Yhdyskunnan arvot, merkitykset ja estetiikka Kuinka ympäristö mielletään? Miten ympäristöä arvotetaan? Mikä on esteettinen arvo? Kevin Lynch ja ympäristön.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Jumalan kanssa.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
MIKÄ ON TIIMI?.
INTERNET - kanava tavoittamiselle - internet on yksi päämedioista tällä hetkellä - sen avulla ihmiset etsivät asioita, hakevat tietoa ja tekevät päätöksiä.
Tyypillinen esimerkki suorasta häikäisystä on suojaamaton ikkuna katsekohteessa. Opastekylttiä ei pysty lukemaan koska silmät sopeutuvat voimakkaaseen.
Paikallisuus auditoinnin näkökulmasta decomb-ryhmätapaaminen , työmuistio Panu Lehtovuori Olli Maijala.
Projektin eteneminen •Ajatus => toteutus •Muodon määrittely •Julkaisulla on aina joku muoto, hyvä tai huono •Valittava: –Kirjaintyypit –Kuvat –Värit –Paperi.
Filosofian aloja ja suuntauksia
FILOSOFIAN OSA-ALUEET
Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Elämyshankekyselyn tulokset © Sovita Toteutus: Opiferum1.
A?A? Mikä on Kulttuurisampo?.... A?A? Mikä on Kulttuurisampo?... 1.
A?A? Mikä on Kulttuurisampo?.... A?A? Mikä on Kulttuurisampo?... 1.
Taide ja kulttuuri vanhustyössä Keinu taiteilijat vanhustyön arjessa väliseminaari Seppo Väänänen Uusi kehittyvä ”rajaton” ilmiö.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
TYÖYHTEISÖN VALMENNUSPAKETTI
Taidefilosofia IX Dos. Timo Kaitaro ja , klo , U 40 Sali 4.
Tutkimuksen ja opetuksen rajapintoja taidealojen koulutuksessa FT Tarja Pääjoki Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitos.
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Millaisia tiedonkäsityksiä on olemassa
Minna Saarenpää, Tiia Virtanen, Riikka Trygg, Pauliina Kielinen
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
Ajatuksia kulttuuriympäristöstä
Yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelun tiedeperustat A Mikä on arvo? Arvon perusta: subjektivismi, relativismi, realismi Humen giljotiini ja naturalismi.
Ihmiskäsitys ihmissuhdetyössä
Strategisesti eheytyvä kaupunkiseutu? Näkökulmia Tampereen seudun rakennesuunnitelmatyöhön Jari Kolehmainen Olli Ruokolainen Tampereen yliopisto.
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Satakunta University of Applied Sciences KYLÄMAISEMAT KUNTOON Taide, kulttuuri ja ympäristö Tomi Kuusimäki.
Ratkaisunesittely. Asiakas- hankinta Kaupasta päättäminen Ratkaisu vastaväitteisiin Vastaväitteet lukkoon Ratkaisuesitys Kartoitus Luottamus yritykseen.
Esitutkimus (tarvekartoitus)
Graafiset www-käyttöliittymät Proseminaari | Sami Niemelä Graafiset www-käyttöliittymät kun kokeellisuus kohtaa konventiot.
Mittaaminen. Teet mittauksia, kun  Tarkistat painosi  Katsot aikaa kellostasi  Tarkistat, onko sinulla kuumetta  Punnitset appelsiinin Mitä mittauksia.
Timo Järvensivu, KTT, tutkija, verkostoasiantuntija
LASTENKULTTUURI -luento
KOMMUNIKATIIVINEN SUUNNITTELU JA SUUNNITTELUARGUMENTAATIO
Ratkaisukeskeisen psykoterapian ihmiskäsitys
Kulttuurituottaja (yamk) opinnäytetyö: Seinäjoen kevytversio tilaaja- tuottajamallista Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimen haaveena on olla joustava, muuttuvaan.
Kulttuuri osana terveyden edistämistä Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelma seminaari/kuulemistilaisuus
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kulttuurin ja luovan alan T&K-projektien sisäisen arvioinnin kehittäminen Metropolia Ammattikorkeakoulussa Robert Arpo
Perusopetuksen arvoperusta ja arvokeskustelut
Ilmastonmuutos.
Mikä on geenien rooli mikro- ja makroevoluutiossa?
Oppiaine-kokonaisuus
Mitä yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu on?
VANTAALAISTARINOITA Esityksellinen tutkielma ajalla –
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
Analyysissä huomioitavaa
RAAMATUN TUTKIMUS.
FILOSOFISIA POHDINTOJA.  Mitä hyötyä on  matematiikasta  biologiasta  historiasta  filosofiasta  rakkaudesta?  Mitä on hyöty?
ELOKUVATAITEESTA Antti Pönni. MITÄ ON TAIDE? Arvottavassa ja suppeassa merkityksessä teos on taidetta, jos sillä on sellainen esteettinen arvo, joka erottaa.
Juridiset tekstitaidot 1 ja 2 (2 op). Kurssin tavoitteet Opiskelija saa valmiudet analysoida ja tulkita juridisia tekstejä tekstilajilähtöisesti (1. osa)
Tutkielma Kukin pari selvittää tietyn alueen hasardeja (valtio, maanosa, osavaltio) Yleistä tutkimusalueesta: –valtion/alueen sijainti maantieteellisesti.
ÄI Kuvan analyysi ja tulkinta Lähtökohtia tulkinnalle: Aihe Tekijä Tekniikka (maalaus, piirros, valokuva, taidegrafiikan menetelmät jne.) Käyttötarkoitus.
Estetiikka – Taide nyt! LUENTO 4: TAITEELLISUUS, ESTEETTISYYS JA KAUNEUS.
Ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on tosiasia.
Mitä taide on? Sari Toivakka, Kauhavan lukio.
3 Minuudessa on kaksi puolta
Finnan käyttäjäkysely 2016
Filosofian alat TEOREETTINEN FILOSOFIA
KUVATAIDE Kuvataideopetuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan ymmärrystä yhteiskunnan ja ympäristön visuaalisista ilmiöistä ja niiden merkityksistä.
Taloudellinen katsaus Kevät 2016
Tuotteen nimi Esityksen otsikko.
Yhden tunnin soveltava valinnainen 8. lk. (AI ja HI)
Esityksen transkriptio:

Yhdyskunnan arvot, merkitykset ja estetiikka Kuinka ympäristö mielletään? Miten ympäristöä arvotetaan? Mikä on esteettinen arvo? Kevin Lynch ja ympäristön luettavuus Miten ympäristöä säädellään? Mikä tekee kaupungista taidetta? TIETOARVOT, NORMIT TAIDE

Yhdyskunnan arvot, merkitykset ja estetiikka ”Mielikuva eroaa todellisesta ympäristöstä” ”Tosiasiat löydetään, arvot valitaan” ”Kauneus on katsojan silmässä” TIETOARVOT, NORMIT TAIDE

Yhdyskunnan arvot, merkitykset ja estetiikka Tieto on aina rakennettua Arvot syntyvät ja muuttuvat historiallisesti Esteettinen arviointi edellyttää erittelykykyä Esitykset kytkeytyvät toimintaan Arvot ja normit eivät ole ”tosia”, mutta niihin sitoudutaan Estetiikka ei ole vain kauneutta vaan kompleksi ominaisuuksia TIETOARVOT, NORMIT TAIDE

Yhdyskunnan arvot, merkitykset ja estetiikka