Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta (5/2013-4/2015) 10/2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaympäristö
Advertisements

YLIOPISTOJEN AASIA-VERKOSTO
KEHTO-FOORUMI ORGANISOINTI.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Arkistosektorin KDK- yhteistyöverkosto KDK ja sen arkistosektorin yhteistyöverkosto –seminaari Arkistoneuvos Jaana Kilkki Arkistolaitos.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Kiinteistöstrategia-verkostohanke Projektisuunnitelma
Huippu-urheilunmuutos.fi Pääkaupunkiseudun yläkouluverkosto Antti Paananen Huippu-urheilun muutosryhmä.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela
ENCORE Enhancing Organisational Project Cycle Management Competence and Regional Co- operation in International Projects.
YHTEISTYÖSSÄ Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisoinnin esiselvitysprojekti 11/2011-6/2012.
Haave-verkosto  Verkoston tavoitteena on nuorten kansalaisaktiivisuuden edistäminen ja järjestöjen sekä nuorisopalveluiden yhteistoiminnan.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
KRYSP-projektin tulokset kuntien ja yritysten käytössä
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
RESCA-verkosto RESCA-seminaari , Tampere.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
OULU OHJAAJAKOULUTTAJA- TYÖRYHMÄ. 1.1 OHJAAJAKOULUTUKSET Koulutuksia järjestetään tänä vuonna seuraavasti: - moduuli 1:een (Ohjauksen perusteet)
Keskisuurten kuntien sosiaali- ja terveystoimen kustannukset vuonna 2007 Joensuu Järvenpää Kainuu Kemi Kotka Lappeenranta Lohja Mikkeli Porvoo Raisio Rauma.
KISA – Kysely kaupungin viestinnästä Sari Koski Yhteenveto: Helsinki.
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Verkostotyön viitekehys & Sitoutuminen ja motivaatio Maaseudun YTR
Päijät-Hämeen Paras-hankkeen ulkoinen arviointi tuloksia ja toimenpide-ehdotuksia
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
YIT Kiinteistötekniset palvelut
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
INFRA-ALAN TIETOMALLIOSAAMINEN Tietomallit Mallipohjainen (engl. Model-based) Tiedon käsittelyn soveltamistapa, jossa esim. tuotetta kuvataan.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Erityisasiantuntija Teija Mikkola Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset vuonna 2008 Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Oulu,
Kilpailukykyä strategisella maankäytöllä Kommenttipuheenvuoro Pekka Söderling
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Innovatiiviset kaupungit
Tulevaisuuden terveys kansallinen tiekartta
Datan avaaminen kunnissa, tilanne syksyllä 2014 Avoimen tiedon ohjelma, Elisa Kettunen, erityisasiantuntija.
TULEVAISUUDEN KUNTA alustavia nostoja ja havaintoja MDI:n selvitysmateriaalista Vantaa |
Suunnittelun lähtötiedot hallintaan rakennusprojektin alussa Kirsti Saarremaa EPSHP.
Mallinnettu informaatio, Osallistavat työtavat, Rakentuva tulevaisuus, Fasilitoitu yhteistyö ja Ennakoiva innovointi Uudistuvassa Sosiaali- ja terveyshuollossa.
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
KOHTAAMO – Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittämisen tuki
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
Kuntien kulttuuritoiminta lukujen valossa IV: kulttuuritoiminnan kustannukset 24 kaupungissa vuonna 2016 MINNA RUUSUVIRTA
Ulkomaalaiset Lapissa
Osatyökykyisille tie työelämään
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Ulkomaalaiset Lapissa
Lohja Janiina Mieronkoski, RIKU
Sitoumus2050-kansalaispalvelun lanseeraus
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Espoo/Esbo Forssa Hamina Helsinki/Helsingfors Hollola Hyvinkää
Esityksen transkriptio:

Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta (5/2013-4/2015) 10/2013

Tausta – KEHTO foorumi KEHTO-foorumi on 18 suurimman kaupungin perustama yhteistyökonsortio kaupunkien teknisen toimen kehitysalustaksi. Sen sijaan, että jokainen kaupunki kehittäisi toimintaa vain itse, tehdäänkin kehitystyötä yhdessä ja jaetaan tulokset koko kuntakentälle. Konsortio on avoin kaupunkien yhteistyöfoorumi eli siihen voi liittyä uusia jäseniä. KEHTO-foorumin idea ja perustehtävä on osaamisen ja vuorovaikutuksen laajentaminen teknisellä sektorilla. Foorumin toimintaa koordinoi Suomen Kuntaliitto. Kehto-kaupungit: Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Lahti, Mikkeli, Oulu, Pori, Rauma, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vaasa ja Vantaa. Uusina jäseninä liittymässä Lappeenranta, Kotka ja Salo.

Rinnakkaishanke kokonaisuus Seuraajakaupungit

Tavoite Tutkimushankkeen keskeisenä tavoitteena on kehittää palvelujen tuottamiseen liittyvää ekosysteemiä ja edistää sitä kautta markkinoitten syntymistä. Hankkeen ensisijaisena tuloksena on kuntien tekniselle toimelle kehitetty viitekehys palveluiden optimointiin ja hallintaan. Tätä yleistä osaamista voidaan sitten soveltaa kunkin kunnan / kaupungin osalta tapauskohtaisesti.

Tutkimusteemat Teknisen toimen palvelurakenne Palvelumuotoilu teknisen toimen palveluissa Teknisen toimen palveluiden ekosysteemi

Teema: Teknisen toimen palvelurakenne

Teema: Teknisen toimen palvelurakenne Kuopio / Saaristokaupunki 2012 © Saaristokaupunki Kylä kaupungissa / Minipilotit © Hämeenlinnan kaupunki Pikisaaren silta © Oulun kaupunki

Teema: Palvelumuotoilu teknisen toimen palveluissa Kylä kaupungissa / Minipilotit © Hämeenlinnan kaupunki Asiakas asiansa kanssa Virasto / prosessi Yritysmyönteinen kumppani –hanke Helsingin tavoitetila Kuntalehti 17/2009 Turun kaupungin karttapohjaan perustuva palautejärjestelmä Käyttäjälähtöisestä Palvelupolkuihin Ihmisten arkeen

Teema: Teknisen toimen palveluiden ekosysteemi Ekosysteemi on uusi konseptuaalinen ajattelutapa hahmottaa järjestelmäkokonaisuuksia ja niiden välisiä riippuvuuksia Palvelujärjestelmä on ekosysteemi, joka toimii markkinoita rakentavana ja kehittävänä systeeminä Teknisen toimen palvelu-ekosysteemissä ovat mukana kuntalaiset, kunnan organisaatiot ja muut julkiset toimijat, palvelutarjoajat ja muut yksityiset organisaatiot samoin kuin vapaaehtoisjärjestöt, jotka muodostavat verkoston ja järjestelmän, jonka arvonluonti toimii toisin kuin hierarkisessa järjestelmässä. Kunnat ohjaavat ekosysteemin syntymistä ja kehittymistä Tapahtumajärjestäjän ekosysteemi © Raphael Giesecke / Aalto-yliopisto

OPUS –osahanke: PORI Tontin muodostuksen palvelujen tuotteistus Tekninen palvelukeskus / MM

OPUS –osahanke: PORI Tontin muodostuksen palvelujen tuotteistus Osahankkeen tavoitteet Käydä läpi tontin muodostumiseen sisältyvät prosessit raakamaan hankinnasta tontin luovutukseen ja pyrkiä aidosti löytämään kaupunkikehittämistä tukevaa uutta tapaa järjestää ja kehittää uudenlaiset tuoterakenteet, prosessit ja toimiaverkot. Lopputuloksena on tarkoitus myös aikaansaada oikeaperusteinen hinnoittelu kaupungin myymille tonteille ja maankäytön korvauksille.

OPUS –osahanke: Turku Kaupunki-infran ylläpidon palvelujen tuotteistus Tavoitteena luoda kuntien infraomaisuuden ylläpitoon Yhtenäinen ylläpidon tuoterakenne Yhtenäinen ylläpidon käsitteistö Yhtenäinen ylläpidon kustannusseuranta Ylläpitotehtävien ja kustannusten vertailtavuus

Kuntamaisema Oy:n osahankkeen tavoitteet Hankkeen tavoitteena on Maisema-mallin mukaisen geneerisen kustannusten ja niihin kohdistuvien suoritteiden kohdistamismallin toimivuuden varmistaminen erilaisissa tuotanto-organisaatioissa. Pidemmällä aikavälillä pyritään selvittämään, kuinka mallin avulla tapahtuva kustannusten läpinäkyvyyden lisääminen edesauttaa tuloksekasta teknisen sektorin johtamista niin virkamiesten kuin luottamushenkilöidenkin tasolla. Lisäksi Maisema-mallia voidaan käyttää hankkeeseen osallistuvien kuntien nykytilan ja kuntien välisten kustannuksellisten ja toiminnallisten erojen selvittämiseen.

OPUS tutkimushankkeen sisältö Selvitys nykytilasta Palvelujen muotoilu ja tuotteistaminen Kustannusrakenteet ja tiedon läpinäkyvyys Ulkoinen ja sisäinen dynamiikka Kokonaisuuden optimointi ja johtaminen Teknisen toimen palveluiden ekosysteemi ja sen kehittyminen Yhteenveto ja raportointi Kaupunkien pilot-projektien työtapana on ulkopuolisen konsultin vetämä työpajojen sarja. Tutkimushanke pyrkii taustoittamaan tätä työtä tuomalla uusia näkemyksiä kuntasektorin ja kotimaan rajojen ulkopuolelta sekä luomalla uutta teoriapohjaa palveluiden hallintaan ja optimointiin. Kuntamaisema Oy:n kehitystyö luo johtamisen työkaluja niin virkamiesten kuin luottamushenkilöidenkin tasolle.

Odotetut tulokset

Lisätietoa http://opushanke.wordpress.com/