Varsinais-Suomessa on noin 480 000 asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työssäoppimispainotteinen koulutus
Advertisements

/ R. Djupsund. •Maaliskuu 2013: alle 25-v. työtöntä työnhakijaa. •Vuosittain noin 8–10 % ikäluokasta ei jatka peruskoulusta toiselle.
Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Yli puolella metsäteollisuuden henkilöstöstä tekniikan alan koulutus LÄHDE: EK:n palkkatilasto, 2. neljännes 2012.
Akavan Erityisalat on kulttuurin, hallinnon ja liike-elämän asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien ja niihin valmistuvien opiskelijoiden etujärjestö.
Tutkinto järjestetään jokaisen aluekeskuksen alueella, jolle ilmoittautuu ryhmiin tarvittava määrä oppilaita AY-TUTKINNON 2014 ILMOITTAUTUMISET ON KÄYNNISSÄ.
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Puh Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta ja uusista opiskelijaksi ottamisen perusteista:
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
TAITAJA-TOIMINTA Miksi kilpailemaan? Miksi kilpaillaan?
, Joonatan Haukilehto / Riku Lehtonen
Koulutusalan suurin tapahtuma Jyväskylässä •400 nuorta ammattiin opiskelevaa kilpailee Suomen mestaruudesta 42 lajissa •Tukea ammatinvalintaan: esimerkkejä,
” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”. Abilympics-kilpailujen pääperiaatteet •Esteettömyys •Yhdenvertaisuus •Ammatillinen koulutus •Ammattitaito •Työvoimaa.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Taitajamästare 2011 Kuopio Vuoden 2011 Taitaja-kilpailut järjestää Savon koulutuskuntayhtymä ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä yhdessä alueen.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
SPOL Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto. Mikä SPOL? Kattojärjestö paikallisille ainejärjestöille, perustettu vuonna 1968.
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Omnian ryhmänohjaajien koulutus Markku Lahtinen.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
VANHEMPAINILTA 8 lk Ke
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
Iiro Suksi Ammatillisen koulutuksen suurin ja merkittävin tapahtuma vuonna 2009 Yrkesutbildningens största evenemang 2009.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
TOPO Työssäoppimisen portaat Projekti yleistä Omnia toteuttaa, yhteistyökumppaneina LUKK ja Keuda Projektin kesto – Verkostoyhteistyötä.
» Toiminnan suuntaviivat 2014 Lahden Seudun Ekonomit ry
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Takamatkalta tähtien joukkoon Etelä-Pohjanmaan kansainvälistymisen edistäminen eri toimijoiden välisellä yhteistyöllä Pertti Kinnunen
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.
Koulutusvienti Skills Finlandin näkökulmasta Ammatillisen koulutuksen viennin kehittämishanke Aloituspaja ja –kokous Eija Alhojärvi.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
W w w. h a m k. f i / s k i l l s TAITAJAKISAT VERKOSTON VOIMIN ? VÄLKKY –oppilaitosverkoston päättäjäseminaari T. Eerola.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Asukastoiminnan ja yhteisöllisyyden mahdollisuudet kerrostalossa
Tampere NYSSE TULEE ELI TYÖVÄENLIIKE KOKOONTUU! -Aina on saatu suuria aikaan, kun on kokoonnuttu isolla porukalla yhteen. -Niin saadaan nytkin!
Pääyhteistyökumppanit Järjestämässä Suomen suurin opiskelijatapahtuma Jyväskylässä 400 nuorta ammattiin opiskelevaa kilpailee Suomen mestaruudesta 42.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES OHJAUS 2004-seminaari Jyväskylä, Rantasipi Laajavuori Miten liikkua eurooppalaisilla työmarkkinoilla?
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
W w w. h a m k. f i / s k i l l s. Leikimielinen taitokilpailu peruskoulujen 9. luokkalaisille. WorldSkills Competition – International nuorten ammattitaidon.
Taitajasta mestariksi Taitajat framilla -seminaari Seinäjoki ke opetusneuvos Seija Rasku Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
AMMATTIKOULUTUKSEN JOHDON SEMINAARI #SAJOLIIKKEESSÄ ELINA OSTELA-PYHÄLÄ KEHITYSJOHTAJA, SENIOR PARTNER
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
TAI:n valmistutuminen
Elinikäinen ohjaus Suomessa
NUORISO- JA VAPAA-AJAN OHJAAJA KANKAANPÄÄN OPISTO Opistonkatu 5 PL 45
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Turun ammatti-instituutin kilpailutoiminta
Saattajien tapaaminen
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
YHTEISHAKU 2019.
Omnia.fi/yhteishaku.
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti tunnettu ja merkittävä kaupan ja teollisuuden sekä koulutuksen keskus. Alueella on kaksi yliopistoa ja ammattikorkeakouluja. Varsinais-Suomessa on yhteensä noin 4200 ammatillisen koulutuksen aloituspaikkaa. Alueen ammatillisissa oppilaitoksissa voi opiskella lähes kaikkia yli 50 ammatillista perustutkintoa. Keskeisiä kasvukeskittymiä alueella ovat Turku, Salo, Loimaa, Raisio, Parainen ja Uusikaupunki.

Taitaja kisat Varsinais-Suomessa Turun kaupunki yhdessä varsinaissuomalaisten koulutuksenjärjestäjien kanssa järjestää vuoden 2015 suurimman ammatillisen koulutuksen tapahtuman Suomessa. Tapahtuma järjestetään Turun Messukeskuksessa Tapahtuman tarkoituksena on edistää ammatillista huippuosaamista, parantaa ammattiosaamisen ja koulutuksen laatua ja arvostusta sekä kohottaa ammattikoulutuksen vetovoimaa. Ammattitaitokilpailut ovat arvokas työelämän ja ammattikoulutuksen yhteistyömuoto, josta hyötyvät kaikki siihen osallistuvat. Elinkeinoelämä, Opetushallitus ja keskeiset työmarkkinajärjestöt ovat mukana kehittämässä ammattikilpailutoimintaa. Taitaja tapahtuma sisältää noin 40 kilpailulajia, Taitaja PLUS -kilpailut sekä valtakunnallisen Taitaja 9 -loppukilpailun. Tapahtumassa toteutetaan myös muutamia näytöslajeja sekä ammattinäytöksiä. Tukensa Taitaja tapahtumalle on elinkeinoelämän lisäksi antanut myös Varsinais-Suomen liiton maakunnan yhteistyöryhmän koulutusjaosto. Kisat tullaan toteuttamaan hyvässä yhteistyössä alueen elinkeinoelämän kanssa.

Kädentaidoilla on pitkät perinteet Varsinais-Suomessa. Taitaja tapahtuma kunnioittaa näitä vuosisataisia perinteitä ja haastaa Sinut mukaan teemalla Tehkää hyvin. Oletko kisälli matkalla mestariksi? Tule testaamaan taitojasi ja näytä mitä osaat. Jos etsit vielä alaasi, Taitaja-tapahtuma esittelee laajasti eri ura- ja koulutusvaihtoehtoja.

Taitaja semifinaalit toimivat karsintakilpailuina Turun finaaliin. Semifinaalit toteutetaan keväällä 2015 yhteistyössä seinäjokelaisten yhteistyökumppaniemme kanssa. Semifinaaleihin on osallistunut viime vuosina noin 2000 nuorta eri ammatillisista oppilaitoksista ympäri Suomen. Vuoden 2015 lajivastaavien vastuulla on myös Lahden 2014 kisojen semifinaalien organisointi joulukuussa 2013 ja tammikuussa Tavoite on, että nämä Taitaja-kilpailuiden semifinaalit näkyisivät laajasti Varsinais-Suomessa ja jo omalta osaltaan olisivat luomassa innostusta alueellamme itse kisatapahtumaa silmällä pitäen. Semifinaalien määrä alueellamme on noin ee ++ lajissa.

Avajaiset Logomo? Päättäjäiset Messukeskus Nuorisotapahtuma, mahdollisesti konsertti Ammatillisen koulutuksen seminaarit Kaupungin vastaanotto Varsinaissuomalainen ilta huoltajille Teatteri ? Stand Up -ilta amiksille ? Opintopolut, lukiopolku, opopolku Kato ja kokeile Ammattitori

Ammattitorin ideana on tehdä alan yrityksiä tutuksi nuorille. Ammattitorilla paikalliset ja valtakunnalliset yritykset esittelevät osaamistaan ja alojensa tulevaisuuden työpaikkoja. Ammattitorin ja koko Taitaja tapahtuman yhtenä keskeisenä kohderyhmänä ovat peruskoulun jälkeen ammatillista valintaansa suunnittelevat. Ammattitori palvelee myös lukiolaisia ja heidän vanhempiaan sekä tekee kävijöille tutuksi alueen laajaa aikuiskoulutusta. Tapahtuman aikana järjestetään ammatilliseen koulutukseen liittyviä kokoontumisia ja seminaareja. Esim: - Pohjoismainen ammatillisen koulutuksen seminaari -Työssäoppimisen kehittämispäivät -Kilpailutoimintaan liittyviä tapaamisia -Koulutus- ja tutkintotoimikuntien kokouksia -Opinto-ohjaajien seminaari Aiheet tarkentuvat lähempänä tapahtumaa

Lisätietoja: Jarmo Linkosaari Puh Olavi lähteinen Puh