Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus 30.10.2008 Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Prosessiteollisuus monessa mukana.
Advertisements

Metsäteollisuuden käyttämästä puusta 67 % tulee yksityismetsistä
Pellervon Päivä , Helsinki Pasi Holm.
VALTA VALITA. Miten monta valintaa olet jo tänään tehnyt?
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Toimitusjohtajan katsaus. Liikevaihto Kotimaa Vienti.
1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
Taloustutkijan terveiset hallitusohjelman valmisteluun Pasi Holm Pellervon Päivä
Jumalan kanssa.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Eurooppa maailman 2. pienin maanosa
Museoliitto, Tampere, KULTTUURIVIENNIN TUKIVERKKO TIEDOTUSVÄYLÄNÄ.
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Globaalia riippuvuutta – Mitä on kehityspolitiikka? Heini Utunen FM, YTK Koli
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
Kulttuurivienti –syksy 2009 Kulttuuriviennin tukiverkoston infopäivä, Opetusministeriö,
Suomi johtoon kampanja Tilanne Elokuu Harri Ala-Kulju.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Teollisuustuotannon arvonlisäys Kanta-Hämeessä 1995–2016, suurimmat toimialat Etla:n alue-ennuste 2011– Tilastokeskus/SeutuNet.
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
Metallien jalostus Suomessa Ennakkotiedot vuoden 2014 kehityksestä.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Raskaudenkeskeytykset 2013 Anna Heino & Mika Gissler.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Teesit ydinvoimakeskusteluun TEESI 1: Ydinvoima ja ilmastonmuutos TEESI 2: Ydinvoima ja uusiutuvat TEESI 3: Uraanikaivosten ongelmat TEESI 4: Ydinaseiden.
PTT Talousnäkymät Pellervon Päivä Pasi Holm Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos.
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
Rauman kauppakamarin Työvoima- ja osaamiskysely  Sähköinen kysely –  Kysely lähetettiin 307 kauppakamarin jäsenelle  Vastanneita 114,
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2013
SATAKUNNAN TALOUS 7 ● kesäkuu 2006 Nykytila ja lähiajan näkymät
Sosiaalimenot ja rahoitus 2011 Esa Arajärvi, Nina Knape
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2011
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2010 Petri Matveinen Nina Knape.
Taloudellinen tilanne ja talouspolitiikan mahdollisuudet
Kulttuuriviennin kehittämisohjelma Esityksen osat: –Kulttuuriviennin visio 2011 –Kulttuuriviennin ydinviestit –Kulttuuriviennin kehittämiskohteet.
Toimitusjohtaja Pasi Holm, PTT Pellervon Päivä Helsinki
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2015
Tupakan haittavaikutukset
Köyhyys maailmassa.
Näkökulmia tilastojen tulkitsemiseen
Talousennusteet - mitä yritysjohto voi niistä oppia?
Mistä suhdannevaihtelut johtuvat?
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Vienti osana kansantaloutta
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
Maailmantalouden ennustetaan kasvavan 3,4 % vuonna 2017
Arvonlisäys toimialoittain Raahen seutukunnassa 2016
Bruttokansantuote kasvaa myös Suomessa, mutta takamatkaa muihin euromaihin on 8 prosenttia Teknologiateollisuus Lähde: Macrobond.
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
Raahen sataman tavaraliikenne 2005–2017
Bruttokansantuotteen takamatkan kurominen umpeen edellyttää Suomessa 3,0 %:n talouskasvua vuosittain Teknologiateollisuus *) IMF.
Maailmantalouden kasvu jatkuu suotuisana
Bruttokansantuotteen kasvuennusteita vuodelle 2019 on heikennetty viime kuukausina Teknologiateollisuus Lähde: Consensus Economics Teknologiateollisuus.
Metsäteollisuuden puunkäyttö ja tuontipuu
Talouskasvu euromaissa on hidastunut selvästi Teollisuuden ja palvelujen ostopäällikköindeksi, 50 = ei muutosta edelliskuukaudesta.
Bruttokansantuote on kasvanut pitkään Euroalueella, nyttemmin myös Suomessa Teknologiateollisuus Lähde: Macrobond.
Teknologiateollisuuden Talousnäkymät
Esityksen transkriptio:

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY

2 Kulttuurivienti on edelleen nappikauppaa Julkaistu , klo Paljon julkisuutta saanut kulttuurivienti on nappikauppaa perinteiseen vientiteollisuuteen verrattuna. Musiikin ja muiden kulttuurituotteiden sekä palvelujen vienti ei pelasta Suomen taloutta. Talousasiantuntijan mukaan Suomi elää vielä pitkään metsästä ja metallista. Vaikka HIM:in rakkausmetalli menestyy maailmalla hyvin, tarvitsee Suomi elääkseen yhä kovaa metallia ja puuta. Tilastokeskuksen vastikään julkistaman ensimmäinen kulttuuritilinpidon mukaan kulttuurituotteiden ja -palvelujen vienti on nappikauppaa esimerkiksi metsäteollisuuden vientiin verrattuna. Tilastojen mukaan erilaisten kulttuurituotteiden ja - palvelujen vienti oli vuonna 2005 hieman yli 700 miljoonaa euroa, kun metsäteollisuus tahkosi samaan aikaan rajusta työtaistelusta huolimatta lähes 11 miljardin euron vientitulot. Viime vuonna metsäteollisuudessa tahkottiin ulkomaankauppaa yli 12 ja puolen miljardin euron arvosta. Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtajan Pasi Holmin mukaan kulttuuriviennistä ei ole kansantalouden pelastajaksi. - Ei siitä ole sellaiseksi, kyllä me tarvitaan kulttuurin lisäksi monta muuta toimialaa, jotka tukevat sitten mahdollisia työpaikkamenetyksiä, joita metsäteollisuudesta tulee, sanoo Holm. Musiikkiviennin kokonaisarvo oli vuonna 2006, vain 26 miljoonaa euroa, mikä vastaa metsäteollisuuden yhden päivän tuotannon arvoa. Tässä valossa tuntuukin oudolta, että kulttuurivientiä tuetaan hieman laskentatavasta riippuen kymmenillä miljoonilla euroilla vuosittain. Toimitusjohtaja Pasi Holmin mukaan tuen vaikuttavuutta on vaikea arvioida. - Toivottavasti olisi iso kirjo takana, ettei tartuttaisi mihinkään hypetykseen. Uskon ja luotan Suomen linjaan tässä viennin edistämisessä ja sen rahoituksessa, että osataan nähdä kokonaisuus. Vaikka kulttuuriala on vientituloilla mitattuna melko marginaalinen toimiala, on sillä tukeva asema suomalaisessa yhteiskunnassa. Työvoimavaltaisena alana se tarjoaa paljon työpaikkoja ja vahvistaa kansallista identiteettiä. - Tämä kulttuuriala on kansallisen identiteetin ja suomalaisuuden kannalta hyvin tärkeä toimiala, arvioi Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Pasi Holm. YLE Uutiset

3

4

5

6

7

8 Kuva 12: Luovan talouden kauppa 1996 ja 2005 (YK08 s.115)