
Jonnan tarina.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Marjan tarina keskikokoisessa kaupungissa
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Jonnan tarina yliopistosairaalassa
Numerot suomenkielessä
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Tikkurila 10 The City of dreams
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Huolen herääminen ja yhteydenotto Jatkohoito
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Syömishäiriöiden hoito OYS:n Psykiatrian klinikassa
TAUSTA Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Maahanmuuttaja mielenterveyspalveluissa
Rakkaat ystäväni!.
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
© Carita Jaden seikkailu Osa 1 Ala tulla jo!
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
62-vuotiaana vanhuuseläkkeelle Työttömyysturvalain mukaisilla lisäpäivillä olevalla henkilöllä on oikeus työeläkelakien mukaiseen vanhuuseläkkeeseen.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Norssi ja Varis juttusilla
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Kohtalokas erehdys…. Olipa kerran eräs iäkäs rouva, joka eleli kissansa kanssa.
Saara-Sofia Sutela Puheenjohtaja Syömishäiriöön sairastuneet saavat huonosti kuntoutuspalveluja, erityisesti psykoterapiaa. Väitämme.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
PILKKU.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
VOIKUKKIA vertaistuki-
Ammattistartti ja seuranta Seminaari Ahlmanin ammattiopistolla Tampere Ulla Aunola.
Tieto-osasto / PATI1 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille Hoitoonpääsyn toteutumistiedot perusterveydenhuollon.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Toimintaohjeet opelle
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Niko Saarinen.
Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
Esh, pth yhteistyö Tampereen opiskeluterveydenhuollossa
KRISTA PAPP OSASTONYLILÄÄKÄRI
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Esityksen transkriptio:

Marjan tarina

Marjan tarina Marja sairastui syömishäiriöön n. 12-vuotiaana Nyt 19-vuotias Asuu pienessä kaupungissa Erikoissairaanhoidossa yliopistollisessa sairaalassa

Marjan tarina Marja kirjoitti ensimmäiset laihdutussuunnitelmat paperille jo 8-9-vuotiaana. Yläasteelle siirtyessä ystävä ilmoitti Marjan kuukautisten loppumisesta terveydenhoitajalle viikoittaiset punnitukset alkoivat myöhemmin myös liikuntakielto 3.4.2017

Marjan tarina Vuonna 2005/2006 käyntejä nuorisopsykiatrian poliklinikalla kerran viikossa tai vähän harvemmin. psykiatri punnitsi minut aina täytin hänelle ruokapäiväkirjaa jota analysoimme hän luki minulle jostain "himo-sh"-kirjoista englanniksi tekstiä ja tulosti niitä minulle...

Marjan tarina Marjan kokemus on, että yläasteajan (2006-2008) keskityttiin fyysisen puolen hoitamiseen: - Pitkän liikuntakiellon jälkeen sain kuukautiset alkamaan> hoito lopetettiin sekä terveydenhoitajalla sekä psykiatrilla. - "Hoitokertomus kirjoitettiin päätökseen", ainoastaan sen takia koska minulla oli menkat ja olin normaalipainoinen.”

Marjan tarina Muutama kuukausi hoidon päättämisen jälkeen Marja oli laihtunut entisestään ja kuukautiset loppuivat. 2007/2008 Käynnit terveydenhoitajan ja psykiatrin vastaanotoilla aloitettiin uudestaan Välillä käyntejä sairaanhoitajan, sisätautilääkärin sekä ravitsemusterapeutin vastaanotoilla Missään vaiheessa sairaat ajatukset eivät lähteneet päästä

Marjan tarina 2008, 9- luokalla Marjan vointi huononi > kesällä pari viikkoa yliopistollisen sairaalan nuoriso-osastolla. Myöhemmin lukion alkaessa 2009 tila romahti Uudelleen osastolle muutamaksi kuukaudeksi.

Marjan tarina Osastohoidon jälkeen 2010 Päiväpsykiatrisessa intensiiviyksikössä ”Se oli itse asiassa ihan mukavaa. Hoidossa pitää saada voida elää normaalia elämää. Avohoidon yksikössä pääsin öiksi kotiin, päivisin oli mukavaa tekemistä ja syöminen oli siellä helpompaa. Myös vanhemmat osallistuivat täällä palavereihin.” - maksusitoumus psykofyysiseen fysioterapiaan ”Parasta ja tehokkainta hoitoa syömishäiriööni ikinä.”

Marjan tarina Intensiivijakson jälkeen palasin miltei heti samoihin tapoihin Sosiaaliviranomaiset puuttuivat asiaan 2010 ehdottivat ensin kotikäyntejä, mutta en suostunut viimeiseksi vaihtoehdoksi jäi lähteä sitten poliisiautolla olin lastenkodissa 3 kuukautta, ja koko tämän ajan kävin psykofyysisessä fysioterapiassa. Sieltä sain voimia kestää laitoshoitoa. Sain olla töissä työkkärin kautta kahvilassa tämän lastenkotijakson ajan. Myös se auttoi jaksamaan paremmin.

Marjan tarina Jossain vaiheessa aloitin psykoterapian, jonne sain aluksi kaupungilta maksusitoumuksen ja myöhemmin sosiaaliviranomaisten kautta, koska kaupunki ei enää sitä suostunut maksamaan. Psykoterapian ja psykofyysisen fysioterapian yhdistelmä on ollut melko toimiva. Maksusitoumus psykofyysiseen fysioterapiaan päättyi syksyllä 2012. Psykoterapiaan joitain kertoja jäljellä.

Marjan tarina Voin nyt ihan hyvin, lukuun ottamatta väsymystä ja ”pienimuotoista” masennusta. Noin vuosi sitten todettiin tosin osteopenia. Olen menossa uudestaan mittaukseen tammikuussa. Kuukautiset tulevat kutakuinkin e-pillereillä, mutta en usko että ne tulisivat ilman niitä vieläkään. Liikunta on edelleen melko pakonomaista, mutta paljon vähäisempää. Pahoista pakkolenkkeilyajoista muistuttavat edelleen joka päivä lonkka- , polvi-, sääri- ja akillesjännevaivat... Toiveena olisi että itse voisi lukion jälkeen vaikka muuttaa isompaan kaupunkiin; voisi ehkä käydä vertaistukiryhmissä