Kansantaudit.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Elimistö puolustautuu
Advertisements

Tupakoinnin lopettaminen
Verenpaine ja hengitys
KANSANTAUDIT.
KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
ILMANSAASTE – PLANEETTAMME ONGELMA Astma, allergiat, keuhkolaajentuma, keuhkoputkentulehdus, syöpä, sydäntaudit… Viimeisen 10 vuoden aikana sairastuneiden.
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Diabetes s. 65 –
Kappale 16.
Ympäristöterveys.
Tupakointi ja sen vaikutukset
Elimistö puolustautuu
Elimistön puolustusjärjestelmä
Sairasteluiden välttäminen
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Riippuvuus tupakoinnista
SYDÄN- JA VERISUONITAUDIT
Allergiat s
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Kotitehtävä.
Allergiat.
Allergiat.
Sydän- ja verisuonisairaudet
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Severiina, Matilda, Antti ja Joona
Sydän- ja verisuonisairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi
Diabetes.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Sydän- ja verisuonitaudit
7. Vaikeuksien kanssa ystävystyminen
RUOKA-ALLERGIAT Terhi Kinnunen 2012.
Sydän- ja verisuonitaudit
Syöpä.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
2. SyDÄN- ja verisuonitaudit
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
SYÖPÄ. YLEISTÄ SYÖVÄSSÄ SYÖPÄ ON YLEISNIMITYS PAHANLAATUISILLE KASVAINTAUDEILLE. PAHANLAATUISUUS VIITTAA KASVAINSOLUKON HALLITSEMATTOMAAN KASVUUN JA LEVIÄMISEEN.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
SYÖPÄ. SYÖVÄN SYNTY Ihmisen elimistö rakentuu lukemattomista soluista. Normaalisti elimistön solujen jakautuminen on säädeltyä. Hallitsemattomasti jakaantuvista.
Lääkekorvausoikeudet
Epilepsia.
Tuki- ja liikuntaelinsairudet
Kohonnut verenpaine.
Tupakan haittavaikutukset
Verensokerin säätely Veren glukoosi on pääasiallinen solujen energianlähde Elimistömme pyrkii pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena Säätely tapahtuu.
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
Onko meillä syytä olla huolissaan?
Metabolinen oireyhtymä
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Syöpä.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Yleisyys Suomessa / vuosi 500 milj €
Kansantaudit 7 Allergia ja astma.
Syöpä.
Kansantaudit Suomessa
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Puolustuskeinot: 1. ulkoinen puolustus 2. sisäinen puolustus
Painavaa asiaa kolesterolista ja sydänterveydestä
Esityksen transkriptio:

Kansantaudit

Kansantaudeilla tarkoitetaan sellaisia sairauksia, jotka ovat koko väestön terveyden, kansanterveyden, kannalta merkittäviä Ne kuluttavat yleensä paljon terveydenhuollon voimavaroja ja aiheuttavat työkyvyttömyyttä, joten niillä on suuri taloudellinen merkitys Kansantauteihin ovat syynä muun muassa elämäntapa, sisäsiittoisuus, geeniperimä ja saasteet.

Verenpaine Verenpaineella tarkoitetaan valtimoissa olevaa painetta Verenpaine pitää veren liikkeessä Pysyvästi kohonnut verenpaine on maamme yleisin terveysriski Normaali yläpaine alle 130 ja alipaine alle 85 Verenpaine on koholla, kun yläarvo on 140 tai ala-arvo yli 90 tai näitä korkeampi. Kohonnut verenpaine vahingoittaa valtimoita ja aiheuttaa aivohalvauksia ja sydäninfarkteja. Verenpainetta voi jokainen alentaa vähentämällä suolaa ja liikkumalla riittävästi, tupakoitsija lopettamalla ja ylipainoinen laihduttamalla. Jos omat keinot eivät laske verenpainetta riittävästi, tarvitaan verenpainelääkkeitä.

Syöpä Eri puolilla kehoamme solut lisääntyvät jatkuvasti Joskus solut jakaantuvat hallitsemattomasti. Jos valkosolut eivät onnistu lopettamaan jakautumista, niistä kasvaa solukasaumia. Näin saa alkunsa kasvain Hyvänlaatuinen kasvain pysähtyy kasvussaan, kun taas pahanlaatuinen kasvain ,eli syöpä, jatkaa kasvuaan ja tunkeutuu eri kudoksiin Syövän yleisin aiheuttaja on tupakka. Myös passiivinen tupakointi lisää syövän riskiä huomattavasti Myös ruokavalio ja elämäntavat voivat edesauttaa syövän syntymistä

Allergia Joka toinen meistä kärsii jossain elämänsä vaiheessa allergian aiheuttamista oireista. Kun ihmisen elimistöön pääsee vieraita aineita, kuten viruksia, bakteereja tai myrkyllisiä aineita, se puolustautuu Allergisen ihmisen immuunijärjestelmä toimii epätarkoituksenmukaisesti ja elimistö puolustautuu sinänsä harmittomia aineita, kuten siitepölyä tai ruoka- aineita vastaan. Allergiaa aiheuttavat mm.siitepöly ja eläinten hilse ja jätteet. Myös eri ruuat voivat aiheuttaa allergisia reaktioita Allergia on yleistymässä, koska ympärillämme on ärsykkeitä aiheuttavia kemikaaleja yhä enemmän