Kreikan taide Tieto Kreikan taiteesta on melko puuttellista, koska suuri osa esineistä ja rakennuksista on tuhoutunut tai kadonnut. Parhaiten tunnetaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Delfoi.
Advertisements

Antiikin kulttuuri (Antiikin aika 1000 eKr. – 500jKr.
Itsensä kuvaava tieto Media Technology DIGIWORKSHOP klo Aamukahvi klo Käytännön työpaja … ohjelma.xml.
Ke Kreikka, Ateena & Aghios Stefanos By: Jerppa, Lölde, Potter ja Katriina.
ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
 Kaupunki Kaupunki  Varikko Varikko  Iso palatsi Iso palatsi.
YMPÄRISTÖTAIDE ”Taidetta siihen paikkaan ja siitä paikasta, johon teos sijoittuu.” (Kaija Hannula, 1995) Ilmiö, teos tai tapahtuma, joka käyttää ympäröivää.
Barokki, Rokokoo ja uusklassismi:
Antiikin aika: Antiikiksi kutsutaan aikaa n eKr. – 500 jKr., eli antiikin Kreikan ja Rooman kukoistuskausia. Miksi nämä kaksi voimakasta kulttuuri-
Antiikin kreikan olympialaiset:
Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
Antiikki 600 eKr.-400 jKr. Jaetaan Kreikan aikaan 600eKr.-200eKr. ja Rooman aikaan 200eKr.-400jKr. Antiikin kirjallisuus jaetaan epiikkaan, lyriikkaan.
Suullisen esityksen esittäminen
LENA-projektin toinen partnerikokous Tallinnassa ja Haapsalussa 8 – Opintoretkimahdollisuus Vormsiin 10 – Suomalaisten aikuisopiskelijoiden.
UNKARIN KIERTOMATKA.
ANTIIKIN KREIKAN TIEDE
Rooma.
MUINAINEN KREIKKA.
Opastimien ja pylväiden sijoitus Mennään säännösten mukaan Opastinjärjestelyt.
Rooma.
Kiina s. 46-.
Intia s. 70-.
Kreikka.
Antiikin Kreikka.
Hy02 : Eurooppalainen ihminen
1.3 Antiikin Kreikan taide ja arkkitehtuuri (s.22 – 27)
Kadonneen minuuden metsästys Purkutunti A 2015_
7. TOINEN PALATSIKAUSI KREETALLA MM III-LM IB. Parhaiten tunnettu vaihe -Runsaasti aineistoa, varhaisempi usein tuhoutunut ”Minolaisen kulttuurin kulta-aika”
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
Maailman seitsemän ihmettä
1800-luvun taidesuunnat ja tieteen kehitys
Antiikin Rooma s
Antiikki.
Keskiajan arkkitehtuuri
Modernismin tulo Suomeen
Antiikki n. 800eaa-500jaa.. Tietoa antiikin ajasta -Antiikin aika kukoisti pääasiassa Kreikassa ja Roomassa -Koko länsimainen sivistys ja yhteiskunta.
Luku Tieteet ja taiteet s. 22–34 Laokoon-patsas. KREIKAN TAIDE Aineisto on vapaasti muokattavissa. Sen jakaminen eteenpäin on kielletty.
Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin.
ANTIIKKI Kreikka. Kreikkalainen maailma Antiikin kulttuurin aikakaudet Arkaainen kausi 800–480 eKr. Olympialaiset 776 eKr. Klassinen kausi 480–330 eKr.
 Suomen vanhin kaupunki Turku perustettiin 1200 – luvulla vanhalle kauppapaikalle  Turun linna, kirkollinen keskus, katedraalikoulu, kaupankäynnin keskus.
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
PYRAMIDIT. HAUTAMONUMENTTI PYRAMIDEJA RAKENNETTIIN HAUDOIKSI FAARAOILLE. FAARAOT MUUMIOITIIN ENSIKSI JA SITTEN NE LAITETTIIN HAUTAAN. FAARAOIDEN USKOTTIIN.
BAROKKI Johdanto Barokki Valitsin itselleni barokin ajan pukuhistorian, koska suureellisuus ja mahtipontisuus vaatteissa, koruissa.
Kreikkalainen kaupunkivaltio Roomalainen kulttuuri
Renesanssi v
Antiikki - Antiikin Kreikan arkkitehtuuria
BAROKKI ITSEVALTIUDEN JA VASTAUSKONPUHDISTUKSEN ILMENTÄJÄNÄ
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
Korkeakulttuurit ja Egypti
Antiikin Kreikan taide (800 eaa.-400/500 jaa.
ANTIIKIN KREIKAN ARKKITEHTUURI
Lilja Suominen lv15j miro laitinen lv15J Mari Honkamäki LV13D
Rokokoo 1700-luku.
Propagandan varhaishistoria (1)
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
Vanhat esineet kertovat menneestä
USKONTO JA KULTTUURI UE1 LAJM.
Antiikin Kreikan kuvanveistotaidetta
Pyramidit Lähteet:Slackman, Michael: In the Shadow of a Long Past, Patiently Awaiting the Future The New York times SLAVES DIDN'T BUILD PYRAMIDS:
TIETEELLISEN AJATTELUN JA TIETEEN SYNTY
Eremitaasi - Эрмитаж.
Uuden ajan murros Renessanssin arkkitehtuuria
Suomen esihistoria Suomen asuttamisesta historiallisen ajan alkuun
Kirkkoarkkitehtuuri ja kirkkotaide
Luku Kreikkalainen kaupunkivaltio s. 12–16
Tieteellisen ajattelun ja tieteen synty ANTIIKIN AIKANA (s )
2.4. Kirkkotaide ja taide uskonnoissa
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Esityksen transkriptio:

Kreikan taide Tieto Kreikan taiteesta on melko puuttellista, koska suuri osa esineistä ja rakennuksista on tuhoutunut tai kadonnut. Parhaiten tunnetaan rakennustaide ja veistokset. Rakennustaiteessa isossa osassa olivat temppelit. - Doorilainen, joonialainen ja korinttilainen ovat kolme temppeleissä ollutta tyyliä. Kreikkalainen kuvanveisto otti tehtäväkseen kuvata alastonta ihmisruumista. Kreikan maalaustaiteesta vaasimaalaukset olivat olennaisessa osassa (muusta ei ole juurikaan tietoa).

Kaudet Kreikan taiteessa on kolme ns. pääkautta. Arkaainen, klassinen ja hellenistinen kausi. Arkaainen kausi (600-480 eKr.) Jäykkiä ja kaavamaisia veistoksia Patsaiden huulilla on ”salaperäinen arkaainen hymy” Hiukset ja naishahmojen vaateiden laskokset on kuvattu tyylitellysti Arkaaisen kauden jälkeen patsaiden asennot ja ilmeet alkoivat mennä elävämpään suuntaan. Klassinen kausi (480-330 eKr.) Asennoltaan vapaampia ja luonnollisempia Kauden veistokset kuvaavat ”ihannetyyppiä” Klassisen kauden veistokset vaikuttavat yhä Eurooppalaisiin kauneuskäsityksiin Miesten alastomuuden uskottiin kertovan hyveistä

Hellenistinen kausi (330-30 eKr.) Veistoksissa pyrittiin näköisyyteen Niide piti tuoda esiin kuvattavan kohteen luonne ja tunne (ethos) (pathos)

Temppelit Temppelit on luokiteltu pylväiden tyylin mukaan Vanhin ja yksinkertaisin tyyli -> doorilainen - uurretut pylväät, raskas ja karu vaikutelma Joonialainen - Doorilaista hoikempi ja sirompi, ”kierteiset häränsarvet” pylväiden päissä Korinttilainen - Tyyleistä koristeellisin, pylvään päässä Acanthus-kasvin lehvästöä

Arkkitehtuuri Kukoisti klassisella kaudella Temppeleiden kaikkia sivuja kiersi pylväät Rakennettiin suorakaiteen muotoiseksi Keskiosassa suurehko pyhäkkö Paestum

Kouros Anavyssos (n. 530 eaa.) Lysikrateen muistomerkki (korinttilainen) Kouros Anavyssos (n. 530 eaa.) Doorilainen temppeli