Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman CDIO-projektit Carola Fortelius 16.10.2009.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman CDIO-projektit Carola Fortelius 16.10.2009."— Esityksen transkriptio:

1 Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman CDIO-projektit Carola Fortelius 16.10.2009

2 CDIO – haastava tehtävä! Faktat: tekniikan vetovoiman puute opiskelumotivaation puute keskeytymiset jne  eli trendi pitää muuttaa

3 Projektit voivat kattaa kaikki neljä osaa C onceive(ideoida, keksiä, siittää) D esign (suunnitella) I mplement (toteuttaa) O perate (käyttää) tai sitten pienempiä osia kuten C-D tai D-I-O - mielellään monialaisia projektiaiheita Mitä tarkoittaa CDIO?

4 TECHNICAL KNOWLEDGE AND REASONING, KNOWLEDGE OF UNDERLYING SCIENCES Mathematics (including statistics), Physics, Chemistry, Biology CORE ENGINEERING FUNDAMENTAL KNOWLEDGE ADVANCED ENGINEERING FUNDAMENTAL KNOWLEDGE PERSONAL AND PROFESSIONAL SKILLS AND ATTRIBUTES ENGINEERING REASONING AND PROBLEM SOLVING Problem Identification and Formulation EXPERIMENTATION AND KNOWLEDGE DISCOVERY Hypothesis Formulation, Survey of Print and Electronic Literature Experimental Inquiry, Hypothesis Test and Defense SYSTEM THINKING Thinking Holistically: The societal, enterprise and technical context of the system Prioritization and Focus CDIO:n oppimistavoitteet

5 Jatkuva arviointi – miten? Arvioidaan oppimista projektin aikana eikä projektin lopputulosta! projektiprojektin tavoitteet

6 Ensimmäiset o rientoivat CDIO- projektit toteutettiin Bio- ja elintarvike- tekniikan koulutusohjelman 1. vuosikurssilaisille viime keväänä Mitä me teimme?

7 Aiheet liittyivät kaikki elintarvikkeen tutkimiseen eri näkökulmista, mikrobiologisesti, biokemiallisesti ja fysiologisesti. Ryhmä tutki samaa elintarviketta koko projektin aikana Työt tehtiin yhteistä aikataulua noudattaen Opiskelijat hakivat itse tietoa omasta elintarvikkeesta ja hankkivat osa analyysiohjeista, osa menetelmistä annettiin heille Ryhmät laativat omat projektisuunnitelmat ja tarkemmat ryhmäkohtaiset aikataulut kun projektit olivat jo alkaneet Tuloksista ryhmät tekivät loppuraportit ja esittivät seminaaritilaisuudessa

8 Opiskelijoiden kommentteja BIO  Kokonaisuuden hahmottaminen alussa oli vaikea  Työläät opintopisteet, melko laaja sisältö  Oppi paljon,  joutui itse ajattelemaan (!) ja  tutustui muihin

9 Alkamassa vuoden kuluttua: Innovaatioprojekti Bio- ja elintarviketekniikan kokoava projekti tehdään oman suuntautumisvaihtoehdon mukaisesti kolmantena tai neljäntenä vuotena. Projektikokonaisuus voi sisältää varsinaisen projektityön lisäksi projektia tukevan ammattiaineopintojakson ja perusopintojakson. Tavoitteena on edistää opiskelijoiden yhteisöllistä kehittämisosaamista, käyttäjäläheistä innovaatio-osaamista, projektiosaamista, yhteistoiminnallisia työtapoja, verkosto- osaamista sekä viestintätaitoja.

10 Etsimme tällä hetkellä innovaatio- projekteille hyviä aiheita


Lataa ppt "Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman CDIO-projektit Carola Fortelius 16.10.2009."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google