Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lakiehdotus sosiaalisista yrityksistä
Advertisements

Työkyvyn tukeminen pientyöpaikoilla
Työhönvalmennuksella työelämään
Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
Kristillisen kuntoutusohjelman tämän päivän haasteet
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
Perkuu Kainuun rakennetyöttömien kuntoutushanke s *Ohjelma:Manner Suomen ESR-ohjelma *Ohjelman osioItä-Suomen suuralueosio *Toimintalinja:2: työllistymisen.
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
ESR Sivu 1 ESR:n uusi ohjelmakausi ja sen haasteet sukupuolten tasa-arvon kannalta Riitta Kangasharju Työministeriö Tampere
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Pohjois-Karjalan Työpooli  Maakunnallinen työllistymis- ja koulutushanke  Toimintaa viidessä seudullisessa yksikössä  Keskeiset toimijat:
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
”Nuoruus on rajojen löytämistä”
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
Sosiaalityön paikka päihdetyössä
Järjestöt ja kunta- ja palvelurakenneuudistusprosessi Pohjois-Karjala Järjestöfoorumi 25.10: työryhmä valmistelemaan asiaa Työryhmässä : Sosiaali- ja terveysturvan.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
YRITTÄJYYS HAASTEENA KESKI-POHJANAAMAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA NURMENNIEMI 2008.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
PAAVO –kehittämistyö ja Verkostokehittäjät-hanke osana pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa Sari Timonen, projektipäällikkö p. (09)
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
Rahoittajan (Etelä-Suomi) toiveet ja ESR-toimintalinja 5 Miksi työllistymisnäkökulma on tärkeä Sinikka Kauranen
Köyhyys ja lapsen oikeudet
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Askelmerkit Rahoitusmahdollisuuksia julkisen sektorin toimijoiden tuotekehitykselle ja vientiavauksille. Valtion vientitakuun tulee koskea myös koulutusvientipalveluja,
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Osatyökykyisille tie työelämään
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
TE-toimiston yrityspalvelut
ESR-haun painopisteet
HÄMEEN TE-TOIMISTON TYÖLLISYYSPOLIITTISELLA

Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen -projekti
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
ESR-toimijoiden verkostoitumistilaisuus
Mitä osaamista henkilöstöllä jo on
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Osatyökykyisille tie työelämään
Palvelupolku vammaispalveluiden päiväaikaiset toiminnat Pähee OTE
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityksen transkriptio:

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 2 Projektin kuvaus •Joensuun Equal-hankkeessa kehitetään aktivoivan ja sosiaalisen työllistämisen malli •Mallissa järjestöt, viranomaiset, yritykset ja tutkimus- ja koulutuslaitokset luovat yhteistoiminnassa sekä kansainvälisen yhteistyön avulla heikossa työmarkkina-asemassa oleville uudenlaisia tukimuotoja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. •Joensuu-keskisen hankkeen toiminta-alue ulottuu yli hallinnollisten kunta-, maakunta- ja jopa valtion rajojen toimijakonsortioiden toiminta-alueesta riippuen.

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 3 Toimijat •Hanke toimii sateenvarjomallina, jossa Joensuun kaupunki toimii välittäjäorganisaation tapaan hankkeen hallinnoijana ja koordinaattorina sekä osin varsinaisten toimintojen toteuttajana •Hakemusvaiheessa mukana on neljä kehittämiskumppania (DP= Development Partnership): 1. Joensuun kaupunki 2. Joensuun yliopisto 3. Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ja 4.Joensuun Työvoimatoimisto. •valmistelu- ja suunnitteluvaiheessa on lisäksi ollut mukana yhteensä 13 erilaista toimijaa (julkisyhteisöä, yhdistystä ja säätiötä), jotka tulevat mukaan hankkeen käynnistyessä nk. kumppanuussopimuksin. •käynnistysvaiheessa hankitaan kansainvälinen DP (tai useita) jostakin muusta EU-maasta

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 4

5 Kohderyhmät Vaikeimmin syrjäytyneet tai herkimmässä syrjäytymisvaarassa olevat: •Nuoret vailla ammatillista koulutusta olevat ja koulukeskeyttäjät, sekä moniongelmaiset nuoret •Maahanmuuttajataustaiset työnhakijat •Pitkäaikaistyöttömät ja toistuvaistyöttömät •Työmarkkinoilta syrjäytyneet päihde- ja mielenterveysongelmaiset sekä vapautuvat vangit •Vajaakuntoiset ja vammaiset, sekä heidän omaisensa ja •Naiset, joilla on vaikeuksia työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 6 Aktivoivan ja sosiaalisen työllistämisen malli syntyy kehittämällä: •virallisen ja epävirallisen työn soveltamista yksilöllisesti. •epävirallisen työn muotojen ja julkisen sektorin välistä yhteistyötä niin, että se luo edellytykset uudentyyppisen sosiaalisen talouden kehittymiselle. •sosiaalisen tuen muotoja ja palveluja yksilön osallistamisen ja voimavarojen lisäämiseksi Virallinen työ: •Yrittäjyys •Palkkatyö •Tuettu työ kotitaloudessa Epävirallinen työ: •Työttömyysturvalla tehty työ •Vapaaehtoistyö •Hoivatyö

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 7 Tavoitteena on: •Luotavan mallin valtavirtaistaminen ja osaamisen kehittäminen koulutuksen ja tutkimuksen avulla •Työelämään vaikuttaminen innovatiivisilla työn muotojen yhdistämisellä ja asennekasvatuksella. •Uusien arjen tukimuotojen aktivoiminen kohderyhmiä valtaistamalla ja elämänhallintaa kohentamalla.

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 8 Joensuun seudun Equal:n tavoitteet ja keinot

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 9 Toimenpiteet •Asukastupatoiminnan ja muiden matalan kynnyksen toimintapisteiden tukeminen •Kohderyhmittäin suunnatut palvelukokonaisuudet •Päihde- ja sosiaalinen kuntoutus sekä työkykyarvioinnit •Voimavaraistaminen koulutuksen ja tutkimuksen avulla •edellä mainittujen kytkeminen synergiaan normaalien työvoimapoliittisten toimenpiteiden kanssa.

Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 10 Arvioidut tulokset ja vaikutukset Tulokset: •Projektiin osallistuneiden työelämän valmiudet ja osallisuus lisääntyvät. •Erilaiset työnmuodot tulevat rinnakkaisiksi vaihtoehdoiksi työmarkkinoilla. •Uudet palvelumallit parantavat kohderyhmien työmarkkinoille integroitumista ja syrjäytymisen ehkäisemistä. •Eri toimijoiden horisontaalinen yhteistoiminta laajenee. •Kansainväliset kokemukset auttavat aktivoivan ja sosiaalisen työllistämisen mallin kontekstualisointia ja siten valtavirtaistamista Vaikutukset: •Aktivoivan ja sosiaalisen työllistämisen mallin mukainen yhteistoimintaa vakiintuu osaksi työvoimapolitiikkaa. •Heikossa työmarkkina-asemassa olevien valmiudet työelämään integroitumiselle kasvavat, jolloin työmarkkinoiden tasa-arvo lisääntyy