Ravintolapalvelujen opinnot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Alustava opintojen kokonaissuunnitelma
Advertisements

Mikä on suomalaisen alkoholin käytön kuva
Suomalaisten mielipiteet nykyisistä alkoholi- poliittisista rajoituksista Gallup-tutkimusten mukaan vuosina kk/v Pitäisi väljentää Pitäisi tiukentaa.
PROFIMILL Oy Tuotannon hallintaan liittyvät ohjelmistot ja konsultointipalvelut. Yritys.
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Tekniikka ja merenkulku Satakunta University of Applied Sciences | Faculty of Technology and Maritime Management ServiTrans.
Vuosaaren lukio Juha Venäläinen
MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO
Alkoholijuomien kulutus 2010 Marke Jääskeläinen Sirpa Virtanen
Majoitus- ja ravitsemisalan koulutus pääkaupunkiseudulla sekä ammatillisten perustutkintojen uudistus Majoitus- ja ravitsemisalan Ennakointikamari II.
Rovaniemen palvelualojen oppilaitos 2005
Tutkinnon osat Tuotteen / palvelun suunnittelu (ja dokumentointi) 10 ov työmenetelmien ja –välineiden suunnittelu oman työn suunnittelu tuotesuunnitteluprosessin.
Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.
Innovaatiopolitiikan suunta Toimitusjohtaja Jussi Järventaus Suomen Yrittäjät Lappeenranta
Yrityksen toimintojen kartoitus Toimintavaihtoehtojen selvittäminen
Koulutuspäällikköpalaveri / Palvelualat Tuija Hilden heidi Kaartokallio.
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
YRITYKSEN PERUSTAMINEN
Ravintolapalveluopinnot. Perusopinnot ja syventävät opinnot
Finna tiedonhankinnassa : case LAMK
MYA9114 Matkailupalvelun perusteet, 2 op

ELINTARVIKEALAN PERUSTUTKINTO
“Co-Creation by Finnish-Dutch Co- operation”- Inspiring and International Integration! Pia Lindgren, Turun AMK Mikkeli
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Kokous-, kongressi- ja tapahtumamatkailu / Meetings Industry (8 op)
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
Peruskoulut Lähde: Tilastokeskus 10/2010 js.
Jorma Ronkainen / IT-laitos
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa Tilanne Pirjo Häkkinen Lähde: THL, Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa -tilasto ( tiedonkeruu)
Alkoholijuomien kulutus 2012 Tuomo Varis Sirpa Virtanen
Sairaaloiden tuottavuus 2012 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2012 – Tilastoraportti 2/2014.
Opettajatuutori (Laurea/ Leppävaara /marata)
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
Täydentävät ammattiopinnot Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot 12,0 op Perusopinnoissa kurssit Ruoka- ja ravitsemusosaamisen perusteet MYA9108 5,0.
Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot Täydentävät ammattiopinnot Matkailun koulutusohjelma Markku Haapakoski.
Asiakkaan päätösprosessi
Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot Täydentävät ammattiopinnot Matkailun koulutusohjelma Markku Haapakoski.
Täydentävät ammattiopinnot MAJOITUSPALVELUT 12,0 op Kurssi Majoituspalvelujen perusteet 3.0 op sisältyy perusopintoihin kaikille, toteutuu nyt 4. jaksossa.
Alkoholin mainonta ravintolassa
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Yhteiset opinnot  * Toteutus 1. vuoden keväällä * Laajuus 3 op * Valtakunnallisesti yhteneväiset sisällöt - Svenska för turism- och kosthållsbranschen.
Perusopinnot 20 op Yhteiset ammattiopinnot 80 op Syventävät ammattiopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15.
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
TELI / Logistiikan koulutusohjelma Työssä oppiminen, nykyinen käytäntö Koostuu kolmesta pääelementistä: - projektiopinnot, - ohjattu harjoittelu ja - opinnäytetyö.
Kajaani Vuonna 1651 perustettu Kajaani on yksi Pohjois-Suomen vanhimmista kaupungeista Asukkaita n Monipuoliset harrastusmahdollisuudet.
Kajaani Kaikki mitä tarvitset on lähellä sinua! Monipuoliset harrastusmahdollisuudet Vimpelinlaakso, Kajaanihalli, Kajaanin liikuntapuisto,
Palveluiden muutosten vaikutukset
Osaamisen tuotteistaminen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa Irma Jaakkola
Case Oulun kaupunki ja Monetra: Keskitetyn hallinnon siirtäminen tytäryhtiöön Anne Piikivi, Oulun Kaupunki, Oulun Konttori –liikelaitos Päivi Pitkänen,
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hotelli-, ravintola- ja catering- alan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi.
Syventävät ammattiopinnot 40 op
Kieli-/ viestintäopinnot 15 op. sekä valinnaiset kurssit 30 op.
Restonomi, ylempi AMK Matkailu- ja palveluliiketoiminta, 90 op
Yhteiset ammattiopinnot
Restonomi (ylempi amk)
Sosionomi (ylempi AMK)
RESTONOMI 210 OP Opetussuunnitelman rakennekuva
RAKENNUSMESTARI AMK, 210 OP, Infra-ala
LOKOMO- Laatua opinto-ohjaukseen kohdennetusti moniverkostoissa
Tradenomi, ylempi AMK Liiketoiminnan kehittäminen, 90 op
Ota 2. jaksossa.
Perusopinnot 20 op Harjoittelu 30 op Pääaineopinnot 80 op ONT 15 op
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Alkoholijuomien kulutus 2016
LUKUKAUSITEEMAT lukukausi: Liiketoiminnan perusteiden ymmärtäminen – opiskelijan oppimis- ja kehittymistavoitteiden muotoutuminen lukukausi:
Konseptin kuvauspohja
Esityksen transkriptio:

Ravintolapalvelujen opinnot Perusopinnot: (kaikille 1. opintovuonna) Asiakaspalvelu ja myyntityö MYA9104 3,0 op Ravintolatoimintojen palvelukonseptit MYA9112 5,0 op Alkoholilainsäädäntö, sis. Alkoholipassin 1,0 Juomatietouden perusteet 2,0 op Juomatuotteiden perustuntemus ja valmistus WSET Intermediate mahdollisuus Palvelukonseptit 2,0 op Alan liiketoimintamuodot ja pelisäännöt jakelu- ja palvelujärjestelmät , ohjelmatuotteet Tarjoilu- ja myyntitilanteessa toimiminen, kassajärjestelmät Käytännön / kädentaitoja edellyttävät harjoitukset Ravitsemistoiminta yleensä 03/04/2017 Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski

Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski Ravintolapalvelujen opinnot ( jatkuu 2.) (operatiivinen taso, Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma)) Ravitsemispalvelujen tuottaminen 12,0 op kokonaisuus, josta Ravintolapalvelujen tuotetietous ja tuottaminen 7,0 op (Toteutus 2. tai 3. vuonna) Ravintolapalvelut ja elämystuotanto 3,0 op Ravintolapalvelut ja elämys, tuotanto ja kulutus Asiakaslähtöinen palveluprosessi Palvelujen konseptointi ja franchising Vaativat myynti- ja palvelutilanteet, ateriakokonaisuuden myyminen Teeman tuotteistaminen, bankettitapahtumat Ruuan ja juoman yhdistäminen 2,0 op tai Matching Food and Wine 2,0 op Baaritoiminnot ja juomasekoitukset 2,0 op Väkevien alkoholijuomien tuotetuntemus, hankinta ja hinnoittelu Juomasekoitusten reseptiikka ja cocktaillistat Baaritoiminnot ja niiden kansainväliset sovellukset 03/04/2017 Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski

Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski Ravitsemispalvelujen operatiivinen johtaminen 11,0 op Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma Asiakaslähtöisen palvelutuotteen suunnit- telu ja myynnin ohjaus MYB2125 6,0 op Toteutus 3. vuonna Kuluttajakäyttäytyminen Tuotesuunnittelu ja tuotteistaminen Myyntipalvelutoiminnot Lisäarvon tuottaminen palveluissa Asiakasrekisterit ja niiden hyödyntäminen Asiakassuhde- ja yritysviestintä Hotra-alan yrityspeli Esimiestyö erilaisissa konsepteissa Ravitsemispalvelujen ohjaus ja kehittäminen MYB2120 5,0 op Toteutus 2. tai 3. vuonna Yksikön ( ravintolan / keittiön) liiketoimintojen ohjaus Esimiestyö ravintolassa ja keittiössä Tunnusluvut, tehokkuusmittarit, kassaraportit Ruokalistojen suunnittelu Hankinnat Ravintolan Revenue management 03/04/2017 Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski

Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski Täydentävät ammattiopinnot Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot 12,0 op Perusopinnoissa kurssit Ruoka- ja ravitsemusosaamisen perusteet MYA9108 5,0 op Ravintolatoimintojen palvelukonseptit MYA9112 5,0 op Luonteva jatke on syventävät opinnot, jotka koostuvat kursseista: Viinitietouden syventävät opinnot MYC2125 3,0 op Gastronomian syventävät opinnot MYC3120 6,0 op Gastronomy in Different Food Cultures MIC3105 3,0 op 03/04/2017 Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski

Viinitietouden syventävät opinnot 3,0 op WSET Advanced WSET Advanced on kansainvälisesti akredoitu viinikoulutus Katso http://www.wsetglobal.com Viinin viljely ja viini valmistus Järjestelmällinen viinien maistelutekniikka Euroopan maiden viinit, Uuden maailman viinimaat Kuohuviinit ja väkevöidyt viinit Viinikauppaan vaikuttavat tekijät Hinnoittelu ja logistinen prosessi Mahdolliset ulkomaan intensiivimatkat ja projektiopinnot Miksi kannattaa valita? = laajemmat työmarkkinat tulevaisuudessa. Ravintolamaailman lisäksi juomien tukku- ja vähittäiskauppa, maahantuonti ja logistiikka 03/04/2017 Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski

Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski 03/04/2017 Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski