e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Tutustu tablettiin (taulutietokone)
makramee-tekniikalla
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
KDK:n Kansallisen näkymän ryhmän työskentelystä
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Moodlen ohje opiskelijoille
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Voyagerin Universal Borrowing: käyttöpolitiikka Annu Jauhiainen Helsingin yliopiston kirjasto
Inkling-kirjat: oppikirjojen uusi aikakausi
© 2010 IBM Corporation1 Etusivun muokkaaminen  Portaalisivut ja niihin määritetyt komponentit muodostavat varsinaiset internet-sivut.  Etusivu muodostuu.
Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin - hanke Turku Aija Laine
Äänikirjat oppimisen tukena Seinäjoki
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
E-kirjojen lukulaitteet ja sähköiset aineistot
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
Kirjaston verkkopalvelu Kirkes-kirjastojen asiakkailla on mahdollisuus käyttää IntroActive-verkkopalvelua internetissä. Verkkopalvelussa voi mm.  uusia.
Tieteellinen kirjoittaminen Taulukot, kuviot, esimerkit
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
W w w. h a m k. f i Hamkin kirjaston e-aineistot verkko-opetuksessa Nelliportaali, e-aineistojen käyttöoikeudet ja aineiston linkittäminen.
TOP-keskus 2003 Turun 6-luokkalaisten TVT- taitotasokartoitus, kevät 2003 Turun kaupungin Tieto- ja viestintätekniikan TVT - opetuskäytön strategia -asiakirjassa.
HAMK Kirjasto- ja tietopalvelut
FINNA Aki Lassila Kehittämispäällikkö Finnan konsortioryhmän kokous
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleiset kirjastot - Mukaantulo Erkki Tolonen
FINNA Aki Lassila Kehittämispäällikkö Finnan konsortioryhmän kokous
Asiantuntijaryhmät UKJ-suunnittelussa UKJ-seminaari Ari Ahlqvist.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
RefWorks-demo TKK Kirjasto. RefWorks-demon sisältö (1) Kirjautuminen Viitteiden siirto, kun tietokannassa ei ole siirtokuvaketta Viitteiden siirto, kun.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Relais – kaukopalveluohjelmiston tilannekatsaus Triangelipäivä, Helsinki Minttu Hurme, Päivi Järvinen.
Asteri-auktoriteettitietokanta Minttu Hurme / KVP, tietojärjestelmät Fennica-Melinda työpaja
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ-hankkeen tilannekatsaus Ari Ahlqvist Kehittämispäällikkö UKJ-ohjausryhmä
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
Metropolian kirjasto oppimisen tukena. Häkkinen / Ylitalo-Kallio Mistä tietoa? Metropolian kirjaston kokoelmat ja www-sivut
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
E-kirjoja ja sähköistä kirjallisuutta Project Gutenberg Google Books Bartleby Librivox Electric Verses – sähköiset säkeet HelMetin e-kirjat E-kirjojen.
Lehtiartikkelitietokannat ja elektroniset aineistot Mitä tietoja tai asioita asiakkaat voivat löytää kirjaston elektronisista aineistoista? Faktat, tilastot,
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ toteutusvaihtoehtojen tutkiminen Minna Kivinen, UKJ-ohjausryhmän kokous
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Tietokannat -kurssi KSAO, Datanomit, käytön tuki kevät 2015 Lauri Tapola.
Tietokannat -kurssi KSAO, Datanomit, käytön tuki kevät 2015 Lauri Tapola.
Asteri -demo Minttu Hurme, Kansalliskirjasto/Kirjastoverkkopalvelut Asiantuntijaseminaari
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
E-soppa Pälvi Lepoluoto Tässä sopassa mausteina …formaatteja! …lukemisen välineitä! … aineiston suojaamista! …jenkkimeininkiä! …tarjontaa Suomessa!
Digitaalisen lastenkirjallisuuden haasteet kirjastoissa
Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
E-aineistojen saavutettavuus Mitä sisällöntuottajien pitäisi tietää?
Uusi Celianet.
Uusi Celianet ja Celian muuttuneet käytännöt kirjastoissa
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
E-aineistot OUTI-kirjastoissa E-kirjat ja e-lehdet
PIRAMK:n kirjasto- ja tietopalvelut
Webinaari korkeakoulukirjastoille
Celian palvelut kirjastosta
Madetojan musiikkilukion Veso-päivä
Esityksen transkriptio:

e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen ADE & BFR lukuohjelmat Ota e-kirjat haltuun lainaaminen lukeminen palauttaminen

Ellibsin e-kirjat ! Ovat suojattuja elektronisia kirjatiedostoja. Tiedostopäätteet joko ePub tai pdf. Suojauksesta johtuen niitä voi avata vain tietyissä lukuohjelmissa. ! Asiakkaat voivat lainata e-kirjatiedostoja 24h/vrk verkosta Asiakas lataa tiedoston omalle laitteelleen ja saa samalla oikeuden lukea kirjaa sovitun ajan. Lukuoikeuksia voi olla yhtä aikaa käytössä niin monta kuin kirjasto on niitä hankkinut. ! Laina-ajan päätyttyä lukuoikeus palautuu kirjastoon automaattisesti. ! Keväällä 2013 tulossa lisäksi käyttöön verkkolukuohjelma. Lukuohjelman saa käyttöön vain Ellibsin web-kirjastoasiakkaat. FinELibin e-kirjat yleisille kirjastoille kokoelmassa on 250 lukuoikeutta/kirja ja AMK-kirjastojen kokoelmassa 50 lukuoikeutta/kirja.

2. Millä laitteella aiot lukea? 1. Adobe ID Käy tekemässä itsellesi tili Adoben sivuilla 2. Millä laitteella aiot lukea? Android iPad iPhone tietokone e-kirjan lukulaite

E-kirjan lukuohjelmat Bluefire Reader –lukuohjelma Android-pohjaiset taulutietokoneet ja älypuhelimet esim. Samsungin laitteet iPad ja iPhone Adobe Digital Editions –lukuohjelma Tietokoneet E-kirjan lukulaitteet

Mukana olevat kirjastot E-kirjan lainaus kirjastosta Mukana olevat kirjastot Haku kirjastojärjestelmän kokoelmasta /siirtyminen suoraan kokoelmaan Yhteiskäytössä oleva FinELibin e-kirjakokoelma Lainaa ! acsm-tiedosto Lukuohjelma ! Jos kirjastolla on jo ennestään Ellibsin web-kirjasto käytössä, eivät siihen kuuluvat kirjat näy FinELibin kokoelmassa. Tällöin kirjastolla on siis käytössä kaksi erillistä e-kirjakokoelmaa, joissa molemmissa omat e-kirjansa.

Ammattikorkeakoulujen e-kirjakokoelma Lainatun e-kirjan lukeminen ja palauttaminen Bluefire Reader Lukutila Kirjastonäkymä Kun älypuhelimeen tai taulutietokoneeseen on asennettuna Bluefire Reader, tarjoaa latausikkuna avausvaihtoehdoksi Bluefire Readeria. Ammattikorkeakoulujen e-kirjakokoelma ! ! E-kirjan voi myös palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Näin useammat pääsevät lainaamaan haluamiaan kirjoja, kun ne eivät turhaan jää odottamaan asiakkaan koneelle laina-ajan päättymistä.

Lainatun e-kirjan lukeminen ja palauttaminen Adobe Digital Editions Kirjastonäkymä Lukutila ! Kun tietokoneessa on asennettuna Adobe Digital Editions, aukeaa lainaustiedosto suoraan lukuohjelmaan. ! Palauttaminen onnistuu vain silloin kun on vielä laina-aikaa jäljellä. Tämän jälkeen tiedostoa ei voi enää avata, mutta se näkyy kirjastonäkymässä. Jos haluaa poistaa toimimattoman tiedoston, pitää se poistaa Remove from Library -toiminnolla

+ Lainattu e-kirja lukulaitteissa ! Lista tuetuista lukulaitteista: http://blogs.adobe.com/digitalpublishing/supported-devices + Lainattu e-kirja pitää ensin ladata tietokoneelle (jossa on Adobe Digital Editions asennettuna). Tämän jälkeen lukulaite yhdistetään tietokoneen USB-väylään ja laite tulee näkyviin Adobe Digital Editions –lukuohjelman laitevalikossa. E-kirja siirretään raahaamalla e-kirjan kuvake lukulaitteen kuvakkeen päälle. Tarkempia ohjeita laitekohtaisesti löytyy aina lukulaitteen mukana tulevista ohjeista. ! E-kirjan lukulaitteet eroavat muista laitteista siinä, että niissä on yleensä käytössä ns. sähkömuste. Sähkömustetta käyttävien laitteiden pinta ei kiillä, jolloin lukukokemus muistuttaa enemmän perinteistä kirjaa. Lisäksi ne kuluttavat todella vähän virtaa. Yhdellä latauksella voi lukea satoja tunteja.

Tukimateriaalit • tulostettava A5 ohje ensikertalaisille • A4 julisteet • A3 julisteet • Ota e-kirjat haltuun PP-esitys • FinELibin e-kirjakokoelma PP-esitys https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=16749570

FinELibin 10/7 250/50 & e-kirjakokoelma yleiset AMK http://www.kiwi.fi/display/finelib/FinELibin+e-kirjat E-kirjojen käyttö ja tekniset kysymykset: support@ellibs.com Aineistot ja palvelun käyttöönotto: finelib@helsinki.fi yleiset kirjastot & 250/50 lukuoikeutta AMK kirjastot FinELibin e-kirjakokoelma 10/7 e-kirjaa

FinELibin 10/7 AMK yleiset 250/50 e-kirjakokoelma & lukuoikeutta e-kirjaa yleiset kirjastot & AMK kirjastot