Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Itä-Suomen koordinaattoreiden kokous Joensuun Tiedepuistolla 10.2.2003/tk.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mission Gallup 08 nettikyselyn yhteenveto. Jeesus tunnetuksi kautta maailman Taustatietoja • 446 vastaajasta 38% (m) ja 62% (n) • Vapaakirkollisia 84%
Advertisements

Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: VerkkoSote Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä ITK-konferenssi.
Welcome Office Slussen Neuvontakeskus? Matalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Pia Hägglund |
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Open Source Courseware OSCu
Virtuaaliammattikorkeakoulu Tuottamisen malli
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
Peda.net 1 Jarkko Lampinen 2008 Verkko-opetuksen mitoitus.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Virtuaaliammattikorkeakoulu Liiketoiminnan kehittäminen tuotantorengas
KÄSITYÖN VIRTUAALILUOKAT TOIMINTAMALLIN ESITTELY - VERKKO-OPETUS - - OPETTAJAVERKOSTO - - VERKKOMATERIAALIT - Pirjo Sinervo 2004.
Yksinäisestä propelipäästä yhteiseen tekijäporukkaan Joensuun seudun kansalaisopisto.
Virtuaaliamk - Itä-Suomi Koordinaattoritapaaminen
Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Mitä opetan peruskoulussa/ ammatillisessa? (tärkeimmät sisällöt) Marja Yli-Kerttula Äidinkielissä 4 opintoviikkoa, jotka sisältyvät ammattitaitoa täydentävään.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
AVOT-KEHITTÄMIS- OHJELMA PEkoul-os 107/1/D/
Verkko-opetuksen suunnittelusta Opintopäivä Arcada, Haaga & Helia Tore Ståhl Pil-projektet
Akkreditointi tarkoittaa erikoistumisopintojen arviointi- ja rekisteröintiprosessia, jota Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut vuodesta 1999.
Copyright VirtuaaliAMK 1 Kirjastopalvelut osana Virtuaaliammattikorkeakoulua –projekti
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Käsikirjoitus oppimisaihiotuotantoa varten. Perustiedot Tuotantorenkaan nimi: Koordinaattori: Teema: Tämän teeman oppimisaihioilla tuotettavat opintopisteet:
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
5.2 Suunnittelu/jatkuu Käsikirjoitukset -Asiakäsik. -Tuotantokäsik. Suunnittelu -Laajuus -Tyyli / lay-out - Mediavalinta.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Lotilan koulutiellä –itsearviointipassi luokille
Hajautettujen kurssien organisointi OSCu-hankkeessa ITK’04 Stiina Kojonen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Verkkomateriaalin tuotanto - Teemu Kerola Teemu Kerola Interaktiivisen verkkomateriaalin tuotantoprosessi TKTL:llä (IVT) Taustoja Interaktiivinen.
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
”Mutta kuka tekisi minulle ne kysy- mykset…” - miten onnistuu tiedonhankinnan opetus? ITK
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Virtuaaliammattikorkeakoulu Yhteyshenkilöpäivät Outi Vahtila
Virtuaali-informaatikkojen tapaaminen Tampere,
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Toimitilapalvelujen tuottaminen, 2 ov
Koulutusmateriaalit Tilanne AKTIVA ▲ Hyria Koulutus Oy ▲ VirtuaaliAMK.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Copyright VirtuaaliAMK 1 Verkkokirjastopalvelut osana Virtuaaliammattikorkeakoulua –projekti Kaisa Rissanen Ammattikorkeakoulukirjastojen johtajien kokous.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Kirjanpito, tilinpäätös ja verotus
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous Simo Tuppurainen.
Esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden edistäminen Turun yliopistossa
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
PBL-OPINTOJAKSON LUOMINEN VERKKOTOTEUTUKSENA
eNorssi international
Tilinpäätösten toimittaminen rakenteellisessa muodossa
Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät
Lecture series – lean in office and knowledge work
Arvioinnista arkipäivää
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Esityksen transkriptio:

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Itä-Suomen koordinaattoreiden kokous Joensuun Tiedepuistolla /tk

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Mistä on kyse? Kolmesta osa-alueesta, jotka muodostavat yhdessä 5 ov:n opiskelukokonaisuuden. 1.Sosiaali- ja terveyspalvelut – väestön tarpeet ja tulevaisuuden haasteet, 3 ov 2.Kolmas sektori ihmisen hyvinvoinnin tukena, 1 ov 3.Sosiaali- ja terveysalan yrittäjyys toimintaympäristönä, 1 ov

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov ”VerkkoSote” I Sosiaali- ja terveyspalvelut – väestön tarpeet ja tulevaisuuden haasteet (3 ov) II Kolmas sektori ihmisen hyvinvoinnin tukena (1 ov) III Sosiaali- ja terveysalan yrittäjyys toimintaympäristön ä 1 ov

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Budjetti 2002 AMKTodelliset kulut (2425€) Virtuaali- raha (432€) omarahoitus Hamk Jamk Turun amk Seamk3 971? (ei ilm.)391 Lahden amk P-K amk Yhteensä18 981€ (+4.3%) 4004€ (+54%) 2 347€

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Vuosi 2003 TukiosuusVirtuaalirahaOma- rahoitus € (2225€/amk) 1 903€ (317€/amk) 1 722€ (287€/amk)

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Mitä mennään? Sisällöntuotanto käynnissä  valmista 28.2 Sisällöstä oppimateriaaliksi  ensimmäinen pilotoitava versio valmis 31.3 ?? Pilotointi toteutetaan loppu keväästä ja alku syksystä 2003

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Oppimateriaalin tuottamiseen liittyviä kysymyksiä Kuka tekee?  Cadimef Minkälainen käyttöliittymä? Miten eri osiot laitetaan esille? Missä järjestyksessä opinnoissa edetään? Mitä yhteistä kaikissa osioissa? Miten kootaan opiskelijaopas ja mitä siihen tulee? Navigointi, ohjeistus, tehtäväksi annot jne.?

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Pilotointi Kokeillaan useampia malleja: 1.Kootaan opiskelijaryhmä kaikista amkoista ja tuutorit yhdestä amk:sta tai useammasta 2.Opiskelijat yhdestä amk:sta, tuutorit samasta tai toisesta amk:sta 3.muita vaihtoehtoja? Tuutorointiin resurssoidaan 50 h/ov

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Prosessissa opittuja asioita Kyseessä on oppimisprosessi, ei tuotantoprosessi ;) Sosiaali- ja terveysalan ihmisten pitää saada olla ja tehdä yhdessä, vaikka kyseessä on verkostomainen virtuaalituotanto… Projektin tekemistä kpk-metodilla (kantapään…) Ymmärtämään paremmin kollegoita yli alarajojen Verkko-oppimista ja verkko-opiskelua

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Positiivisia asioita Rengas ja sen sitoutuminen tekemiseen Opittu paljon uusia asioita, jotka ovat yleensä vieraita kyseisillä aloilla Tehokkaita ja mukavia verkostokokoontumisia uuden toimintamallin luominen ja kokeileminen käytännössä Itä-Suomen hankkeen päällikön ohjeet ja tuki

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Kehittämisen varaa Hallinnointi on hankalaa, varsinkin laskutukseen liittyvät asiat Resurssointi; erittäin vaikea ennakoida todellista työnmäärää eri vaiheissa Verkko-opiskelu materiaalin tuottaminen ”kylmiltään” vaikeaa Virtuaaliamk keskittyy liikaa sisällön tuotantoon, kun pitäisi miettiä enempi oppimisprosessia sekä sen ohjausta… Laatuajattelu koskee vain ”opetustuotetta”, pitäisi ottaa huomioon koko prosessi

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Yhteenveto Prosessi on aikataulussa Rahaa on saatu menemään, mutta se on riittänyt ;) Hallinnolliset kuviot on opittu Rengas on sitoutunut tekemiseen Lopputuotteesta ja sen toimivuudesta ei ole kuin arvailuja; kevät näyttää kiinnostaako se loppukäyttäjiä;))

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä, 5 ov Kiitos mielenkiinnosta ! Lisätietoja: Tommi Kinnunen ”VerkkoSote” on tarjonnut jo nyt useita ahaa-elämyksiä, toivottavasti ne välittyvät oppijoille asti…