Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uudistuva ase- ja ampumarata- lainsäädäntö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uudistuva ase- ja ampumarata- lainsäädäntö"— Esityksen transkriptio:

1 Uudistuva ase- ja ampumarata- lainsäädäntö
Uudistuva ase- ja ampumarata- lainsäädäntö Seppo Sivula Poliisitarkastaja Sisäministeriö Poliisiosasto

2 Ampumaratalainsäädäntö
Voimassa oleva ampumaratoja koskeva sääntely on vuodelta 1915 ja se on hyvin suppea ja vanhentunut. Esityksen mukaan ampumaradan perustaminen ja ylläpitäminen edellyttäisivät ampumaratalupaa lukuun ottamatta vähäisen ampumaradan perustamista ja ylläpitämistä, jotka olisivat ilmoituksenvaraisia toimia. Järjestyssääntö. Ratavastaava. Ampumarataluvan saamisen edellytyksiä olisivat, että luvan hakija on sopiva radan pitäjäksi ja että rata on turvallinen.

3 Ilma- ja jousiaseet Tehokkaimmat ilma-aseet ehdotetaan sisällytettäviksi ampuma-aselain soveltamisalaan Tehokkaiden ilma-aseiden hallussapito olisi luvanvaraisuuden sijasta ilmoituksenvaraista, jos hallussapitäjällä olisi ampuma-aseen hallussapitoon oikeuttava lupa Jousiaseisiin ei muutoksia

4 Aseiden säilytys Ampuma-aseen säilyttämistä koskevia säännöksiä ehdotetaan tiukennettaviksi ja tarkennettaviksi. Ehdotetaan poistettavaksi mahdollisuus säilyttää ampuma-asetta siten, että aseen osaa säilytetään ampuma-aseesta erillään ampuma-aseesta. Jonkin osan tulisi olla lukitussa paikassa. Velvollisuutta säilyttää ampuma-ase hyväksytyssä turvakaapissa tai poliisin erikseen hyväksymässä säilytystilassa laajennettaisiin koskemaan kaikkia sellaisia luvanhaltijoita, joilla on enemmän kuin viisi ampuma-asetta.

5 Lääkärin ilmoitusvelvollisuus
Ilmoitusvelvollisuutta on tarpeen täsmentää niin, että lääkärille on selvää, milloin ilmoitus on tehtävä. Lääkärin ilmoitusvelvollisuus oikeuslääketieteellisistä tutkimuksista ja itsemurhayrityksen jälkeisestä tahdosta riippumattomaan hoitoon määräämisestä. Lääkärillä olisi jatkossa muun terveydenhuollon ammattihenkilön tapaan oikeus tehdä ilmoitus henkilöstä. Poliisin oikeus säilyttää ilmoituksia kolmen vuoden ajan.


Lataa ppt "Uudistuva ase- ja ampumarata- lainsäädäntö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google