Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla"— Esityksen transkriptio:

1 Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla  Sähköä lukemiseen #sähköä2016

2 Koulutuksen ohjelma klo 10-11.30
Esittelykierros Yleistä Celiasta Celian palvelut opettajille Celianet-verkkopalvelu Pratsam Reader –mobiilisovellus Oppari-verkkokauppa Harjoituksia Pedagogisia vinkkejä Loppukeskustelu

3 Celia saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

4 Celia Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Kauno- ja tietokirjallisuuden lainaaminen on täysin maksutonta. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa. Valikoimissa n äänikirjaa. Celia valmistaa ja myy oppikirjoja saavutettavassa muodossa peruskouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin. Kirjat voi ostaa oppari.fi-verkkokaupasta. Valikoimissa n. 850 ääni- ja DaisyTrio-kirjaa. Korkeakoulujen kurssikirjallisuus on lainattavissa ilmaiseksi.

5 Seuraa Celiaa somessa Facebook: www.facebook.com/celiakirjasto/
Twitter: Instagram: WhatsApp: ,

6 Celian palvelut opettajille
Yhteistyö kaupungin- ja kunnankirjastojen kanssa: oppilaiden ohjaus kirjastoon rekisteröitymään äänikirjojen käyttäjäksi, kirjastovierailut, lupalappu Kouluttajatili: verkkopalveluiden käytön opastukseen ja kouluttamiseen Yhteisöasiakkuus: erityisesti pienluokille Ohjeet opettajille: Käsikirja peruskoulun ammattilaisille Kirjavinkit: lasten kirjat ja nuorten kirjat (WhatsApp)

7 Celianet-verkkopalvelu
Kauno- ja tietokirjojen haku ja lainaus Oppilaille tunnukset omasta kirjastosta Opettajalle tunnukset esim. kouluttajatilin kautta Kirjojen kuuntelu suoraan Celianetissä (esim. tietokoneella) tai lainaus Pratsam Reader –mobiilisovellukseen

8 Pratsam Reader -sovellus
Pratsam Reader -sovellus on maksuton äänikirjojen kuunteluohjelma tableteille ja älypuhelimille. Ohjelma toimii iOS- ja Android-käyttöjärjestelmän laitteissa, käytännössä siis mm. iPadissa, iPhonessa, Samsungin tableteissa ja älypuhelimissa sekä LG:n, Huawein, Doron, Lenovon ja Asusin mobiililaitteissa. Pratsam Reader -sovellusta ei ole saatavilla Windows-puhelimille.

9 Pratsam Reader -sovellus
Tarvitset sovelluksen käyttöön tunnukset, jotka saat joko omasta kirjastostasi tai Celiasta. Ohjeet:

10 Oppari-verkkokauppa Peruskoulun ja toisen asteen oppikirjat ovat maksullisia. Näitä kirjoja voi ostaa Oppari-verkkokaupasta. Tilaaminen edellyttää palveluun rekisteröitymistä. Celian tuottamia oppikirjoja voivat käyttää koululaiset ja opiskelijat, joilla on lukemiseste, eli vaikeus lukea tavallista painettua tekstiä. Perusasteen oppikirjat ostaa tavallisesti koulu. Myös yksityishenkilöt voivat ostaa perusasteen kirjoja. Lukion oppikirjat ostaa tavallisesti joko oppilas itse tai hänen huoltajansa. Koulun on tilattava niin monta kirjaa kuin mitä kirjalla on yhtäaikaisia käyttäjiä. Jos etsimääsi kirjaa ei löydy valmiina Opparista, voit tehdä hankintaehdotuksen (kirjan valmistaminen kestää väh. kolme kuukautta).

11 Oppikirjojen käyttö Äänikirjat ladataan Opparista
Saat oppikirjan latauslinkin sähköpostiisi. kuvallinen ohje äänioppikirjan kuuntelun aloittamiseen (pdf)  Ohjeet oppikirjojen kuunteluun (tietokone ja mobiililaite) Esimerkki oppikirjan lataamisesta.

12 Harjoituksia Kirjaudu Celianetiin www.celianet.fi
Hae DaisyTrio-kirja Maltti ja Valtti melkein autiolla saarella. Lainaa kirja kuunneltavaksi Pratsam Reader –sovelluksella. Kuuntele kirjaa sovelluksella. Mikä on Maltin mielestä vanha kunnon vempele? Lainaa Tuula Kallioniemen kirja Hässäkkää ja hätähousuja. Kuuntele kirjaa. Mene sivulle 44. Tee kirjanmerkki jollekin sivulle. Jatka kirjan kuuntelua ja mene sitten kirjanmerkin kohdalle.

13 Pedagogiset vinkit ja keskustelua
Daisy-äänioppikirjat opiskelun tukena (Kuismanen & Holopainen 2013) Käsikirja peruskoulun ammattilaisille (Celia 2016)

14 Daisy-äänioppikirjojen käyttö
Tutustuminen äänikirjoihin kannattaa aloittaa Celian maksuttomista kaunokirjoista. Äänioppikirjojen avulla oppilaat valmistautuvat tuleviin aiheisiin kotona etukäteen, kertaavat läksyjä ja valmistautuvat kokeisiin. Äänioppikirjojen hyödyntäminen erityisesti lukuaineissa.

15 Yksittäiset oppilaat ovat käyttäneet äänioppikirjoja koulussa koulunkäynninohjaajien kanssa.
Erityisopetuksen pienryhmässä koko luokka voi käyttää äänioppikirjoja, esim. DaisyTrio-kirjoja Smart Boardin avulla. Lasten ja nuorten tietokirjojen hyödyntäminen oppikirjojen rinnalla.

16 Kysymyksiä? Keskustelua 

17 minna. katela(at)celia. fi, leena. holopainen(at)celia. fi essi
minna.katela(at)celia.fi, leena.holopainen(at)celia.fi essi.olkkonen(at)celia.fi


Lataa ppt "Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google