Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Carola Fortelius Koulutusohjelmien esittely Myyrmäessä 17.12.2009 Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Carola Fortelius
Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Suomen vanhin biotekniikan insinööri-koulutusohjelma, koulutus aloitettu 1989 Sisäänotto 40 opiskelijaa/vuosi + vuosittain vaihteleva määrä aikuisopiskelijoita Hakijoita 2,6…3 /opiskelijapaikka Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma/cf 3.4.2017 17.12.2009 2 2
Bio- ja elintarviketekniikan OPSin rakenne Ensimmäisenä vuonna opiskelijat lukevat ’ammattiperusaineita’ kuten mikrobiologia, biokemia ja elintarvikekemia ja keväällä he tekevät orientoivat CDIO-projektit, jotka liittyvät näihin oppiaineisiin Toisena vuotena opiskelijat valitsevat suuntautumis-vaihtoehtonsa Jokaiselle periodille on haettu opintojaksosynergiaa, ts. samana aikana toteutetut opintojaksot muodostavat kokonaisuuden 17.12.2009 3.4.2017 Metropolia Ammattikorkeakoulu 3 3
Jokaisella opiskeluvuodella on oma teema Minustako insinööri? Tuote- ja prosessituntija Tuotteiden ja prosessien kehittäjä Tulevaisuuden ymmärtäjä ja oman organisaation kehittäjä 17.12.2009 3.4.2017 Metropolia Ammattikorkeakoulu 4 4
Kolme suuntautumisvaihtoehtoa Laadunvalvonta ja tuotekehitys Biolääketiede Bioprosessien suunnittelu ja käyttö 17.12.2009 3.4.2017 Metropolia Ammattikorkeakoulu 5 5
Laadunvalvonta ja tuotekehitys Opintojaksot esim. Elintarvikkeiden tuotekehitys, Instrumentaali- ym analytiikan kursseja, Projektin hallinta HK Ruokatalo, Orion, Fazer 17.12.2009
Biolääketiede Opintojaksot esim. Molekyylibiologia, Bioinformatiikka, Fysiologia ja nutrigenomiikka Biomedicumin ja HUS tutkimusryhmät, Työterveyslaitos, Rikospoliisin laboratorio 17.12.2009
Bioprosessien suunnittelu ja käyttö Opintojaksot esim. Biotekniset yksikköprosessit, Biorefineries (biojalostamot), Solutehtaat, entsyymit ja kestävä kehitys Tehdassuunnitteluprojekti Valion prosessipuoli, Roal, St1 Biofuels 17.12.2009
Opintosuunnitelman verkkosivut www.Metropolia.fi -> Oikopolkuvalikko sivun oikeassa yläreunassa: valitse Opinto-opas -> Tiedot tutkinto-ohjelmista (keskipalkki) -> Ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus (vasemalla) -> Bio- ja elintarviketekniikka -> Ajoitussuunnitelma & opintojaksokuvaukset 17.12.2009
Koulutusohjelman henkilökunta Riitta Lehtinen KP (⅓ työajasta Biossa): elintarviketekniikka Marja Vaheri: biolääketiede Heikki Ojamo: bioprosessitekniikka Carola Fortelius: ympäristöbiotekniikka & mikrobiologia Veli-Matti Taavitsainen: matematiikka Heikki Salparanta: tuotantotalous Kirsti Leszczynski: fysiikka Tomi Kempas: laboratorioinsinööri Liisa Heikkilä: assistentti (kolmen ko:n yhteinen assistentti) Henkilöstötiedot Tuubissa TeTu:n Documents-kansiossa: TeTu_henkilöstö.xls 17.12.2009 3.4.2017 Metropolia Ammattikorkeakoulu 10
Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmien aloituspaikat ja valmistumismäärät (k.a. 2005-2008) Metropolia Turku Hämeenlinna Seinäjoki 40 100 30 35 28 70 % 47 47 % 100 % 27 77 % aloituspaikat valmistumis- määrät 17.12.2009