”Määrittää ihmisen yksilönä”

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Golfliiton Liittokokouspäivät, Vaasa Jari Parkkari Hyvinvointi, Terveys ja Golf Jari Parkkari, kansanterveystieteen dosentti, ylilääkäri Tampereen.
Advertisements

Mission Gallup 08 nettikyselyn yhteenveto. Jeesus tunnetuksi kautta maailman Taustatietoja • 446 vastaajasta 38% (m) ja 62% (n) • Vapaakirkollisia 84%
Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen
Leikkaukset koulutuksesta ja tutkimuksesta. Leikkaukset koulutukseen ja tutkimukseen tällä hallituskaudella Leikkauksia on tehty • laskennallisista valtionosuuksista,
Kelan palvelu Suomen monikulttuurisimmassa lähiössä Varissuolla
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Toimintaympäristö
Puimuri - kaava.
Puimuri - kaava.
Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
LAPS SUOMEN -tutkimus Valtakunnallinen 3-12 –vuotiaiden lasten liikunta-aktiivisuuden perusselvitys.
1 Tiivistelmä (sivu 1/3) Telma-lehden lukeminen  Vastaajista 5 prosenttia on lukenut Telma-lehden uusimman numeron kokonaan ja noin neljännes (26 %) on.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Toimeentulotuen vuositilasto 2010 Ari Virtanen.
Ostamisen maailma Ostokyky ja ostohalu
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
GOLF HARRASTUKSENA Tietoa Vanhemmille
OIKEUS LEIKKIIN, LEPOON JA VIRKISTYKSEEN - kuudesluokkalaisten käsityksiä Lapsen oikeuksien päivä
Viestinnän Keskusliitto 15 ‒ 24-vuotiaiden mediankäyttö.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
 Senioritutkimus 2010  Vastaajia yhteensä 1647  Miehiä 68 prosenttia  84 prosenttia vastaajista syntynyt 1940-luvulla  Eläkkeelle siirrytty keskimäärin.
Suomalaisten suhtautuminen tietotekniikkaan KMT Kuluttaja Kevät06 Aikakauslehtien omat kysymykset Vastaajia 2374.
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Mielikuvat ja odotukset senioritaloista
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Osallistuminen sidosryhmien näkökulmasta -kysely metsäneuvostojen jäsenille Marjo Laitala.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Suomalaisen avun maisemakuvaa Dos., akatemiatutkija Anne Birgitta Pessi, HY , Kansalaisareena.
I.R.O. Research Oy vee 10/2000 Mediakäyttö Käyttää vähintään kerran viikossa Tytöt ja pojat *) Kirjat (esim. romaanit, lasten- ja nuortenkirjat)
TURUN YLIOPISTO MITÄ VOIMME OPPIA KANSALAISKYSELYSTÄ ? Sirkka-Liisa Kivelä professori, ylilääkäri.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Raskaudenkeskeytykset 2010 – ennakkotiedot Anna Heino Mika Gissler.
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
POHJANMAA ”Uuden energian Pohjanmaa - Energiaa huippuosaamisesta, monikulttuurisuudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä”.
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Suomalaisten suhtautuminen vapaa-aikaan KMT Kuluttaja Kevät06 Aikakauslehtien omat kysymykset Vastaajia 2426.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
Lasten päivähoito 2010 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
SUOMALAISTEN TERVEYSNÄKYMÄT
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Asenteet.
PISA Programme for International Students Assessment OECD-maat.
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2011 Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Pohjoismaiset raskaudenkeskeytykset Anna Heino Mika Gissler.
VIRTAA TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä | Sykettä liikunnasta Sykettä liikunnasta Virtaa TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä.
Toimintaympäristö Asuntokunnat ja perheet Leena Salminen.
Seurakuntavaalit 2010: miten äänestettiin ja miksi Onnistuiko ensimmäinen kerta? Cafe Agricola 13/ Helsinki Harri Palmu, Kirkon tutkimuskeskus.
Aikakauslehtien lukeminen kuukausittain eri välineillä 2016
Innokas harrastus 7. Oppimiskerta EAGER.
Aikakauslehtien lukeminen kuukausittain eri välineillä
Aikakauslehtien lukeminen kuukausittain eri välineillä, kevät 2016
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
talven hauska ulkopeli meille kaikille
Alueellisella yhteistyöllä kohti tavoitteellista terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä 1/3/2019.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Suuri verkkokauppatutkimus 2018
Esityksen transkriptio:

”Määrittää ihmisen yksilönä” Persoonallisuus ”Määrittää ihmisen yksilönä” Persoonallisuus Ihmisen persoonallisuuteen vaikuttavat sekä synnynnäiset ominaisuudet että ympäristötekijät. Persoonal-lisuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat: - fyysinen rakenne - perusluonne ja temperamentti - älykkyys, lahjakkuus, oppimiskyky - tarpeet, motiivit - asenteet - uutuuksien omaksumistapa - harrastukset - elämänkokemukset. Persoonallisuus on siis monen osatekijän summa. Se, millainen ostaja ja kuluttaja on ja millaisiin valin-toihin hän päätyy, riippuu esimerkiksi fyysisestä rakenteesta, kokemuksista, asenteista ja harrastuksista. Harrastusten valinta taas voi olla seurausta fyysisestä rakenteesta ja perheen tai ystävien näkemyksistä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Persoonallisuus

Persoonallisuus 1/2 Ihmisen persoonallisuuteen vaikuttavat sekä synnynnäiset ominaisuudet, että ympäristötekijät: fyysinen rakenne perusluonne ja temperamentti älykkyys, lahjakkuus, oppimiskyky tarpeet, motiivit asenteet uutuuksien omaksumistapa harrastukset elämänkokemukset Persoonallisuus Persoonallisuus on siis monen osatekijän summa. Se, millainen ostaja ja kuluttaja on ja millaisiin valin-toihin hän päätyy, riippuu esimerkiksi fyysisestä 18.11.2010/hm (8)

Persoonallisuus 2/2 Persoonallisuus on monen osatekijän summa Se millainen ostaja ja kuluttaja on ja millaisiin valintoihin hän päätyy, riippuu esimerkiksi: fyysisestä rakenteesta, kokemuksista, asenteista ja harrastuksista. harrastusten valinta taas voi olla seurausta fyysisestä rakenteesta ja perheen tai ystävien näkemyksistä Persoonallisuus Persoonallisuus on siis monen osatekijän summa. Se, millainen ostaja ja kuluttaja on ja millaisiin valin-toihin hän päätyy, riippuu esimerkiksi fyysisestä 18.11.2010/hm (8)

Suomalaisten harrastuksia

Suomalaisten harrastuksia Kasvussa: vapaa-ajan vietto, vapaa-aika on tärkeää 60 % osallistuu kodin ulkopuoliseen harrastukseen noin 50 % harrastaa liikuntaa melkein joka päivä < 10 % yli 10 v. ei harrasta liikuntaa lainkaan yli 90 % kuuntelee musaa vähintään kerran viikossa, kaksi kolmasosaa päivittäin perheen merkitys TV:n katsominen on päivittäistä, 1 % ei katso televisiota lainkaan - Kirjojen lukeminen on vähentynyt jonkin verran viime vuosina, mutta noin 70 prosenttia väestöstä lukee vuosittain keskimäärin kaksi kirjaa. Kirjoja lukevat eniten lapset ja nuoret. Aktiivisten luki-joiden (niiden, jotka lukevat yli 20 kirjaa vuodessa) määrä on viime vuosina laskenut. - Päiväkirjan kirjoittaminen sitä vastoin on lisääntynyt. On muodikasta pitää omaa blogia. - Kuvataiteiden harrastaminen on myös lisääntynyt viime aikoina. Tähänkin harrastukseen on tieto-tekniikka tuonut oman lisänsä: kuvia tehdään ja käsitellään tietokoneella entistä monipuolisemmin. - Käsitöiden tekeminen on suosittua: 67 prosenttia suomalaisista harrastaa käsillä tekemistä. - Noin puolet suomalaisista käy ainakin kerran vuodessa ulkomailla. - Noin 10 prosenttia kaikista suomalaisista ja lähes 40) prosenttia 15-24- vuotiaista nuorista käy elokuvissa vähintään kerran kuussa. - Internetin käyttö on myös nuorten harrastus: yli 80 prosenttia nuorista on tuottanut sisältää Inter-netiin. Lähde: Tilastokeskus ja kansallinen Nuorisotutkimus Markkinoijaa kiinnostaa myös, miten nopeasti eri ostajat reagoivat markkinoille tulleisiin uutuuksiin eli miten innovatiivisia ostajat ovat. Ostajat voidaan jakaa neljään ryhmään sen mukaan, miten innokkaita he ovat kokeilemaan uutuuksia eli innovaatioita. 18.11.2010/hm (8)

Suomalaisten harrastuksia Kasvussa: päiväkirjan kirjoittaminen sitä vastoin on lisääntynyt. on muodikasta pitää omaa blogia kuvataiteiden harrastaminen on myös lisääntynyt viime aikoina tähänkin harrastukseen on tieto-tekniikka tuonut oman lisänsä: kuvia tehdään ja käsitellään tietokoneella entistä monipuolisemmin käsitöiden tekeminen on suosittua: 67 prosenttia suomalaisista harrastaa käsillä tekemistä - Kirjojen lukeminen on vähentynyt jonkin verran viime vuosina, mutta noin 70 prosenttia väestöstä lukee vuosittain keskimäärin kaksi kirjaa. Kirjoja lukevat eniten lapset ja nuoret. Aktiivisten luki-joiden (niiden, jotka lukevat yli 20 kirjaa vuodessa) määrä on viime vuosina laskenut. - - - - Noin puolet suomalaisista käy ainakin kerran vuodessa ulkomailla. - Noin 10 prosenttia kaikista suomalaisista ja lähes 40) prosenttia 15-24- vuotiaista nuorista käy elokuvissa vähintään kerran kuussa. - Internetin käyttö on myös nuorten harrastus: yli 80 prosenttia nuorista on tuottanut sisältää Inter-netiin. Lähde: Tilastokeskus ja kansallinen Nuorisotutkimus Markkinoijaa kiinnostaa myös, miten nopeasti eri ostajat reagoivat markkinoille tulleisiin uutuuksiin eli miten innovatiivisia ostajat ovat. Ostajat voidaan jakaa neljään ryhmään sen mukaan, miten innokkaita he ovat kokeilemaan uutuuksia eli innovaatioita. 18.11.2010/hm (8)

Suomalaisten harrastuksia Kasvussa: Internetin käyttö on myös nuorten harrastus: yli 80 prosenttia nuorista on tuottanut sisältää Internetiin noin puolet suomalaisista käy ainakin kerran vuodessa ulkomailla noin 10 prosenttia kaikista suomalaisista ja lähes 40 % 15-24- vuotiaista nuorista käy elokuvissa vähintään kerran kuussa - Kirjojen lukeminen on vähentynyt jonkin verran viime vuosina, mutta noin 70 prosenttia väestöstä lukee vuosittain keskimäärin kaksi kirjaa. Kirjoja lukevat eniten lapset ja nuoret. Aktiivisten luki-joiden (niiden, jotka lukevat yli 20 kirjaa vuodessa) määrä on viime vuosina laskenut. - - - - - - Lähde: Tilastokeskus ja kansallinen Nuorisotutkimus Markkinoijaa kiinnostaa myös, miten nopeasti eri ostajat reagoivat markkinoille tulleisiin uutuuksiin eli miten innovatiivisia ostajat ovat. Ostajat voidaan jakaa neljään ryhmään sen mukaan, miten innokkaita he ovat kokeilemaan uutuuksia eli innovaatioita. 18.11.2010/hm (8)

Suomalaisten harrastuksia Vähenemässä: kirjojen lukeminen on vähentynyt jonkin verran viime vuosina, mutta noin 70 prosenttia väestöstä lukee vuosittain keskimäärin kaksi kirjaa kirjoja lukevat eniten lapset ja nuoret aktiivisten lukijoiden (niiden, jotka lukevat yli 20 kirjaa vuodessa) määrä on viime vuosina laskenut - - - - - - Lähde: Tilastokeskus ja kansallinen Nuorisotutkimus Markkinoijaa kiinnostaa myös, miten nopeasti eri ostajat reagoivat markkinoille tulleisiin uutuuksiin eli miten innovatiivisia ostajat ovat. Ostajat voidaan jakaa neljään ryhmään sen mukaan, miten innokkaita he ovat kokeilemaan uutuuksia eli innovaatioita. 18.11.2010/hm (8)