KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MIHIN PERUSKOULUN JÄLKEEN?
Advertisements

Yhteistyössä Pirkanmaalla:
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Ennakointikamarin etukäteismateriaali Majoitus- ja ravitsemisala Helsingin kaupungintalo.
Raahen Ammattiopisto Ammattistartti
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
VALMIUDET TYÖELÄMÄÄN. RAKENNUSALAN PERUSTUTKINTO
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO
Majoitus- ja ravitsemisalan koulutus pääkaupunkiseudulla sekä ammatillisten perustutkintojen uudistus Majoitus- ja ravitsemisalan Ennakointikamari II.
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
Rovaniemen palvelualojen oppilaitos 2005
Ennakointikamari II Työelämän ja oppilaitosten yhteistyö
UUDISTUNEET AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT JA TUTKINNON PERUSTEET
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Coulutuscoctail

KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Oulun aikuislukio 2014.
Ruokaa, matkailua ja palvelua!
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
VALMIUDET TYÖELÄMÄÄN. RAKENNUSALAN PERUSTUTKINTO.
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
TOP-LAAJA Prosessialan pt. Hotelli-, ravintola ja cateringalan pt.
Ammatillinen koulutus ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
IKAALISTEN KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUSOPPILAITOS
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
Ammatillinen perustutkinto + yo-tutkinto. Erilaiset opiskeluväylät AmmattikorkeakouluYliopisto Työelämä Lukio Ammatillinen oppilaitos Kaksi tutkintoa.
Oulun konservatorion musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelma 120 ov.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hotelli-, ravintola- ja catering- alan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi.
Mitä Tanjan pitäisi tehdä ja missä järjestyksessä?
Tämä diasarja on tarkoitettu opojen käyttöön.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Erilaisia vaihtoehtoja….
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Paikkakunta päivämäärä Etunimi Sukunimi WinNova
JÄMSÄN KRISTILLISEEN KANSANOPISTOON LUKUVUODEKSI ?
Kaksoistutkinto-opiskelu
Mitä peruskoulun jälkeen?
Sirkku Ohvo, erityisopettaja MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Finanssiala pähkinänkuoressa
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Kahden tutkinnon polku
YHTEISHAKU 2019.
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Kaksoistutkinto.
Omnia.fi/yhteishaku.
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Esityksen transkriptio:

KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto 120 ov, 3 vuotta Kokin koulutusohjelma, Kokki Asiakaspalvelun koulutusohjelma, Tarjoilija Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

Ammatillisten opintojen rinnalla voi opiskella myös lukio-opintoja. Jos opiskelija suorittaa tarpeellisen määrän lukio-opintoja, hän voi osallistua ylioppilaskirjoituksiin ja saada ammatillisen perustutkinnon lisäksi myös ylioppilastutkinnon. KAKSOISTUTKINTO Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

JATKO-OPINNOT JA TYÖLLISTYMINEN Tutkinnon suorittaneet opiskelijat voivat hakea mihin tahansa ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Hotelli- ja ravintola-alan jatkotutkinto ammattikorkeakoulussa on restonomin tutkinto, jossa on useita eri suuntautumisvaihtoehtoja. Ravintola- ja catering-alalla on erittäin hyvät mahdollisuudet työllistyä. Työn ohessa voi opiskella esim. baarimestariksi tai keittiömestariksi JATKO-OPINNOT JA TYÖLLISTYMINEN

Henkilöstöravintolat, suurtalous, a´la carte ravintolat, kahvilat ja baarit TYÖSSÄOPPIMINEN 20 ov Raahe, Oulu, Helsinki, Kuusamo... Unkari, Ranska, Englanti, Viro, Italia, Espanja….

KANSAINVÄLISYYS Ravintolaosastolla on kansainvälistä yhteistyötä mm. espanjalaisen, unkarilaisen, ranskalaisen ja puolalaisen ammattioppilaitosten kanssa. Sinulla on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin projekteihin ja/tai lähteä työssäoppimaan ulkomaille. Ravintola-osastollamme vierailee ulkomaalaisia opiskelijoita. 3.4.2017 Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

TAITAJA –KILPAILUT Vuosittain järjestetään ammattitaidon SM-kilpailut Osallistujat saavat valmennusta kisoihin koulussa Osallistuja saa kisoista kokemusta sekä parhaimmillaan menestystä ja arvostusta myös työmarkkinoilla Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

Avoinna arkipäivisin lounasaikaan Asiakastilaisuuksia järjestetään myös iltaisin ja viikonloppuisin Opiskelijat hoitavat ruoanvalmistuksen ja tarjoilun opettajien ohjaamina Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

Välillä on myös teoriaa Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

Opit hallitsemaan ruoka- aineet ja erilaiset ruoanvalmistusmenetelmät Opit valmistamaan monenlaisia ruokia ja laittamaan ne kauniisti esille. Opit palvelemaan asiakkaita Opit toimimaan tiimin jäsenenä KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

KOKKI TARVITSEE ASIAKASPALVELU- KÄDENTAITOJA TAITOJA HIEMAN RYHMÄTYÖ- MIELIKUVITUSTA RYHMÄTYÖ- TAITOJA HIEMAN TAITEELLISTA SILMÄÄ HALUA KEHITTÄÄ ITSEÄÄN HYVÄÄ MAKU-, VÄRI- JA HAJUAISTIA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

KOKIN TYÖ on usein luovaa ja monipuolista ihmisläheistä ja siinä näkee heti työnsä tuloksen fyysistä on myös puhtaanapitoa, ruokalistojen suunnittelua sekä asiakaspalvelua on työajoiltaan vaihtelevaa työpaikkoja ovat hotellit, ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat, pikaruokapaikat, juhla- ja pitopalveluyritykset KOKIN TYÖ Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

TARJOILIJA TARVITSEE ASIAKAS- PALVELU- JA OMA- MYYNTITAITOJA ALOITTEI- SUUTTA KOMMUNIKOINTI- TAITOJA HYVIÄ KÄYTÖS- TAPOJA KIELITAITOA YHTEISTYÖTAITOJA

Tarjoilija Opit palvelemaan asiakkaita Laittamaan myös ruokaa Tekemään erikoiskahveja Tutustut eri juomalaatuihin Opit kattamaan pöydät hienosti ja koristelemaan ravintolaa Toimimaan yhtenä tiimin jäsenenä Tarjoilija Raahen Ammattiopisto, ravintolakokki ja tarjoilija

TARJOILIJA On asiakaspalvelija Esittelee, suosittelee ja myy asiakkaille ruokia sekä juomia, välittää tilauspyynnöt keittiöön Käyttää kassajärjestelmää Tuntee  alkoholianniskeluohjeet ja määräykset, hallitsee hygieniasäännökset ja ohjeet. Tuntee ruoka ja juomalaadut kyetäkseen suosittelemaan niitä asiakkaille sekä hallitsee kohteliaisuudet. On ulkoasultaan moitteeton ja huomiota herättämätön (lävistyksiä ei saa olla, tatuoinnit oltava piilossa) TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, ravintolakokki ja tarjoilija

TARJOILIJA Työ on yleensä vuorotyötä ja työrytmi vaihtelee. Työpaikkoja ovat hotellit, ravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat, baarit, pikaruokapaikat, juhla- ja pitopalveluyritykset

YHTEISHAKU 2013 Raahen ammattiopisto 1918 473 Yleinen hakuaika – kaikille: 25.2.-15.3.2013 Haku Internetissä www.haenyt.fi/ Raahen ammattiopisto Kokin koulutusohjelma, kokki Asiakaspalvelunpalvelun koulutusohjelma, Tarjoilija YHTEISHAKU 2013 1918 473 Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!  08-2105 111 Ravintola-ala  0400-916042 / Anne Kodis www.raahenao.fi etunimi.sukunimi@raahenao.fi Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija