Valtakunnallisen kielikokeen perehdytystilaisuus Puheen ymmärtämisen koe Paasitorni 8.4.2014 Ari Maijanen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Kyläradio Koulutus Kuinka teen paremmin • Puhu yksityiskohdista – ei yleisestä • Anna kuuntelijoille kuvia • Aloita aina parhaalla palalla.
VALOKAAPELIEN PÄÄTTÄMINEN KAUPUNGINTALOLLE
Kokeen laatiminen ja arviointi Tiia Karpin
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Valtakunnallisen kielikokeen perehdytystilaisuus
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
Ennakkomaksut Saadut ennakkomaksut Maksetut ennakkomaksut Muut ennakot
Valtakunnallinen kielikoe
Äänen pakkaaminentMyn1 Äänen pakkaaminen •Äänen enkoodaaminen ja mahdollinen pakkaaminen on ratkaistava jotenkin monissa arkipäivän sovelluksissa ja tuotteissa:
Musiikin ryhmäkoulutus
Nuorten peliohjelmointi 2011
ÄÄNI KULKEE - Rotarien äänikirjaprojekti Piiri 1420.
SUULLINEN HARJOITTELU
Iitin yläkoulu 9. Luokka Antti Halme
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Esityksen suunnittelu N-piirin johtamisvalmennus
Promentor ammattikorkeakouluissa AHOT Tampere Juha Telkkinen, Promentor Solutions Oy Sinikka Marila, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu.
Asiakkaan osallisuus omien palveluiden kehittämiseen – Ravitsemus, liikunta ja toimintakyky – kolme asiaa, millä mahdollistetaan kotona kokonainen elämä.
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Työnhaku.
Ryhmätehtävät 2.1 Korjattu Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
UKJ-rahoitushakemus UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Ylioppilastutkinto.fidigabi.fi ERITYISEN TUEN TARPEESSA OLEVAT KOKELAAT YLIOPPILASTUTKINNOSSA SURE:n koulutustilaisuus Kuopio Tiia Kiuru ylioppilastutkintolautakunta.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Janne Junes Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy 2009 Tutkimus varasto-virtaussysteemin.
Valitse äänikirja, kun tavallinen kirja ei riitä! Seinäjoki Elina Kilpiö.
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
Aikakauslehtien lukukerrat KMT Kuluttaja syksy 2013 / kevät 2014.
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
YO-info K2015.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Palvelun muotoilu, Workshop
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
Sähköisiä testejä Martinlaakson lukiossa
Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä: ja esittely 2009.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT. Sisällöt artikkeliviitetietokannat Arto ja Aleksi Elektroniset lehdet ePress, PressDisplay, Suoma ja Googlen lehdet.
Mitä opetan ammatillisessa?
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
ESSEEN KIRJOITTAMINEN
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Työnhaku.
Lukion uudet työtavat – kohti kokonaisvaltaista arviointikulttuuria
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Celian palvelut kirjastossa Tampere suunnittelija Elina Kilpiö, Celia.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
TVT JA VIRTUAALINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ VLE = Virtual Learning Environment ICT = Information and Communication Technology Kymintehtaan koulu.
Tutkimustyypit ja aineistonkeruun menetelmät
Kyselylomakkeen tekeminen
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
YO-info Syksy 2017.
Videoesitelmät FIBS 5 kevät 2016.
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
3. luokan englanti Vanhempainilta
EYo-info Tutustu huolella!.
Pöytäkirja kokouksesta
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
LUKU Lukemisen ja kirjoittamisen oppikirja aikuisille maahanmuuttajille Kaisa Häkkinen & Anna Nylund.
Muutoskortit Tarvittavat välineet
Oppilaiden omiin laitteisiin Antti Karvonen
Celian palvelut kirjastosta
Tuetaan kaikkien mahdollisuutta osallistua
Esityksen transkriptio:

Valtakunnallisen kielikokeen perehdytystilaisuus Puheen ymmärtämisen koe Paasitorni Ari Maijanen

Puheen ymmärtämisen materiaalit •CD-levy •Osallistujan tehtävävihko •Käsikirjoitus

CD-LEVY -CD on audioformaatissa -Äänitteen kesto noin 28 minuuttia -Äänitteellä valmiina valmistautumis- ja vastausajat -Voidaan toistaa cd-soittimella, luokkahuoneen tietokoneella tai kielistudiossa -Ennen koetta testaa levy kokeessa käytettävällä soittimella

Osallistujan tehtävävihko -Kielikokeessa 4 erilaista tehtävää -19 kysymystä -Mukana avoimia kysymyksiä ja monivalintakysymyksiä -Kaikki vastaukset kirjoitetaan ja merkitään tehtävävihkoon 4

Käsikirjoitus -Käsikirjoitukseen on merkitty kaikki äänitteeltä kuuluva puhe ja tauot -Väliaikoja, jotka helpottavat cd-levyn uudelleen käynnistämistä tietystä kohdasta -Arvioinnissa esim. avovastauksissa voidaan käsikirjoituksesta helposti varmentaa mitä äänitteellä on puhuttu 5

Käsikirjoitus (Näyte) Alkukankeuksien jälkeen asiakasmäärät ovat lähteneet kasvamaan kiihtyvällä tahdilla. Nyt palveluun on rekisteröitynyt vajaat asiakasta. Helmikuussa asiakaskyytejä oli kuukaudessa, ja uusia asiakkaita tulee kuukaudessa lisää. Kuulet nyt tehtävän osissa. Osa 1. (CD:n alusta kulunut aika 10:50) Tutustu kysymyksiin. [Tauko 20 sek] Kuuntele. 6

Käytännön koetilanne -Testaa ja varmista äänitteen toiminta -Jaa tehtävävihkot -Anna osallistujan tutustua lyhyesti tehtävävihkoon ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin -Kerro osallistujille kokeen etenemisestä 1. Koe kestää 30 minuuttia 2. Kaikkiin kysymyksiin vastataan kirjallisesti suoraan koevihkoon 7

3. CD:ltä kuuluvan kehotteen ”Tutustu tehtävään X” jälkeen osallistujalla on 1 minuutti aikaa lukea tehtäväohje ja silmäillä kysymyksiä 4. Äänitteellä on myös taukoja kysymysten lukemiseen Häiriö koetilanteessa: pysäytä cd, selvitä ja ratkaise ongelma ja jatka kuuntelua …mutta hyvin kaikki sujuu! 8 Käytännön koetilanne