Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

EYo-info Tutustu huolella!.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "EYo-info Tutustu huolella!."— Esityksen transkriptio:

1 eYo-info Tutustu huolella!

2 Koetilaan saapuminen viimeistään:
1. Ajoissa paikalle! Sisäänotto saliin alkaa viimeistään klo Sitä ennen jo tehty mahdolliset teippaukset, otettu tavarat ja eväät esiin jne. 2. Kuulet paikkanumerosi. Enää ei keskustella kaverin kanssa! 3. Tulet saliin: mukana tarjotin, ei konetta. Tarjottimella eväät ja kaikki oheislaitteet, kuten kuulokkeet ja laturi! Myös henkilöllisyystodistus sekä mahdollinen ohje koneen käynnistämistä varten. Mitään langatonta ei saa olla! Missään vaiheessa ei kävellä johdotettujen alueiden yli! Ota sellaiset eväät, joilla et sotke ja riko tietokoneita. Istu paikallesi. 4. Seuraavaksi käsketään hakea tietokone. Kone liitetään sähköverkkoon. Liitä myös kuulokkeet sekä hiiri ja muut mahdolliset oheislaitteet. Heti perään käynnistä kone tikulta ja tee äänitesti. Liitä koneesi lopuksi tietoverkkoon. Mahdollinen ohjepaperi laita sitten tarjottimesi alle.

3 Kokeen valinta ja kirjautuminen:
1. Syötät ensin henkilötietosi. Ole tarkkana, että valitset oikean kokeen ja kielen! Kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan! 2. Valvoja tarkistaa henkilöllisyyden avainlukulistoja käyttäen. Sen jälkeen myös henkilöllisyystodistus laitetaan tarjottimen alle. 3. Koe alkaa aikaisintaan klo 9.00.

4 Koneen perussäädöt ja toiminnot, jotka on syytä osata ja huomata:
Äänitestin uudelleen tekeminen ja äänenvoimakkuuden hallinta. Näytön säädöt ja fontin suurentaminen (CTRL ja +, CTRL ja -). Lisää toimintoja sovelluksessa Näyttö. Ei koske kaikkia, vaan vain niitä kenellä on koneensa kanssa näitä ongelmia! Kuuntelukokeissa erityisen tarkkana ennen kuin käynnistät nauhoitteen! Lue huolella ohjeet ja tehtävänannot. Osa kuuntelutehtävistä on kuunneltavissa vain kerran. Käynnistettyä äänitettä ei voi pysäyttää tai perua! Poistetun tekstin palauttaminen: (ctrl + z ja ctrl+shift +z) Sanalaskuri. Jos tehtävälle on annettu enimmäispituus, noudata ohjetta. Näet sanamäärän vastauslaatikon alareunasta.

5 Aineistot sekä ikkunoiden ja välilehtien järjestäminen.
Kuvankaappauksen ottaminen ja liittäminen vastaukseen. Ohjelmien käyttö. Tiedosto tallennettava heti aluksi työpöydälle eli kohteeseen digabi ja säännöllisesti sen jälkeenkin! Ohjelmilla tehdyt tallentamattomat tiedot eivät ole turvassa, jos tulee ongelmia. Työpöytäkuvake. Saat yhdellä painikkeella pienennettyä kaikki ikkunat, jolloin tulee näkyviin työpöytä. Sovelluksilla tallennetut tiedostosi ovat työpöydällä. Ohjeet. Ohjevideot, erikoismerkit, näppäinkomennot = CTRL ja 2) Ohjevideoita voit katsella myös netistä osoitteesta: Selainpainike. Oletko sulkenut selaimesi kokonaan näkyvistä? Saat sen aukaistua selainpainikkeella.

6 Ongelmat? WC-painike eli Näytönsäästäjä. Laita aina päälle, jos lähdet WC-käynnille. Liikkuminen koetilassa, esim. WC-käynnillä: Ei katsella muiden näyttöjä! Virtajohdon irtoaminen ja latauksen tarkkailu. Latauksen taso ei saa lähteä laskemaan. Tarkista, että virtajohto on koneessa kiinni. Jos johto esim. tippuu lattialle, pyydä apua eli käsi ylös! Tikun irtoaminen/kone jumissa/ muu ongelma. Käsi ylös, niin saat apua! Nauhoiteongelma. Heti käsi ylös, saat apua! Välimuisti täynnä tai muu outo ilmoitus. Käsi ylös! Eli mitä, jos tulee ongelmia? Käsi ylös! Hukattu aika hyvitetään, jos häiriö kestää useita minuutteja.

7 Jos tulee isompi ongelma, kone joudutaan sulkemaan
Jos tulee isompi ongelma, kone joudutaan sulkemaan. Älä koskaan Päätä koetta liian aikaisin! Ongelmatilanteissa vain tietokoneen virta katkaistaan opettajan johdolla. Ongelmatilanteissa vastaukset ovat tallessa, Ehkä jotakin pientä puuttuu. Ohjelmilla tehdyistä tallessa ovat tosin vain ne tiedot, jotka on tallennettu! Ei vastauksia kahteen selaimeen! Kirjoita aina kaikki vastauksesi yhteen selainikkunaan. Jos ylimääräisi ”Sähköisiä kokeita” on auki. Sulje ne! Jos olet kirjoittanut vastauksia kahteen selaimeen, siirrä vastaukset yhteen paikkaan hiirellä perinteisen leikkaa/liitä-toiminnon avulla. Jos vastauksia ehti kadota, heti käsi ylös! Palohälytys. Ole hiljaa ja noudata ohjeita. Sähköisissä kokeissa vain näytönsäästä laitetaan päälle, mutta mitään ei oteta koetilasta mukaan, kun poistutaan.

8 Kokeen päättäminen 1. Tarkista, että olet tehnyt kaikki vaaditut tehtävät ja ettet ole vastannut liian moneen tehtävään. 2. Lopuksi valitse Päätä koe –painike ja noudata ohjeita eli sammuta kone. 3. Tikku ja luonnostelupaperit tuodaan salissa takavalvojalle 4. Seuraavaksi haetaan oma kone ja tarjotin. Koulun koneet jätetään paikalleen. Muista ottaa tarjottimesi alta kaikki paperit mukaan!


Lataa ppt "EYo-info Tutustu huolella!."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google