Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuntien kustannukset alas
Advertisements

Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten matkailijoina Suomessa maaliskuu 2012 Kapustat Kaakkoon.
Hotel Atlas Tiedotustilaisuus alueen medioille Tervetuloa!
Tuloskysely 2008 Metsäkone, turve, metsänparannus, maarakennus ja metsäenergia.
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
Kangas-Annala tie.
Työllistämistä ja paikallista yhteistyötä? Hannu Kiminkinen.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, lääninelintarviketarkastaja Raisa Romppanen1 Kokemuksia yleisötilaisuuksien turvallisuuden tarkastamisesta.
Turvallisen ase- ja ampumaharrastuksen tulevaisuus Suomessa TULI SEIS VAI TURVALLISIA LAUKAUKSIA AMPUMARATOJA KOSKEVAT SÄÄDÖKSET JA TULEVAISUUS Finlandia.
ISOverstaan kouskuttamispäivä
Palmuöljy yhteiskuntavastuuun koetinkivenä, Greenpeacen kommentti
Kuntamarkkinat Helsinki
KIVIMÄEN MOOTTORIRADAT -HANKE-
Raasepori Lähde Wikipedia. Raasepori • Kaupunki Länsi-Uudellamaalla • Raasepori muodostui kunnista • Tammisaari • Karjaa • Pohja • Noin 70 km Helsingistä.
Teollisuusalueiden jäte- ja hulevedet –seminaari
Hulevesien hallinta Kuopion Saaristo-kaupungissa, EU-hanke
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
POHJOIS-SAVO
 Senioritutkimus 2010  Vastaajia yhteensä 1647  Miehiä 68 prosenttia  84 prosenttia vastaajista syntynyt 1940-luvulla  Eläkkeelle siirrytty keskimäärin.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Julkisen tiedon hyödyntäminen
MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA 2011 Maanmittauspäivät Maastotietokanta – keskeinen osa Maastotietojärjestelmää Jurkka Tuokko Maanmittauslaitos.
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
AMPUMARADAT JA JÄRJESTÄYTYNEEN AMPUMAHARRASTUKSEN TULEVAISUUS SUOMESSA NÄKEMYKSIÄ ASE- JA AMPUMAHARRASTAJIEN NÄKÖKULMASTA / Risto Aarrekivi.
Hevoset ja kunta - rajapintoja. Hevoset ja yhteiskunta -hanke Hevosala Suomessa Hevosia (14 hevosta/1000 asukasta) Ratsastuksen harrastajia.
POHJOIS-SAVO
Wlan –teknologian rooli Suomen laajakaistamarkkinoilla Tekijä: Markus Aarnio Valvoja: professori Heikki Hämmäinen suorituspaikka: ei suorituspaikkaa.
Näin varmistamme viihtyisät ja turvalliset
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
mmm S I P O O N K A L A S T U S A L U E SUOMEN RANNIKON KALASTUKSENVALVOJAT ry J o u k o S w a n s t r ö m.
Kommentteja ja näkemyksiä harrastajan näkövinkkelistä Juha Hirvi.
TAMPERE CETUKSEN HISTORIA Perustettu Neljä seuraa yhdistyi: Laaksolahden Viri, Tapiolan uimarit, Espoon Uimaseura ja Simmis Espoo.
Nykytilan yhteenveto Muut palvelut -ryhmä. Kadut pähkinänkuoressa Volyymierot –Katujen kokonaispituus vaihtelee välillä 13 ‒ 225 km –Jk + pp-tiet kokonaispituus.
IDEOITA KEHITTÄMISEEN Rakentamisen laatu
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Maakuntakirjastokokous Seinäjoki.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Maakuntakaavoitus ase- ja ampumaharrastuksen kannalta
T A M P E R E E N K A U P U N K I Liikuntayhtiöt ja kunnan liikuntapolitiikka Pekka P. Paavola liikuntatoimenjohtaja
Eläinsuojien ympäristöluvat
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
1 Mitä kuntani voi tehdä ilmastonmuutoksen suhteen? Kuntapäättäjän ja kansalaisjärjestön yhteistyö Ilmastovastaava Leo Stranius.
Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!
Kouvolan kaupungin palvelustrategia Henkilöstövaikutukset 24
Vammalan ammattikoulu
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Nelostieseminaarin loppusanat Eduskunta Samuli Pohjamo Maakuntahallituksen puheenjohtaja.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
KAISTA SAVOON JA KUNTIINKAISTA SAVOON JA KUNTIIN.
Erityisasiantuntija Teija Mikkola Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset vuonna 2008 Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Oulu,
Teuvo Aro Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Tampereen alueen palvelurakennukset energiatehokkaiksi ”TAPRE”
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Kuopio Mari Pastila-Eklund.
HEINÄVESI ELINVOIMASTRATEGIA 2016 Sisältö  Strategiset lähtötiedot ja johtopäätökset 2016 (liite)  Keskeiset tulevaisuuden kehitystrendit Heinäveden.
Lotta Jaakkola Amoumaharrastusfoorumi Ampumaratojen ympäristöluvituksen uudet tuulet - Käytännön kokemuksia.
AMPUMAKORTTI- PILOTTIKURSSI TIKKAKOSKEN AMPUJAT ry Seuran esittely Puheenjohtaja Juhani Öhman.
Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma Tiedotustilaisuus Kaupunginjohtaja Mauri Gardin.
PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma Marja-Riitta Mattila-Nurmi.
AMPUMARATAVASTAAVA Ampumaratalaki 763/2015 Jorma Riissanen
AMPUMAHARRASTUSFOORUMI on Ammuntaa harrastavien järjestöjen yhteenliittymä, jonka tavoitteena on turvata ammunnan harrastusmahdollisuudet maassamme myös.
Lotta Jaakkola Ampumaharrastusfoorumi
Pietarsaari ( Jeppis ).
Uudistuva ase- ja ampumarata- lainsäädäntö
Esteettömyyden huomioiminen Kaisa-talohankkeessa
TOIMINTA KYRÖNPELLON AMPUMARADOILLA
TOIMINTA KYRÖNPELLON AMPUMARADOILLA
Kotikadut turvallisiksi
Esityksen transkriptio:

Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus KUOPIO Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008

Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008 KUOPIO Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008

Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008 KAUPUNKITIETOA Asukkaita 90 960 Pinta-ala 1730 km2 maata n. 65 %, josta pääosa metsää vettä n. 35 % Korkeuserot merenpinnasta 80-250 m Läntistä leveyttä noin 80 km ja pohjoista pituutta noin 80 km Rantaviivaa yli 2500 km Kaupunkia ympäröi Kallavesi ja runsas saaristo Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008

Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008 TAUSTAA Ulkoampumaratatoiminta päättyi Kuopiossa 1960 – luvulla ampumarata-alueen jäätyä laajenevan kaupunkirakentamisen alle Toiminta jatkui naapurikuntien ja Puolustusvoimien radoilla sekä sisäradoilla Ampumaratatoiminnan sijoittaminen Heinjoelle eteni 1980- luvulla yleissuunnitelmavaiheeseen saakka Sijoituspaikkalupa toiminnoille vahvistui korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä 1995 Yleissuunnitelma tarkistettiin vuonna 2003 ja siihen perustuen toiminnalle haettiin uusi ympäristölupa Uusi ympäristölupa tällä hetkellä Vaasan hallinto-oikeuden käsittelyssä Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008

HEINJOEN AMPUMA- JA MOOTTORIRATAKESKUS TARKISTETTU YLEISSUUNNTELMA Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008

HEINJOEN AMPUMA – JA MOOTTORIRATAKESKUS Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus sijaitsee noin16 km kaupungin keskustasta Ampuma – ja moottoriratakeskukselle varatun alueen koko on noin 140 hehtaaria Sijoituspaikkaluvan mukaisina ampumaratoina tarkistetussa yleissuunnitelmassa ovat pienoiskiväärirata, pistoolirata, villikarjuradat, hirviradat, kiväärirata/harjoituspaikat/ luodikkorata sekä haulikkorata Uusina lajeina suunnitelmassa ovat kivääriammunnan kilpailupaikat, practical –rata, siluetti – rata sekä ampumahiihtorata Ampumaratojen lisäksi alueelle on suunnitelmassa sijoitettu kattavasti myös moottoriurheilun eri lajien radat Koko alueen kustannusarvio on noin 10 milj. euroa, ampumaratojen osuus on noin 3,5 milj. euroa, kustannusarvio sisältää lisäksi yhteisiä alueita Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008

HEINJOEN AMPUMARATOJEN TOTEUTTAMINEN Heinjoen ampumaratojen rakentaminen käynnistyi vuonna 2001 Suunnittelusta ja rakentamisesta ovat vastanneet Kuopion kaupungin tekninen toimi ja ammunnan harrastajat Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura ry:n johdolla Kuopion kaupungin vapaa-ajantoimi toimii käyttäjähallintokuntana yhteistyössä eri toimijoiden kesken Lupaviranomaisia Kuopion kaupungin ympäristötoimi ja rakennusvalvonta sekä tietyiltä osin Pohjois-Savon ympäristökeskus ja lääninhallituksen poliisiosasto Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008

HEINJOEN AMPUMARATOJEN TOTEUTTAMINEN Rakentamista on toteutettu sijoituspaikkaluvan ja tarkistetun yleissuunnitelman mukaisesti huomioiden uuden ympäristöluvan vaatimukset nykyisen lainsäädännön mukaisesti Toteuttaminen edellyttää hyvää yhteistyötä viranomaisten kanssa ja eri toimijoiden kesken Suunnittelussa ja rakentamisessa on painottunut erittäin vahvasti ammunnan harrastajien aktiivinen osallistuminen Tähän mennessä ammunnan harrastajat ovat osallistuneet Heinjoen ampumaratojen suunnitteluun ja toteuttamiseen yli 50 000 aidon talkootyötunnin työpanoksella Kuopion kaupunki on vuosittain osoittanut investointimäärärahan Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskuksen vaiheittaiseen rakentamiseen Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008

Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008 NYKYTILANNE Tällä hetkellä Kuopion kaupungin ympäristölautakunta ja ympäristöjohtaja ovat myöntäneet käyttöönottoluvat hirviradalle 1/luodikkoradalle, hirviradoille 2 ja 3 sekä villikarjuradoille 1 ja 2 Lisäksi alueelle on rakennettu huolto- ja toimistorakennus Rakenteilla on pistoolirata, joka valmistuu vuonna 2008 Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008

HEINJOEN AMPUMARATOJEN HOITO- JA YLLÄPITO Heinjoen ampumaratojen hoidosta ja ylläpidosta Kuopion kaupungin vapaa-ajankeskus ja Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura ry on tehneet keskenäisen sopimuksen Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura ry. valvoo ja vastaa, että toimintaa harjoitetaan ampumaratojen järjestyssääntöjen ja lupaehtojen mukaisesti Kuopion kaupungin vapaa – ajankeskus jakaa vuosittain käyttövuorot ampumaradoille Käytössä olevat radat ovat erittäin aktiivisessa käytössä Tuli seis vai turvallisia laukauksia 25042008