Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

KUNTO -projekti
Jämsän työllisyyspalvelut
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Ehkäisevän päihdetyön verkoston strategia
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Nuorten palvelut Reimari 3
Täyttä elämää – heikkona ja vahvana Kohtaamisen paikkoja
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
Aino Manninen, Nal Tiina Saarinen, Riinu ry Asumisneuvontakoulutus Nuorten tarpeet asumisneuvonnassa.
Soili Hyvärinen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
Mitä terveys on? s. 8 – 15.
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Vertaistuki ja vertaisammatillisuus osana työtämme Neljästä eri näkökulmasta: -Työllistetyt -Työntekijät joilla oma ”historia” -Työntekijät -Esimies 1.Keiden.
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Hyvinvointivaltio ja vapaaehtoistyö osana kansalaisyhteiskuntaa Sakari Möttönen
Sosiaalinen kuntoutus
Työllisyys, osaaminen, osallisuus - Miten kehittämistä jatketaan Välkkeen jälkeen? Rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet
Unelma I ja II Valmisteluhanke /
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Terveydenhoitajana kotihoidossa
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Lähiopetus & kuntouttava työtoiminta
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
Sosiaalityön paikka päihdetyössä
MISSÄ MENNÄÄN TERVEYDEN EDISTÄMISESSÄ Heikki Pylkkänen Yhtymähallitus
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Osallisuus ja työllistyminen
Aikuissosiaalityötä johtamassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.
Ajankohtaista – Päivähoitopalvelujen yhteistyö Leena Viitasaari.
Pirkko Karjalainen, YTL Toimintakykyisenä kotona – haasteita sote-uudistukselle Miten pärjään kotona - vanhanakin.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Päihde- ja mielenterveystyö kuntoutujan näkökulmasta
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
PAAVO –kehittämistyö ja Verkostokehittäjät-hanke osana pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa Sari Timonen, projektipäällikkö p. (09)
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
1Kehittämiskeskus Tyynelä Kokemuksia kolmikantayhteistyöstä Lähipalveluseminaari, RAY-talo Seppo Sulkko.
Kotiinvietävän tuen malli ASEMA hanke, Rauman Seudun Katulähetys ry. T oiminnanjohtaja Anne Babb ja Projektipäällikkö Minna Wahlman
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
PPPR1-hankkeen päätösseminaari Raisiossa.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Kuopion alueen työllisyyskokeilu
Mikä näistä mielestäsi kuvaa terveyttä? Perustele.
Mielenterveystyön kehittämissuunnitelma
Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
KP OTE Osallisuutta tukeva toiminta
Vaalijala.
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Osallisuuden toimintamalli
Esityksen transkriptio:

Lähipalveluhanke 2009-2013/2015 2009-2011 Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR 2011-2013 Porin yhteistoiminta-alue (Luvia, Merikarvia, Pomarkku, Pori, Ulvila) Siiliset (Maaninka, Nilsiä, Siilinjärvi) ja Suonenjoki

Tavoitteet Heikoimmassa asemassa olevien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Vertaistuen sekä kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan vahvistaminen. Mallien kehittäminen lähipalveluiden järjestämiseksi ja turvaamiseksi. Osaamisen ja resurssien yhdistäminen.

Järjestölähtöinen lähipalvelu on järjestöjen tekemään vertais- ja/tai vapaaehtois- tai ammatillista toimintaa, jota toteutetaan ihmisten omassa elinympäristössä. Työtä tehdään yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa ja toiminta on helposti saatavilla ja saavutettavissa. Toimintaa ohjaa auttamisen halu ja pyyteetön työ.

Heikossa asemassa oleva ihminen on pudonnut palveluiden piiristä ja osallisuudesta. Hänen sosiaaliset suhteensa ovat kaventuneet ja hänen psyykkinen, sosiaalinen, fyysinen sekä taloudellinen hyvinvointinsa on heikentynyt. Hän ei saa eikä saavuta tarvitsemiaan palveluita. Heikossa asemassa oleva ihminen on menettänyt vaikutusmahdollisuutensa ja sosiaalisen toimintakykynsä.

Huomioita 1/2 - hanke on tavoittanut ihmisiä, jotka ovat pudonneet palveluiden piiristä - näillä henkilöillä on päihde- ja/tai mielenterveysongelmia - lähipalvelut ovat supistuneet reuna-alueilla: sosiaalityö (toimeentulo) - diakoniatyö on uusien haasteiden edessä: tuttu diakoniatyöntekijä puuttuu tai on harvemmin tavoitettavissa

Huomioita 2/2 Palveluiden saavutettavuus on hankalaa erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa oleville kansalaisille: - ei autoa, julkinen liikenne vähäistä tai olematonta, liikkeelle lähteminen haasteellista päihteidenkäytön, mielenterveysongelmien tai fyysisten rajoitteiden vuoksi.

Hankkeessa toteutunut: Sosiaalinen lähipalvelu Päiväkeskustoiminnot Ryhmätoiminnot Koulutukset (päihteet, vertaistuki) Työkokeilut Yhteistyö

Toimenpide-ehdotuksia - kotiin vietävät palvelut - kuljetuspalvelut, sähköinen asiointi - terveyspalvelut läheiseltä terveysasemalta, (päihde- ja mielenterveystyön osaaminen) - päivä- tai ryhmätoiminta - työkokeilut, kuntouttava työtoiminta - jatkuva ja kehittyvä yhteistyö eri toimijoiden kesken

Järjestölähtöiset lähipalvelut TE-toimisto Kunta Järjestö Seura-kunta Yritykset

Lähipalvelumalli Päihde- ja mielenterveystyö Läheiset Poliisi ym. Etsivä työ - kotikäynnit - terveys-neuvonta Tuki ja ohjaus - asiointiapu - palvelut - päivätoiminta Elämänhallinta - osallisuus - yhteisöllisyys - vertaistuki Ihmiset, jotka ovat pudonneet yhteiskunnan palvelujärjestelmän ulkopuolelle ja ovat siten erityisen tuen tarpeessa. Järjestö(t) Kunta, sosiaali- ja terveys-palvelut Yhteistyö PEUKALO- PALAVERI Seurakunta, diakoniatyö Lähipalvelumallien kehittäminen Toimiva verkosto Läheiset TE-toimisto, TYP Poliisi ym.

Mihin olemme matkalla? Kuka, missä ja miten kulkee heikossa asemassa olevan ihmisen rinnalla? Voinko mennä koputtamaan ovelle? Mitä tapahtuu, jos rinnalla kulkijoita ei ole? Minkälaisessa maisemassa olemme vuoden/viiden vuoden/kymmenen vuoden kuluttua?