Lisätietoa kiinteistöjen lämpökamerakuvauksesta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kyselypalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka avulla voi vaivatta koota asiakaspalautetta, tehdä järjestön jäsentyytyväisyystutkimuksen,
Advertisements

ULKOSEINÄRAKENTEIDEN KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA SUOMEN ILMASTOSSA
Työkyvyn tukeminen pientyöpaikoilla
OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin
Hallituksen esitys 67/ / Pirkko Mäkelä-Pusa.
Kuntalaispalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka pohjalta Kauniaisten kaupunki käynnisti pilottiprojektin. palvelumalli:1-3.
Taloyhtiöiden kulutusseurantapalvelu - ja lämmönjakohuoneen tekninen tarkastuspalvelu Jouko Viikilä.
Projekti A: Iskunvaimennindynamometri
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
Sisäilmayhdistys ry Korjausvastuut1 TAUSTA  vastuut lainsäädännössä  AOYL  AHVL, LHVL  ongelman syy vaikuttaa vastuuseen  rakenteellinen vika  huono.
Vaellus-, pyöräily- ja melontareittien suunnittelu ja toteutus matkailun näkökulmasta.
CD-ROM-asema mikrossa
Talonrakennuksen jatkokurssi 4 ov Kosteus
Wiiste Oy SolidRH & Relia.
NOLLAENERGIA talon rakentamisen laatu suunnitelma:
Mihin seikkoihin ihmiset kiinnittävät huomiota taloa hankkiessaan:
Ketterä kehitys käytännössä – TFS & Meteor
Lämpökuvaus Lämpökuvaus on nopea tapa paljastaa kiinteistön rakenteiden lämpöteknisiä ongelmia rakenteita rikkomatta. Lämpökuvauksella saadaan nopeasti.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
2. Vuokaaviot.
Mittausepävarmuuden määrittäminen 1
UMF I Luento 2. Aika Luennot, Klo 14–16 to 4.9 – ke 10.9 ke 24.9 – ke 1.10 ke – pe Demot, Klo 10–12/12–14/14–16 Pe 12.9, Ti 16.9, Pe 19.9.
VIRVE –hanke  Suullinen palaute tuloksista  Tulosten kommunikatiivinen validointi  Lopullinen raportti on suullisen palautteen mukainen.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Miten sisäilmaongelmi a ratkotaan? Yhteysopettajaseminaari
Korjausrakentamisen energiamääräykset Sovelletaan Kaikki muut kohteet paitsi: – Suojellut kohteet – Alle 50m2 – Kirkolliset rakennukset – Loma-asunnot.
Työpaikkakouluttajan ABC
Suomen Akatemian ja Tekesin tuki 6. puiteohjelman instrumenttien valmisteluun
Työpaikkakouluttajan ABC
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Lämmöneristeiden paksuntamisen vaikutukset
Fysiikan hahmottava kokeellisuus (LAB) 5–10 ov ohjaaja: Ari Hämäläinen puh , fax
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
LAUKAAN KUNTA TA 2017 Vuosikello Lasse Leppä Kunnanhallitus
2 KEMIALLISET JA HIUKKASMAISET EPÄPUHTAUDET VÄH. 27 H LUENTOJA, OPETUSSISÄLTÖ.
Opiskelijan ajanhallintajärjestelmä OAJ Ohtu Miniprojekti 2010 Vaatimusmäärittely.
Raportointi pilottien näkökulmasta 3. Palvelupakettien sisältö- ja rakenneraportti + ICT  Kommentit palvelupakettien sisältöihin ja koko malliin sekä.
6.1 TOIMINTAMALLIT SISÄILMASTO- ONGELMIEN RATKAISEMISESSA 1,5 H LUENTOJA, OPETUSSISÄLTÖ SUOSITUS 22 DIAA.
Kenttämittausprojekti Eestinkallion kouluun Farid Amiri, Janne Ilkanheimo, Niko Supinen, Eero-Pekka Honkavaara, Henri Valtonen, Mikko Kumpulainen.
3 TERVEYDELLISEN MERKITYKSEN ARVIOINTI VÄH. 18 H LUENTOJA, OPETUSSISÄLTÖ.
Green Office –ympäristöjärjestelmä
LÄHTÖKOHTA JA TUTKIMUSTEN TAVOITE
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi
Rakennusten energiatehokkuus arktisissa yhteisöissä
18. Testaus.
Vuosi 0 Vuosi 1 Vuosi 2 Karttalehtien ajantasaisuusluokitus
Savonia-ammattikorkeakoulu,
Ennakoiva Laadunohjaus 2016
Kokonaisarkkitehtuurin kohdealueiden raportointi
Mikä on turvallisuustuokio
Opinnäytetyön otsikko
5.2 HOMEKORJAUKSEN TYÖSUOJELUNÄKÖKOHDAT
Korkealämpötilakemia
DEMO 5 Sonja Betancourt, FM
Toiminnallisen opinnäytetyön prosessi
Tutkimusluonteisen opinnäytetyön prosessi
LIITE 2 MERKINTÖJEN SELITYKSET: PPK2 M2 M3 PE3 0-1 Pa 1-2 Pa 6-7 Pa PE
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi
THL - Eurykleia Henkilöstö- ja talousasioiden suunnittelu- ja raportointijärjestelmän määrittely TP 9 agenda Yhteenveto.
Liikennevirasto nopeat kokeilut
TUOTANTOINSINÖÖRIKOULUTUS 2018
Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke-esittely
Rakennuksen sisäilmasto ja ilmanvaihto
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-tontti vakuutena, rakentamisen ja käytön turvaaminen, 3D-kiinteistön lakkaaminen
Tärkeät termit Suomen ympäristöopisto SYKLI / Kestävä kehitys rakennusalan koulutuksessa.
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opponointi
Kuusiston kivipään tutkimukset
KOKONAISARKKITEHTUURIN ARVIOINTI
Celian palvelut kirjastosta
Rooli toimii Toiminnan kuvaus Toimija osapuoli sopimus Henkilö
Esityksen transkriptio:

Lisätietoa kiinteistöjen lämpökamerakuvauksesta Rakennuspalvelu Liukku lämpökuvaus LÄMPÖKUVAUS Lisätietoa kiinteistöjen lämpökamerakuvauksesta

LÄMPÖKUVAUS SOVELLUTUKSIA Lämpökameralla voidaan mm. Etsiä ulkoseinän kylmäsiltoja Paikantaa lämpövuotokohtia, eristepuutteita Löytää putkivuodot ja –tukokset Paikantaa lämmitysputkien ja –kaapeleiden sijainti Todentaa kosteusvauriot Todentaa lämmitysjärjestelmän toimivuus Toteuttaa sähköjärjestelmien kuntotutkimus Uudis-ja korjausrakentamisen laadunvalvonta Jne.

LÄMPÖKUVAUKSEN LAAJUUS TASO 1 Rakennuksen tai sen osan lämpökuvaus lämpökuvaustulosteineen ilman laajempaa kirjallista lausuntoa. Taso 2 Koko rakennuksen lämpöteknisen toiminnan tarkastus ja kirjallinen raportti. Taso 3 Laaja lämpöteknisen toimivuuden selvittäminen tarkasteltuna sisäilmaolosuhteiden ja kosteusvaurioiden näkökulmasta sisältäen myös muita mittauksia. Taso 4 Muut, esimerkiksi vain suullinen kommentti kuvauksen yhteydessä.

RAPORTOINNIN LAAJUUS Mittausraportti: Rakennuksen tai sen osan lämpökuvaus tulosteineen ja mittaustietoineen ilman kirjallista laajempaa lausuntoa. Lämpökuvausraportti: Mittausraporttisivujen lisäksi tarkasteluja kohteen lämpöteknisestä kokonaisuudesta ja siinä esitetään korjausluokitus ja korjausehdotuksia sekä mahdollisesti muita jatkotoimenpide-ehdotuksia.

KUVAUSTAPA Lämpökuvaus suoritetaan yksivaiheisena normaalissa käyttötilanteessa, joka riittää useimmissa tapauksissa. Kaksivaiheisen lämpökuvauksen suoritamme yhteistyökumppaneiden kanssa.

Mitataan ja raportoidaan KUVAUKSEN YHTEYDESSÄ Mitataan ja raportoidaan Sääolosuhteet Sisäilman lämpötila Ulkoilman lämpötila Tuulen nopeus ja suunta Paine-ero rakennuksen vaipan yli Sisäilman kosteus Tarvittaessa näköhavainnot (esim. ikkunalukkojen asento)

MITTAUSRAPORTTI Kuvaus ja raportointi suoritetaan Ratu 1213-S ja RT 14-10850 ohjeiden mukaan. Mittausraportti tai lämpökuvausraportti toimitetaan paperisena väritulosteena tai PDF-tiedostona CD-levylle, sähköpostiin tai muistitikulle.

INDEKSILUKU Raporttiin lasketaan lämpötilaindeksi, jonka perusteella määritetään korjausluokitus. Kaava:TI=(Tsp-To)/(Ti-To)x100 TI=Lämpötilaindeksi(%) Tsp=Sisäpinnan lämpötila(°c) To=Ulkoilman lämpötila(°c) Ti=Sisäilman lämpötila(°c) Määritelmä Heikko taso Välttävä taso Hyvä taso Korjausluokitus Luokka 1 Luokka 2/3 Luokka 3/4 Indeksi piste 0-60 61-64 65-100 Indeksi seinä 0-80 81-84 85-100 Indeksi lattia 0-86 87-96 97-100

KORJAUSLUOKITUS Korjattava ilmavuoto tai eristevika joka ei täytä Asumisterveysohjeen välttävää tasoa ja luokitellaan siten terveyshaitaksi. Sekä heikentää oleellisesti rakenteiden rakennusfysikaalista toimintaa. Korjaustarve on erikseen harkittava, ja jätettävä jos sen työn toteutus ei ole kohtuullisin kustannuksin toteutettavissa. Täyttää Asumisterveysohjeen välttävän tason mutta ei täytä hyvää tasoa. Täyttää Asumisterveydelle asetetut hyvän tason vaatimukset, mutta piilee tilan käyttötarkoitus huomioiden kosteus- ja lämpöteknisen toiminnanriski. On tarkastettava rakenteen kosteustekninen toiminta tai tehtävä lisätutkimus. Ei toimenpiteitä.

KALUSTO Lämpökamera Fluke TiR110 Paine-eromittari Testo 510 Ilmanvirtaus-, lämpö- ja kosteusmittari Testo 410-2 Pintakosteusmittari Trotec T 650 Laseretäisyysmittari IR-lämpömittari D.S=12:1

Rakennuspalvelu Liukku lämpökuvaus