KIINA Tietoa ja kokemuksia 6-11.11.2006 Kiinan koulutustilaisuudesta (Pohto PBMB 2/2005) Suzhou, Shanghai.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pohjois-Pirkanmaan Tattariosuuskunta  Perustettu vuonna 2003  Osuuskunnan tarkoituksena on tuottaa puhdasta raaka-ainetta paikallisille tattaria jalostaville.
Advertisements

Sisämarkkinoilla selvitään, mutta Miten käy EU:n sosiaalisen ulottuvuuden globalisaation puristuksessa?
LogiCity Turun kiinteistöliikelaitos Ari Niemelä / AHN Consulting
Budjetin ydinkohdat •Menojen kasvua hillitään, erityisesti vaalivuoden 2012 jälkeen eli palveluja heikennetään •2013 ja 2014 menojen kasvu alittaa selkeästi.
Poronlihatuotteiden markkinat 2004 Riistan- ja kalantutkimus Kaija Saarni, Leena Aikio, Jorma Kemppainen, Jari Setälä ja Asmo Honkanen.
Keravan Energia Oy © Jussi Lehto Keski-Uudenmaan finanssilounas Energia tulevaisuuden kilpailutekijänä Toimitusjohtaja Jussi Lehto Keravan.
Ruokakriisi tänään ja tulevaisuudessa
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Suomalaista puunkorjuupalvelua maailmalle – riittääkö suomalainen osaaminen Euroopassa? Kouvola Anne Härkönen.
Viron talousnäkymat Märten Ross Eesti Pank 11. maaliskuu 2009.
Julkisen sektorin tukemisen merkitys kehityspolitiikassa Sanna Vesikansa YK:n väestörahasto/ Etiopia
Koulutuskeskus Salpaus Hyvä Yritys /Georges Segura - Outi Salmela Tervetuloa! Hyvä Yritys (ammatillinen oppimisympäristöjen kehittämishanke)
Maahanmuuttajien yrittäjyys ei ole pelkkää pizzaa ja pubeja Maahanmuuttajien yrittäjyys Suomessa on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan melko samanlaista.
VIHREIDEN TYÖPAIKKOJEN MAHDOLLISUUKSIA Ville Niinistö
Elinkeinokalatalouden näkymiä ohjelmakaudella Kalaviikko, Ylitarkastaja Risto Lampinen Maa- ja metsätalousministeriö.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Ulkomaalaiset opiskelijat yhteensä 1233 ( ) 2013.
Seitsemän syytä optimismiin Kööpenhaminassa Helsinki.
Suuri ja mahtava Euroopan unioni?
Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Teräksen valmistus Teräksen ällistyttävät valmistusmäärät Suomi Kiina
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Globalisaatio ja Suomi I Kansainvälisen työnjaon ja yhteisten markkinoiden laajentuminen jatkunut vuosituhansia, tietoisuus tästä uutta - tavaroiden ja.
Afganistan ja naisten oikeudet
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
Suomi 2028 – Suomi ja globaali maailmantalous I Globalisaatio edennyt vuosituhansia Teollinen vallankumous kiihdytti globalisaatiota; Suomi tuli todella.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
SRV – Rakentavasti erilainen
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Hyvinvointi-Suomi 1960-luvulta lähtien suuri ”rakennemuutos”
Pienyritykset ja käytettävyys Ville Juhani Lehtonen, 49515B.
Kiina s. 46-.
Kylätalosta maailmalle – Kalajoen voimistelukeskukseksi
Globalisaatio – taloudelliset vaikutukset Suomeen I
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
KIINAN USKONNOT Mikä täyttää miljardin ihmisen maailmankatsomus- ja arvotyhjiön? Prof. Miikka Ruokasen kommentti
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Kaupungin sisäinen rakenne
S. 46- Kiina. Kiinan historia Yksi maailman vanhimmista kulttuureista, Homo Erectuksen jäänteitä miljoonan vuoden takaa Yhtenäinen Kiina (= Qin-dynastia)
S   Yritysten merkitys: ne tuottavat hyödykkeitä, työllistävät ja maksavat suuria määriä verotuloja  Suomessa on elinkeinovapaus (vuodesta 1879)
TALOUSTIETO Markkinat ja hinta Kysyntä ja tarjonta.
Finnair esittelyFinnair esittely Samu EskolaSamu Eskola
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
VENÄJÄ KANSAINVÄLISESSÄ JÄRJESTELMÄSSÄ
KIINAN KULTTUURI Sivut 96107
19 Yritys tavoittelee voittoa s
PERUSKOULUN TASO JA TASA-ARVO PISA-TULOSTEN VALOSSA
24 Hintojen vakaus on tärkeää s
TEOLLINEN VALLANKUMOUS
Kiina on ollut maailman talouskasvun veturi…
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
20 Yritykset käyvät ulkomaankauppaa s
YH 2 Suomi ja kansainvälinen kauppa
Kysynnän ja tarjonnan laki
Joko taantuma on ohi? Vesa Vihriälä Pellervon Päivä
Maailmankauppa ja globalisaation periaatteet
Talous tutuksi – koulutus syksy 2013
13 Vihreän kullan maa s. 94–97.
Kiina kohtaa länsimaat
Kiina Maailman mahtimaa TOPI,IDOR,JONI,VILJAM JA NIILA.
Vastaajina 1122 yritysjohtajaa koko maasta
Näkökulmia kuvien ja tehtävien käsittelyyn Kiina – Aasian jättiläinen
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Ensimmäinen ja toinen moderni
Tuotantosuunnitelma…
Marsalkka Luomu Golden Ale (suodatettu) 4,6%
Kuulas Luomuomena 4,7% kuiva siideri
Suomen muuttoliike 2000-L YH9, YH1, tehtävä 3
Esityksen transkriptio:

KIINA Tietoa ja kokemuksia Kiinan koulutustilaisuudesta (Pohto PBMB 2/2005) Suzhou, Shanghai

Tietoa Kiinasta  suurin väestö maailmassa; 1300 miljoonaa asukasta  yhden lapsen politiikka  sakot  abortit  poikia syntyy enemmän kuin tyttöjä  synnyttäminen toisella alueella  väestön huippu on vuoden kuluttua

Tietoa Kiinasta  liikenne kaoottista ja ympäristöongelmat kasvavia  kansantuotteen kasvu 10 % luokkaa/vuosi  historian jännitteitä Taiwanin kanssa  Oikeistolainen Guo Min Dang hallitsi ja pakeni Taiwaniin kulttuurivallankumousta  Mannerkiina näkee Taiwanin omana maakuntanaan  Kiina ehdottanut samaa ”Yksi maa, kaksi järjestelmää” kuin on Hong Kongilla ja Macaolla; ei sopua  Matkustaminen mannerkiinasta Taiwaniin vaikeaa; Toisin päin helppoa

Tietoa Kiinasta  Mannerkiina liittyi YK:hon 1978  Suomen konsulaatti oli ensimmäisenä Pekingissä  Kommunistinen totalitaarinen järjestelmä  sallii/suosii yksityisyrittäjyyttä  suuria elintasoeroja maalla/kaupungissa  maata ei voi ostaa vaan vuokrata  suurkaupunkien liepeillä ”maanomistajat” pärjänneet hyvin vuokraamalla edelleen maata

Suomalainen teollisuus Kiinan Shanghaissa  Tutustuimme Nokian, Stora-Enson ja Outokummun aktiviteetteihin  Myös Ruukilla pienimuotoista toimintaa alueella  Tärkein syy paikallaoloon Kiinan suuret markkinat  Toinen syy pienemmät työvoimakustannukset (voivat olla kuitenkin jopa 70 % Euroopan hintatasosta)  Valmistavaa toimintaa  Myös tuotekehitystä  Paljon ja varsin hyvin koulutettua työvoimaa tarjolla  Yritykset usein yhteisyrityksiä Kiinalaisten kanssa (poliittinen joustavuus päätöksen teossa)

Suomalainen teollisuus Kiinan Shanghaissa  Kielitaito ongelmana, joten kiinantaitoiset vetäjät Hong-Kongista, Taiwanista tai Singaporesta  Suomalaisissa firmoissa usein expat-vetäjä  Työvoiman sitoutuminen ongelma  Työvoima tottunut käskyttämiseen eikä maanitteluun (eri johtamismenetelmät kuin Euroopassa)  osaamisen siirto vaikeaa -> yleensä ei voittoa 2 ensimmäisen vuoden aikana  voittojen kotiuttaminen osattava  Kiinalaiset rohkeita yrittäjiä ja eivät ymmärrä Eurooppalaista ”riskien minimointia”; opportunismi kukoistaa, ei menetettävää

Terästeollisuus Kiinassa  Valtava terästeollisuuden kasvu menossa (n. 10 Ruukin kapasiteettia/vuosi)  Rakennussektori suuri ja kasvava segmentti  Uusinta teknologiaa käytössä  Ovat netto viejiä teräkselle ja laatu on hyvää  Korea ja Japani kokevat Kiinan terästeollisuuden suurena uhkana; jonkin verran yhteisyrityksiä perustettu

Terästeollisuus Kiinassa  Kiina on suurin teräksen tuottaja maailmassa  Tuo raaka-aineita paljon -> hinnat nousee -> kaivoksia avataan -> imee romun maailmalta  Oletetaan tilanteen tasoittuvan 2-3 vuoden sisällä  Hallitus yrittää estää ylikuumenemista laittamalla viennille rajoja  Kiinassa on heikko kotimainen kilpailu teräsalalla  Konsolidointia -> isompia yrityksiä