Internet Maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutustu tablettiin (taulutietokone)
Advertisements

Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
TOSIBOX LOCK Turvallisuusasetukset
1 1.
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Rami Rajala EP-Engineering Oy
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Tietoturvallisuuden huonetaulu
WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen.
Uusi tapa nauttia TV:stä seutuverkoissa
Oman kodin tietotekniikka CT30A2002 Tietoliikennetekniikan perusteet, harjoitustyö 1.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Lohjan Puhelin Oy 2007 J. Välkkynen
Laajakaista kaikille – Teleoperaattorin näkökulma
FFH-Projekt/KK-projekti Fiber Från Hemmet Kuitu Kotoa Ulf Grindgärds, Mistä pitää tiedottaa? LVM
LC Finland Internet Heltech Pertti Lehtinen.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
3 April, 2017 Sonera Multi-SIM Internal.
Pia Hietala Annemari Siro Sirpa Tahvanainen
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Ipon Laajakaistapuhelin
Suomalaisten suhtautuminen tietotekniikkaan KMT Kuluttaja Kevät06 Aikakauslehtien omat kysymykset Vastaajia 2374.
CD-ROM-asema mikrossa
Kuinka rakentaa tietokone itse
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
Kaapeli-TV.
1 1.
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Kajaanin Puhelinosuuskunta Mitä se laajakaista oikeastaan on? Nivan kylällä Marja Karjalainen KPO.
Taloyhtiön investointi Taloyhtiöliittymä HomePNA-tekniikalla Linjojen
Wlan –teknologian rooli Suomen laajakaistamarkkinoilla Tekijä: Markus Aarnio Valvoja: professori Heikki Hämmäinen suorituspaikka: ei suorituspaikkaa.
Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
Väylät Mitä eri väyliä emolevyltä/tietokoneesta voi löytyä ja mitä ominaisuuksia niillä on?
Wireless Local Area Network
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
Virtuaaliset lähiverkot
Antti Kurkinen1 Langattomat verkot Antti Kurkinen2 Eri tekniikoita langattomiin verkkoihin Wimax-verkko 3G-verkko.
Langaton lähiverkko ja mobiilipalvelut Oulun kaupunginkirjastossa Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Maija Saraste
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Surffailun salat Internet tutuksi. Mikä on Internet? Internet on samaan verkkoon liitettyjen palvelimien, reitittimien, kytkimien, keskittimien ja tietokoneiden.
Linjan vuokraaja Taloyhtiöliittymä HomePNA-tekniikalla noin 100 asunnon talo ja kolmannes liittyy Taloyhtiön investointi € Liittynyttä kohti 109.
Sähköjohtojen käyttö tietoliikenteessä
Nörttäys Nörttäys on erittäin kuuluisa laji. Kerron siitä pikku seikkoja.
E-lasku ja Finvoice-verkkolasku e-laskutilaisuus
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
Langattoman verkon suojaus WiFi (WLAN) ja Bluetooth Miten eroavat toisistaan? Miten verkkoihin voi liittyä? (montako kerrallaan) Millaisia laitteita voi.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Laajakaistan toimeenpano- ohjelma
TIETOTURVA.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva

Tietoturva internetissä
Mobiilitietoturva.
Tatu Punkari Tatupkuitu.fi
Tietoturva.
Service-etäyhteys ja tukipalvelu
Tietoverkkojen tietoturva
Tietoturva internetissä
Koneen kokoaminen.
Esityksen transkriptio:

Internet Maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko Internetin runko koostuu palvelintietokoneista, joita on lukemattomia määriä ympäri maailmaa Mm. www-sivut sijaitsevat palvelintietokoneella Sähköpostit kulkevat Internetin välityksellä Internetiin pääsee hankkimalla nettiyhteyden palveluntarjoajalta

Internet

Mitä Internetissä voi tehdä? Hakea tietoa ympäri maailmaa Lähettää sähköpostia Hoitaa pankkiasiat verkkopankissa Ostaa tuotteita verkkokaupoista Keskustella nettipuhelujen välityksellä (Skype) Tutkia karttoja ja matkareittejä Tilata matkoja Tehdä omat kotisivut Pelata + paljon muuta

Miten Internetiin pääsee? Asiakkaan täytyy hankkia Internetliittymä Liittymän saa hankittua esim. paikalliselta puhelinyhtiöltä Lännen puhelin, Eurajoen Puhelin Muita palveluntarjoajia Satakunnassa: Sonera, Elisa Lisäksi asiakkaan täytyy joko ostaa tai vuokrata päätelaite Päätelaitteen voi vuokrata tai ostaa palveluntarjoajalta Internet-liittymän hankinnan yhteydessä Erilaisia Internet-yhteyksiä: Laajakaista (ADSL) Laajakaista Kaapeli Modeemi

Laajakaista (ADSL) Aina auki oleva kiinteähintainen ja nopea internetyhteys Tiedonsiirtonopeus: 256Kbit/s – 24Mbit/s. Nopeus ilmoitetaan muodossa latausnopeus/lähetysnopeus. Esim. 2Mbit/512Kbit tarkoittaa, että latausnopeus on 2Mbit ja lähetysnopeus 512Kbit sekunnissa. Hinta määrittyy nopeuden mukaan: 23€/kk – 54€/kk. Ei puhelinlaskuja. Maksat pelkästään kiinteän kk-maksun. Ei vaadi lankaliittymää. Laajakaistan päätelaitetta varten tietokoneessa täytyy olla verkkokortti Verkkokortti on nykyään jo lähes vakiovaruste tietokoneissa. Vanhemmissa koneissa sitä ei välttämättä kuitenkaan ole. Nykyään myynnissä on myös usb-väyläisiä päätelaitteita, jotka kytketään tietokoneen usb-väylään, eikä verkkokorttia silloin tarvita. Laajakaistaliittymiä Satakunnan alueella: DNA Laajakaista  lisätietoa: www.lannenpuhelin.fi Sonera Laajakaista  lisätietoa: www.sonera.fi Elisa Laajakaista  lisätietoa: www.elisa.fi/laajakaista

ADSL-modeemi Verkkokortti

Laajakaistan kytkentä tietokoneeseen Johto puhelinpistokkeeseen Virtajohto

Laajakaista Kaapeli Aina auki oleva kiinteähintainen ja nopea internetyhteys Tiedonsiirtonopeus: 256Kbit/s – 8Mbit/s. Hinta määrittyy nopeuden mukaan: 20€/kk - 40€/kk Ei puhelinlaskuja. Maksat pelkästään kiinteän kk-maksun. Edellyttää asiakkaalta Kaapeli-TV-liittymän Päätelaitetta varten tietokoneessa täytyy olla verkkokortti Laajakaistaliittymiä Satakunnan alueella: DNA Laajakaista Kaapeli Sonera Laajakaista Kaapeli Elisa Laajakaista Kaapeli

Modeemi-yhteys Melko hidas ja yhteys täytyy aina muodostaa Nopeudet: 33,6Kbit/s - 56Kbit/s Kuukausimaksuton. Maksat internetin käytöstä käyttämäsi yhteysajan (lähipuhelumaksu) mukaan. Modeemi-yhteyttä varten tarvitset modeemin ja lankapuhelinliittymän Modeemi varaa puhelinlinjan käyttöönsä aina kun olet Internetissä. Ei vaadi verkkokorttia tietokoneesta. Sopii sellaisille, jotka käyttävät Internetiä vähän ja harvoin (esim. sähköpostin lukeminen, laskujen maksaminen)

Sisäinen modeemikortti (pci-väylään) Ulkoinen modeemi

Mitä kannattaa ottaa huomioon yhteyttä hankittaessa Kuinka paljon olet valmis maksamaan nettiyhteydestä? Kuinka nopean yhteyden tarvitset? Kuinka paljon käytät nettiä ja mihin tarkoitukseen. www.sonera.fi  Internet  Laajakaista  ADSL (nopeusvertailu) Jos haluat päästä kotoa langattomasti Internetiin esim. kannettavalla tietokoneella: Valitse päätelaite, jossa on WLAN-ominaisuus. Kannettavastasi täytyy myös löytyä WLAN-ominaisuus, uudemmissa kannettavissa se on lähes poikkeuksetta.

Langaton yhteys Internetiin kotiverkossa

Vinkkejä Internet-yhteyden hankintaan Laajakaista (ADSL) on suosituin yhteys. Hanki yhteys tarpeittesi mukaan. Hitaimmat Laajakaista-liittymät (256kb/s, 512kb/s) sopivat mainiosti vähäiseen käyttöön ja säästät myös maksuissa. Jos olet netin tehokäyttäjä, hanki nopeampi Laajakaista. Esim. 1Mb/s, 2Mb/s tai 8Mb/s (puhekielessä yksmeganen, kaks…) Tartu kiinni puhelinyhtiöiden kampanjatarjouksiin. Laajakaistan asennus on normaalisti n. 80 – 130€. Tarjouksissa ilmainen asennus ja usein myös päätelaite. Jos joudut hankkimaan päätelaitteen, mieti kannattaako päätelaite ennemmin ostaa omaksi vai vuokrata se. Vuokramaksu päätelaitteesta on n. 6-12€/kk Ostettuna n. 40 – 50€

Muuta Hanki Internet-liittymän mukana aina virustorjunta ja palomuuri –ohjelmisto Ilman näitä, tietokoneesi on altis viruksille ja haittaohjelmille. Palveluntarjoajat myyvät näitä lisävarusteena liittymälle. Yleisimmin käytössä oleva: F-Secure Internet Security Toinen yleinen: Norton Internet Security Hinta 3,99€/kk (Lännen Puhelin) Jos samaan osoitteeseen on kytketty laajakaista (ADSL) sekä Lännen Puhelimen lankaliittymä saa lankaliittymän perusmaksusta johdon kaksoiskäyttöalennuksen. -3€ hyvitys normaali kk-maksuun. Internet-liittymän mukana saat sähköpostiosoitteen ja kotisivutilaa.