Pardian jäsentutkimus 2013: Työssäjaksaminen koetuksella jatkuvassa muutoksessa 1.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

. AKL:n 42. Autokauppiaspäivät Hilton Helsinki Kalastajatorppa Puheenjohtaja Pekka Helander Autoalan Keskusliitto ry.
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
Toimintaympäristö
Sosiaalimenot ja rahoitus 2010
Työuran pituus Ydinindikaattorit
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - TUTKIMUSLAITOKSET FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
Vanhuuseläkeiät EU maissa sekä Islannissa, Norjassa ja Sveitsissä 2011
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
1 MARKKINAKATSAUS RAHASTOPÄÄOMA SUOMALAISISSA SIJOITUSRAHASTOISSA.
Kysely tasa-arvosuunnitelmien laadinnasta AKAVAn luottamushenkilöille 11/ AKAVAn kysely luottamushenkilöille tasa-arvosuunnitelmien tekemisestä.
HAASTATTELUTUTKIMUS HÄMEENLINNASSA •KOTIPALVELU •naisia 7, miehiä 2 •keski-ikä 85,4 vuotta •naimisissa 2, leski 4, naimaton 2, eronnut 1 •OMAISHOIDON TUKI.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa •Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton Manner-Suomessa toimiville yksityishammas- lääkärijäsenille.
GRADUAIHEITA Työ- ja organisaatio-psykologia
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
Eläkeselvitys 2012: Selvitys TEKin jäsenten näkemyksistä eläkeiästä ja eläke- ehdoista
Määräaikaiset työsuhteet Työvoiman työssäolo iän mukaan 2011 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2011 aineisto Akavalaiset.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Johtokunta TOIMINTA JA TALOUS TAMMI-ELOKUU 2013 SATU liite 2.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
Akavan Erityisalat Valtiosektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Asiakastyytyväisyyskysely ulkomaisen tutkinnon tunnustamispäätöstä hakeneille 2009 Opetushallitus Tutkintojen tunnustaminen ja vertailu –yksikkö.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
Raskaudenkeskeytykset 2010 – ennakkotiedot Anna Heino Mika Gissler.
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Verotus ja talous taantumassa – entä sen jälkeen? Vero Pääjohtaja Erkki Liikanen Suomen.
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Ostopalvelujen kasvu selittää parhaiten menojen jyrkkää kasvuvauhtia Juuassa Palvelujen ostoihin Juuan kunta käytti vuoden 2009 tilinpäätöksen.
Lohjan kaupungin työhyvinvointikysely 2008 Lehdistötilaisuus
Työurien pidentäminen ja akavalaisten eläkeasenteet Suomalaisten työuria on pidennettävä, jotta julkisten palvelujen rahoituspohja voidaan turvata ja verorasitus.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Janne Junes Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy 2009 Tutkimus varasto-virtaussysteemin.
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Steriloinnit 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Liikevaihdon määrän kehitys prosentteina edelliseen vuoteen verrattuna Lähde: FiComin jäsentutkimus, lokakuu 2002 muutos % Keskiarvo 3 % ( keskimäärin.
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
INSSI- tilanne (1) Tekniikan vetovoimakehitys vuosina : v2007v2008v2009v2010 1,801,86 2,16 2,20 Keskimääräinen opiskeluaika vuosina
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012/Tilastoraportti 15/20131 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Sosiaalimenot ja rahoitus 2009 Esa Arajärvi, Nina Knape.
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2011 Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2012 Hannele Tanhua, Nina Knape Tilastoraportti 4/2014. Suomen virallinen tilasto, Sosiaalimenot. THL
Jalankulkijoiden liukastumiset -kyselytuloksia 2014.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT SEURAKUNNAN TYÖNTEKIJÄN HYVINVOINTIKARTOITUS.
Kotihoidon laskenta Riikka Väyrynen Raija Kuronen.
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2010 Riikka Väyrynen Raija Kuronen.
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Työajan haasteita tuloksia SAK:n jäsentutkimuksesta
TAMPEREEN KAUPUNKI – TALOUS- JA STRATEGIARYHMÄ 1 Ennakkotietoja työpaikoista vuodelta 2004 Vuoden 2004 ennakkotiedot työpaikoista julkaistiin
Suomalaisten työuraan liittyvät mielipiteet keväällä 2015 Keva ja Tela Lisätietoja: Pauli Forma, , pauli.forma(at)keva.fi Suvi-Anne Siimes,
Lapin yliopistosta v valmistuneiden taustatietoja Kyselyyn vastasi 173 Lapin yliopistosta valmistunutta, vastausaste 59 % Naisia 72 % Ikä valmistuessa.
Kaikki hyvin työssä 2010? Kaiku-työhyvinvointipäivä Irma Väänänen-Tomppo.
Made by Finland – selvitys suomalaisen työelämän vahvuuksista ja heikkouksista
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2015
Pardian jäsentutkimus 2011: Väki vähenee ja työt kasaantuu
Työpaikan ristiriidat SAK:n luottamushenkilöpaneeli 12/2016 n= 964
Työelämä 2020 Toimintaympäristön seuranta 2012−2017
Esityksen transkriptio:

Pardian jäsentutkimus 2013: Työssäjaksaminen koetuksella jatkuvassa muutoksessa 1

• EU:n teettämän Eurofound tutkimuksen mukaan suomalaisessa työelämässä on tehty viime vuosina enemmän organisaatiomuutoksia kuin missään muualla Euroopassa. • Viime vuosien kotimaisten työolobarometrien mukaan aktiivisin sektori muutosten toteuttamisessa on valtionhallinto. • Pardian jäsentutkimus 2013 kertoo työntekijöiden jaksamisesta tässä myllerryksessä. Työelämä myllerryksessä

• Viimeisen 2 vuoden aikana muutostahti on pysynyt yhtä kovana kuin edellisessä Jäsentutkimuksessa • Organisaatiomuutoksia oli 84 prosentissa vastaajien työpaikoista, yleisin muutos (49 %) oli yksiköiden yhdistäminen toisiinsa • Henkilöstön määrä on vähentynyt 65 %:ssa työpaikoista, pysynyt ennallaan 21 %:ssa ja lisääntynyt 14 %:ssa • Työn muutos: työtehtävät ovat lisääntyneet ja työ-tehtävien alue laajentunut, kertoo 74 % vastaajista sekä uuden tiedon omaksumisvaatimukset kasvaneet, kertoo 77 % vastaajista • 79 % ilmoittaa työtahdin ja kiireen ja 71 % työstressin lisääntyneen viimeisen kahden vuoden aikana Työelämä myllerryksessä

4

5

• 50 vuotta täyttäneiden keskimääräinen suunniteltu eläkkeelle jäämisikä on noussut 63,0 vuodesta 63,5 vuoteen jäsentutkimuksissa 2011 ja • Eläköitymisikä, miehet 63,1 vuotta, naiset 63,7 vuotta, ammatti- ja asiantuntijatehtävissä 63,6 vuotta, työnjohto- ja esimiestehtävissä 62,5 vuotta. • Epävarmuus, kiire ja kasaantuvat työt koettelevat jaksamista, mutta eivät heijastu eläkeikään. • Sen sijaan henkinen uupuminen, työn teon mielekkyy- den väheneminen ja pelko siitä, ettei pysy enää työ- elämän kehityksen vauhdissa, lyhentää selvästi työssä jatkamisaikaa. Suunniteltu eläkkeelle jäämisikä nousee

7

• Jaksamista auttavien asioiden painoarvot ovat säilyneet hyvin samanlaisina tutkimuksissa 2011 ja • Joustavampia työaikojen kehittämistä erittäin tai melko tärkeinä pitävien osuus on kuitenkin noussut 4 prosenttiyksikköä ja työtehtävien muuttamista tai keventämistä pitävien osuus 3 prosenttiyksikköä. • Muutokset ovat sangen suuria näin lyhyellä aikavälillä.  Jos epävarmuus ja kiire eivät ole helposti vähennet- tävissä, on tärkeää, että työntekijää tuetaan jaksamaan omien työtehtävien jokapäiväisessä hoidossa. Työssä jaksamista auttaa

• Jäsentutkimuksen aineisto kerättiin syys-lokakuun vaihteessa Kyselyn otos oli 10 % Pardian jäsenistöstä. • Edelliset kyselyt tehtiin vuosina 1998, 2002, 2006, 2009 ja • Kyselyyn vastasi 52 % lomakkeen saaneista eli 2277 vastaajaa. • Vastaajista oli 68 % naisia ja 32 % miehiä. • 68 % oli valtion palveluksessa ja 32 % työskenteli yksityissektorilla. Pardian jäsentutkimus