Deep Sky piirtäminen © 2003 Marko Myllyniemi. Deep Sky piirtäminen  Deep Sky -piirrosten tekeminen lyijykynän ja paperin tai havaintolomakkeen avulla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus.
Advertisements

makramee-tekniikalla
Heijastin neulahuovutuksella.
Istuinalustan huovuttaminen
Joulukortti kuvaan lisäämällä tai piirtämällä
Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Selkä suoraksi Suomi TM
Esimerkki digitaalisesta portfoliosta
TILDA-Verkkotilastointi
Opiskelulukeminen.
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Yritysjohdon koulutuskeskus
Luo nopeasti ylhäältäpäin kuvattu sisustussuunnitelma.
Vinkkejä sanojen muistamiseen •Visuaalisen muistin tukeminen ▫Sanan liittäminen kuvaan  pohdi, mitä oman kielen sanaa opeteltava sana muistuttaa  luo.
Havainto.
Sydämen huovutus.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Tietojen hallinta Alkuperäinen teksti:
Pupesoft myyntireskontra
Possu testi Tarvitset vain kynän ja paperia. Jope - Putte vainaa.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Ohjeita PowerPointin käyttöön
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Ompelutyö vanhan mallin mukainen käsityö
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet
Tuloslaskenta. PT-kisatoimitsijakurssi (6) Yleistä  Tuloslaskennan tarkoituksena on tuottaa oikeat ja tarkistetut tulokset  Tehtävien.
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
Luovia ihmisiä ajaa eteenpäin ns. kosmologinen motiivi eli pyrkimys rakentaa kosmosta, järjestystä, suhteessa itseen ja maailmaan. Kulttuurin alojen suurista.
2. Vuokaaviot.
Iso karhu, Ursa major Iso karhu on vanhimpia ja par-haiten tunnettuja tähdistöjä. Sen seitsemän tähden ryhmä tunne-taan meillä Otavana. Tarinoiden mukaan.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
perinteinen peittokirjonta
Tähden vari. Presentation –Opettaja näyttää pitkän valotusajan kuvan taivaankannesta.
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat
Algoritminen ajattelu
Atk-työni 8.lk Tervetuloa katselemaan esitystä, jossa näkyy tekemiäni töitä lukuvuona postimerkki työ Omat kotisivut Kansi Istumajärjestys Nimikyltti.
Koveran linssin piirto- ja laskutehtävä 2005
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka
Havainto. Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä.
Kotiin – Behind the Scenes
Pitkät sekunnit JH, MJ, EM & SK Lauantaiyön. Mitä tulee huomioida? Valotusaika Aukko ISO Tuki/seuranta.
TÄHDENLENTO.
NÄKEVÄT KÄDET KU 1: MINÄ, KUVA JA KULTTUURI / TEHTÄVÄ 1.
Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz.
Lieriösorvaus -sorvauksessa käytettävä kone on sorvi -sorvaus tapahtuu talttaa käyttäen -sorvi on sähkömoottorikäyttöinen, älä mittele voimiasi koneita.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Naamio.
TERVE Piirto-ohjeet LibreOffice-ohjelmistolla
OPETUSMATERIAALIA KÄSITYÖN SUUNNITTELUUN
Kuvioiden tekeminen excelillä
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Askel askeleelta ohjeita tulla ammattivalokuvaaja
Advertising specialist
Algoritminen ajattelu
Kuvien piirtäminen LibreOffice Draw.
Yhteisöllinen innovointi
Terveystiedon ainereaali
Kuutio 2. Geometrisia kuvioita
PERISKOOPPI.
Selkä suoraksi Suomi TM
Rakennetun ympäristön paikkatiedot RYM-C2004
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
PostNord Strålfors Oy Aineisto-ohje tulostustuotantoon
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
MS Visio Prosessikaavion mallintaminen sanallisesta kuvauksesta
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Esityksen transkriptio:

Deep Sky piirtäminen © 2003 Marko Myllyniemi

Deep Sky piirtäminen  Deep Sky -piirrosten tekeminen lyijykynän ja paperin tai havaintolomakkeen avulla on paljon helpompaa kuin useimmat tähtiharrastajat uskovatkaan. Tosiasiassa se on periaatteessa mekaanista työtä, joka vaatii ainoastaan hitusen taiteellisia kykyjä.  Lyijykynällä ja paperillakin pärjää, mutta havaintolomakkeet helpottavat piirtämistä ja havainnon kirjausta, koska niissä ovat useimmat tarvittavat asiat valmiina.  Havaintolomakkeita saat esim. Ursasta (Deep Sky lomake) tai Internetistä PDF-muotoisena osoitteesta  Kun olet pystyttänyt kaukoputkesi valmiiksi, koonnut tarvikkeesi, antanut silmiesi adaptoitua pimeään vähintään 30 minuuttia ja löytänyt kohteesi, piirtäminen koostuu kolmesta yksinkertaisesta vaiheesta: © 2003 Marko Myllyniemi

Vaihe 1  Ala sijoittaa rauhallisesti ja järjestelmällisesti tähtiä näkökenttää kuvaavaan ympyrään, edeten kirkkaimmista tähdistä himmeimpiin, kuten oheisessa piirroksessa Orionin kaasusumusta. Tutki aluksi tähtien keskinäisiä välimatkoja ja niiden sijaintia näkökentän reunan suhteen sijoittaaksesi kirkkaimmat tähdet täsmällisesti oikeille paikoilleen. Lisää seuraavaksi yhä himmeämpiä tähtiä tutkien niiden suhteellisia paikkoja kirkkaisiin tähtiin verrattuna ja geometrisiä kuvioita, kunnes olet piirtänyt kaikki näkemäsi tähdet. © 2003 Marko Myllyniemi

Vaihe 2  Pidä lyijykynää siten, että terän grafiittiosa on lähes paperin suuntainen. Hahmottele kynällä varovasti okulaarissa näkemäsi himmeän hehkun muoto (mikäli sumumaisuutta näkyy). © 2003 Marko Myllyniemi

Vaihe 3  Viimeiseksi ehkä piirtämisen vaikein vaihe: kostuta etusormeasi kevyesti ja käytä sitä pehmentämään kohteen muodot. Saatat myös joutua käyttämään pyyhekumia kohteen muotoilemiseen sekä tummien kohtien lisäämiseen. Voit myös joutua käyttämään vielä lyijykynää lisätäksesi yksityiskohtia lopulliseen piirrokseen. © 2003 Marko Myllyniemi

Tarvikkeet  Havaintolomakkeita, lyijykynä (HB tai pehmeämpi B), pyyhekumi ja punaisella linssillä varustettu lamppu ovat Deep Sky – piirtäjän perusvarusteet. Plussaa on vielä laukku (esim. isohko kameralaukku) tai sopiva kansio, mihin tavarat voi pakata. © 2003 Marko Myllyniemi