Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kiina Maailman mahtimaa TOPI,IDOR,JONI,VILJAM JA NIILA.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kiina Maailman mahtimaa TOPI,IDOR,JONI,VILJAM JA NIILA."— Esityksen transkriptio:

1 Kiina Maailman mahtimaa TOPI,IDOR,JONI,VILJAM JA NIILA

2

3 Kiina, maailman historian mahtimaa.
Kiinalaisten mielestä muut kansat olivat alempiarvoisia. Kiinaa hallitsivat keisarit, joita kaikki alamaiset palvelivat. Kiina oli miehiä suosiva, jossa poikavauvat olivat toivottuja. Syyt miksi kiina pärjäsi muille maailmanvalloille: - kiinalla ei ollut kilpailijoita. - kiinalaisten keksinnöt edistivät tekniikan kehitystä. -kiinalaisten keksintöjä olivat muun muassa ruuti ja kompassi.

4 Länsimaat nousevat Kiinan edelle.
Kiina kävi sotia ja hävisi taisteluita ulkomaita vastaan. Keisareita ruvettiin syyttämään kiinalaisille tulleista tappioista. Kun Kiina muuttui tasavallaksi se kävi useita sisällissotia.

5 Kiinan uusi nousu Kun Kiinaan tuli kommunistihallitus puolet Kiinan pinta-alasta jaettiin talonpojille. Kaikki omaisuus oli yhteistä. Lapsiavioliitot kiellettiin. Terveydenhuoltojärjestelmä parani. Lapset pääsivät päivähoitoon sekä heidät rokotettiin. Hygienia tuli voimaan koko maassa. Mao Zedongin idea oli luoda Kiinasta teollisuusvaltio. Se kuitenkin epäonnistui ja Kiina joutui kaaoksen valtaan. Kiina on kuitenkin nyt päässyt ongelmistaan yli ja on nyt maailmanvalta. Kiinan elintaso on parantunut ja talous on kasvanut räjähdysmäisesti. Kiinassa on halpaa työvoimaa ja suuret markkinat. Joka viides maailman ihminen on kiinalainen.


Lataa ppt "Kiina Maailman mahtimaa TOPI,IDOR,JONI,VILJAM JA NIILA."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google