Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutustu tablettiin (taulutietokone)
Advertisements

Prosessiteollisuus monessa mukana.
Tietojärjestelmistä 1. Termejä  Data  usein luonteeltaan kvantitatiivista  helppo siirtää, jäsentää ja tallentaa koneisiin  tietokone käsittelee dataa.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Ohjelmistokehittäminen. Luku 2 – Windows 8 -kehittäminen.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Miian ja Niinan atk-työt
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Luku 5 – Tietojen hakeminen sovelluksiin
NOKIA E7 Bisnes puhelin huippu ominaisuuksilla.  Nokia E7 on älypuhelin symbian Anna käyttöjärjestelmällä  Siinä on täysi qwerty näppäimistö jolla kirjoittaminen.
Kuinka rakentaa tietokone itse
• Agronetiin rakennettu sähköinen toimintaympäristö, joka kokoaa yhteen kaikki koulutukseen liittyvät osa-alueet AGRONET-OPPIMISYMPÄRISTÖ Oppimisympäristö.
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Java-ohjelmointikieli -Javasta ohjelmointikielenä -ohjelmontivälineistä -opasteista.
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
Esitysgrafiikasta Harjoitus.
Käyttöohje: Kuinka luoda ilmoittautumislomake. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
 Tornion kaupunki.  Laitteistoista, verkoista ja ohjelmistoista ei ollut mainintaa dokumentissa, muutakun että järjestelmä- ja palvelutoimittajat.
Luvata Oy TIETOHALLINNON KURSSIN TUTKIELMA. Luvatasta lyhyesti Maailman johtavia metallituotteiden valmistajia Työllistää 16 maassa 6400 työntekijää,
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Vapaa aihe Kysymykset.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Yrityksen maineen, toimialan ja kilpailijoiden seuranta: iGoogle ja RSS-syötteet Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Esitysgrafiikasta.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Asiallinen aamiainen Vauhtia myyntiin sähköä markkinointiin Tornio – Kemi Paula Aikio-Tallgren, puheenjohtaja Länsipohjan Yrittäjät.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
IHANAT APPIST ja MONIPUOLISET MOBIILIT Ei takerruta protekniikkaan Syventäjä, ei itsetarkoitus Aina syntyy uutta Jo valokuva tuo mahdollisuuksia; kävelyt,
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
Tietojärjestelmäprojektin onnistuminen
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
Officen hyötykäyttö yrittäjän näkökulmasta, Vapaan lähdekoodin ohjelmat / niiden tarjoamat mahdollisuudet yrittäjälle Kouluttaja: Timo Laapotti / F4U –
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Käyttäjäkysely osana Lahden kaupunginkirjaston palautejärjestelmää Jari Tyrväinen Kirjastotoimen apulaisjohtaja Kansallisen käyttäjäkyselyn keskustelu-
Käyttöönottokaavio– Deployment diagram Vesa Jokikokko Tarmo Kemi TIK9SNA.
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Kirjaston kotipalvelu  Toimitetaan kirjaston aineistoja niille asiakkaille, jotka eivät itse pääse kirjastoon  Palvelu on asiakkaille sama, mutta toteutustapa.
Teknologiateollisuus Suomessa
Mitä on avoin data ja kuinka kartoittajat voivat hyödyntää sitä?
Tietotekniikkaa alakouluilla
WWW-Sisällönhallintaohjelmat
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Tehtävä 10.2: Kuvan hakeminen verkosta
Esityksen transkriptio:

Ohjelmistokehittäminen

Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?

Sisältö❶ ❷ • Mikä on ohjelmisto? • Mitä on ohjelmistokehittäminen? • Miten ohjelmistoja kehitetään? • Ohjelmistokehitys toimialana • Tehtäviä • Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä ovat ohjelmistot? • Yksinkertaisista komennoista koostuvia laajoja kokonaisuuksia, joita voidaan ajaa tietokoneella (tai tietokoneen kaltaisella laitteella) • Ohjelmistot käsittelevät käyttäjän syötettä ja näyttävät sen pohjalta tuloksia • Tyypillisesti vain digitaalisessa (sähköisessä) muodossa

Esimerkkejä ohjelmistoista • Tietokoneella – Word, Excel, PowerPoint, Photoshop – Web-selain • Puhelimessa – Pienoisohjelmat eli appsit (engl. apps), esim. • karttasovellukset, aikataulut, viestintä, pelit, jne. • Verkossa – Google, Facebook, Twitter

Mitä on ohjelmistokehittäminen? • Ohjelmistojen kehittäminen on sitä työtä, jolla ohjelmistoja valmistetaan • Projektiin tarvitaan ainakin kehittäjiä, suunnittelijoita ja testaajia • Itse kehittäminen tehdään tietokoneella käyttäen apuna tähän tarkoitettuja ohjelmistoja • Tuloksena ohjelmakoodia (lyhyesti koodia)

Ohjelmistokehittäminen toimialana • Ohjelmistokehittäminen on osa IT-alaa, ja sen arvo on huomattava • Tyypillisen pienenkin ohjelmistoprojektin kokoluokka on – € • Mukaan tarvitaan monia eri alueiden osaajia – Kehittäjiä ja testaajia – Graafisia suunnittelijoita, käyttöliittymäosaajia – Myyjiä, markkinoijia, tukihenkilöitä, kouluttajia, …

Tehtäviä • Pohdi, onko ohjelmistolla fyysistä olomuotoa. • Keksi ainakin kolme esimerkkiä laitteista, joiden sisällä pyörii ohjelmisto. Jätä pois laskuista tietokoneet ja kännykät. • Selvitä, mitä välineitä ohjelmistojen kehittämiseen käytetään. Tarvitaanko kynää ja paperia lainkaan? • Mitä erilaisia työnkuvia ohjelmistojen kehittämiseen voi kuulua?

Kysymyksiä ja vastauksia 1 Mihin ohjelmistoja tarvitaan? • Ohjelmistojen merkitys nykymaailmassa on merkittävä, sillä lähes kaikki elektroniset laitteet sisältävät ohjelmistoja. • Samaten monia asioita ohjataan ohjelmistojen avulla: pankkien rahavirtoja, joukkoliikenteen aikatauluja, satelliitteja avaruudessa, television ohjelmia, talot ja rakennukset suunnitellaan ohjelmistoilla, ja niin edelleen. • Lista on pitkä, joten ohjelmistojen olemassaolo vaikuttaa merkittävästi siihen, miten nykyisin elämme. Jatkossa ohjelmistojen merkitys tulee yhä korostumaan.

Kysymyksiä ja vastauksia 2 Kuinka paljon Suomessa kehitetään ohjelmistoja? • Suomessa, kuten monessa muussakin länsimaassa, ohjelmistojen kehittäminen ja siihen liittyvät toiminnot ovat merkittäviä työllistäjiä. • Varsinaista ohjelmistokehittämistä tekee Suomessa n ihmistä, laajemmin ajateltuna ala työllistää suoraan tai välillisesti satojatuhansia. • Alun perin ohjelmistoteollisuus on saanut alkunsa Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Kysymyksiä ja vastauksia 3 Miten voin aloittaa ohjelmistojen kehittämisen? • Ohjelmistoja voit kehittää monilla eri kehitysvälineillä ja monilla eri alustoilla. Tyypillisesti alkuun pääseminen ei maksa mitään, vaan voit ladata tarvittavat kehitysvälineet maksutta niitä tuottavien yhteisöjen web-sivuilta. • Ammattikäyttöön suunnitellut välineet ovat yleensä maksullisia, mutta näistäkin on usein saatavilla kokeiluversioita lyhytaikaiseen tutustumiseen.