Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TABLETTIPROFIILITUTKIMUS 2013 Etelä-Saimaa Kymen Sanomat Kouvolan Sanomat.
Advertisements

Opiskelijakyselyt Opiskelijan ohje : ArPa / Mittarityöryhmä.
Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Osaamisen ja sivistyksen asialla PROJEKTIEN LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN SEURANTA EURA 2007 Sirpa Ruohomaa ESR-hankkeiden käynnistysseminaari
Maksuyhteenveto ja osoitetarrat • Kirjautumisohjeet netissä • Käyttöohjeita voit tutkia kirjauduttuasi • Rekisteritietoja ei saa luovuttaa kellekään, niitä.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Moodlen ohje opiskelijoille
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintojen toteuttamisen sääntöjä
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Ohjelmistotekniikka Tuotteenhallinta Kevät 2002 Päivi Ovaska LTKK/Tite.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen testausohjeet Yleisohjeet testaukseen Havaintoraportin täyttäminen.
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Perintä. Yleistä Olio-ohjelmoinnin menetelmä muodostaa uusia luokkia aiemmin määriteltyjen luokkien avulla Luokka saa automaattisesti käyttöönsä kaikki.
Oppijanumero ja käyttäjien yksilöinti
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ajankohtaispäivä HBC Hattulantie 2, Helsinki Rahoitus- ja vakuutusalan tutkintotoimikunta 8496.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Slideshare koonti Mervi Isola.
Seuraava sivu Tekijä Marina Green-Järvinen, Tietotekniikka-ja kommunikaatiokeskus Tikoteekki.
T / PPT / Jari Mäntylä1 IOBASE PPT Menetelmäesitys : Konfiguraatiohallintasuunnitelma.
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Ohjelmistojen suunnittelumenetelmät ja –työkalut
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
0 Käyttöliittymät II (syksy 2004) / Sari A. Laakso Helsingin yliopisto, tietojenkäsittelytieteen laitos Kt 6: Asiantuntija-arvio Ville Romppainen Nesteen.
SerAPI Saara Savolainen Esa Paakkanen Marko Suhonen 1 OID-kohde OID- generointi (ja -kyselyt?)
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Käytettävyystestaus Oppijan verkkopalvelukokonaisuudessa Hanketiimi Satu Meriluoto.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakeutujan palvelut ja todennetun osaamisen rekisteri Tilannekatsaus Antti Ylä-Jarkko.
1 OpiPal opintojaksopalaute- järjestelmä Opiskelijan opas
Tutkimussuunnitelma 1. Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle OPH.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
RISKIENHALLINNAN MALLEJA TTM 21 | YHTEISTYÖSSÄ.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
Ohjeita projektihallintaan Oulu Toimintasuunnitelman rakenne Sisällys 1. Toiminnallisen osakokonaisuuden tavoitteet ja kehittämisteemat 1.1Perhekeskustoiminta.
1.0 TE DiplomityöEsitelmä/ / JT Soveltuvuustutkimus Lifebelt-ohjelman ideologian käytettävyydestä olio- orientoituneeseen ohjelmointiin Jukka.
Käyttäjätunnuksen luonti ja kirjautuminen / KE & AR & JRy
18. Testaus.
THL verkkokoulut Kokonaispalvelu
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
”Projektin nimi” PROJEKTI
Luonnontiedeaiheinen projekti
Tiedeprojektin otsikko
Luokan nimi, numero Opettaja Ryhmän jäsenten nimet
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Hero-Henkilöroolirekisteri
”Projektin nimi” -projekti
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
Finna verkkomaksaminen Järvenpäässä
Julkaisun otsikko Väyläviraston julkaisuja x/2019
Julkaisun otsikko Väyläviraston tutkimuksia x/2019 Tekijän nimi.
Tähän sopiva otsikkoteksti
Luonnontiedeaiheinen projekti
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testitapausten raportointi Nimeä testitapausraportti seuraavasti: _ _.xls Esim. Ato_Testitapaukset_Koulutustarjonta_J3.xls Kirjoita testaajan tiedot Testaaja –sivulle Testaa testitapaukset. Kirjoita kunkin testitapauksen testiaskeleen kohdalle sen tila : onnistui, epäonnistui Jos testiaskel epäonnistui, kirjaa poikkeama ja täytä havaintoraportti.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Prosessitestin raportointi (ei tarvita vielä) Prosessitesti – Punainenlanka – Julkaisu 3n.xls Prosessitestissä on olennaista, että testin eri vaiheissa käytetään aina testin aiemmissa vaiheissa luotuja kohteita (eli käyttäjiä, koodistoja, koulutuksia, jne...) Kukin ko. prosessin osa-alueesta vastaava kuittaa TESTATTU ja Onnistuminen sarakkeisiin testauksen tuloksen sekä Kirjoittaa Lopputulos –kenttään minkä tiedon ko. testitapauksella lisäsi Lisäys on tiedoksi seuraavalle joka jatkaa prosessin testausta seuraavaksi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvä havaintoraportti Yksi vika / raportti! Otsikon pitää olla ytimekäs mutta kuvaava Vian luokittelu pitää tehdä – se ohjaa havainnon käsittelyä eteenpäin Kuvaa miten vika saadaan toistettua: 1.Miten vikatilanteeseen päädyttiin? 2.Miten vikatilanne näkyy? 3.Miten järjestelmän olisi pitänyt toimia? Mikä vaikutus vialla on asiakkaalle?

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Havaintoraporttipohjan täyttöohjeet 1/3 Testaaja – Havainnon tekijän nimi Pvm – Havainnon päivimäärä Testausympäristö - Missä järjestelmäympäristössä havainto on tehty. Oletuksena ’Hyväksymistestausympäristö’, jota ei tarvitse muuttaa. Testattava julkaisu- Testatun järjestelmän versionumero Testitapauksen numero - Testitapauksen tunnus, jos havainto löydetty testitapausta käyttäen Käyttäjärooli - Millä käyttäjäroolilla havainto on tehty Selain – Testaajan käytämän selainohjelma ja versio Käyttöjärjestelmä – Testaajan käyttämän tietokoneen käyttöjärjestelmä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Havaintoraporttipohjan täyttöohjeet 2/3 Havainnon otsikko - Havainnon lyhyt ja ytimekäs kuvaus. Mielellään max. 50 merkkiä Havainnon tyyppi – Onko kyseessä virhe, puute vai parannusehdotus Vakavuus – Havainnon vakavuus: 1.Kriittinen - estää testauksen tai on muuten kriittinen tuotantokäytön aloituksen kannalta 2.Suuri - Yksittäistä toimintoa tai ohjelmaa ei voi käyttää. Testausta ei kannata jatkaa. Tai on muuten suuri vika tai puute tuotantokäytön aloituksen kannalta. 3.Keskisuuri - Määrittelyn vastainen toiminto tai toiminnallinen ongelma, joka voidaan ohittaa. Ei aiheuta haittaa tuotantokäyttöönotolle. 4.Pieni - Kosmeettinen haitta. Ei aiheuta haittaa tuotantokäyttöönotolle. Kiireellisyys – Kuinka kiireellinen korjaus on: 1.Välitön - Vaatii erittäin kiireellisen korjauksen. Ohittaa muut työt. 2.Kiirellinen - Korjaus viikon kuluessa 3.Normaali - Korjaus voidaan siirtää seuraavaan julkaisuun 4.Alhainen - Korjauksella ei ole kiire

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Havaintoraporttipohjan täyttöohjeet 3/3 Miten havainto voidaan toistaa – Kuvaa käyttäjän suorittamat askelet miten havainnon voi toistaa. Virhettä ei voida korjata, jos sitä ei voida toistaa! Miten virhe näkyy – Kuvaa miten virhe näkyy käyttäjälle ja miten virhetilanteen tunnistaa. Virheen tarkka kuvaus. Miten järjestelmän olisi pitänyt toimia - Kuvaa tähän miten järjestelmän olisi pitänyt toimia, jos se toimisi oikein. Jos kyseessä on parannusehdotus, niin sen tarkka kuvaus. Kuvankaappaus virheestä - Ota kuva virhetilanteesta (esim. Alt + PrtSc) ja liitä kuva raporttiin. HUOM. Huonosti täytetty havaintoraportti johtaa puuttuvien tietojen selvittämiseen jälkikäteen -> Turhaa työtä niin testaajalle kuin korjaajalle!

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Raportin lähettäminen 1.Nimeä havaintoraportti seuraavasti: _Havaintoraportti_.xls Esim. ATo_Havaintoraportti_7.xls 2.Lähetä havaintoraportit ja testitapausraportti sähköpostilla Oppijan verkkopalvelut –projektin testauspäällikölle osoitteeseen