Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rokokoo 1700-luku.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rokokoo 1700-luku."— Esityksen transkriptio:

1 Rokokoo 1700-luku

2 Rokokoon taidetyylipiirteitä
Rokokoon tyylisuunta ajoittuu 1700-lukuun, jolloin hovikulttuuria, luontoa, epäsymmetrisyyttä sekä hienostuneisuutta korostettiin maalauksissa ja veistoksissa. Maalauksien aiheita olivat yleensä erotiikka, rakkaus ja leikkisyys. Kuuluisimpia rokokoo-ajan tyylisuunnan edustajia olivat Francois Boucher ( ), Antoine Watteau ( ), Rosalba Carriera ( ) sekä Jean-Honore Fragonard ( ).

3 The progress of love: Love letters (1771-1772)
Tämä teos Fragonardilta kuvaa monella tavalla rokokoon tyylipiirteitä. Rokokoon ajalla oli tyypillistä kuvata henkilöt luonnossa tai puutarhassa. Kuvasta näkyy hyvin se, miten mies ja nainen ovat puutarhassa viettämässä romanttista hetkeä levollisissa tunnelmissa ja myös huolettomuus elämästä hienoimmissa piireissä näkyy selkeästi maalauksessa. Asu naisella on hienosteleva, joka sopii hovikulttuurimaiseen tyyliin. Hienostoväen lemmikkejä tai muita eläimiä näkyy myös hyvin usein rokokoomaalauksissa. Tarkemmin katsottuna kuvasta huomaa naisen kädessä olevat kirjeet, jotka voivat olla kenties rakkausrunoja mieheltä hänen vieressään. Iso pino lisää kirjeitä on naisen helman alla. Kampaukset henkilöillä oli rokokoossa paljon hienostuneempia ja keveämpiä kuin barokkityylissä. Myös maalauksen värit ovat lempeät ja jyrkkiä eroja ei ole sävyjen välillä. Tuolloin maalattiin öljyväreillä, ja tutustuttiin enemmän myös pastellimaalaamiseen. Jean-Honore Fragonard ( ))

4 Madame de Pompadour (1756) Rokokoo-kaudesta huomaa, että naisten muotokuvien maalaaminen oli suosiossa. Useimmasta kuvasta näkee naisen olevan joko kuvan keskellä muiden kanssa tai yksin muotokuvassa. Tässä maalauksessa on kuvattu varmasti hyvin arvovaltainen nainen minkä voi huomata peilistä, hienosta asusta sekä muista arvoesineistä. Maalauksessa juuri mikään ei ole symmetriassa keskenään, ja sitä juuri suosittiin silloin. Varsinkin muotokuvamaalauksissa yritettiin kuvata henkilön luonnetta ja vapautta, mikä näkyy tässäkin. Koiran huomaa vasemmassa alareunassa, ja se varmasti symboloi vaurautta myöskin. Avoimessa lipastossa näkyy sulkakynä, ja nainen pitää kädessään kenties päiväkirjaa, ja nyt kuvassa hän katsoo muualle ikään kuin pitäen taukoa kirjottamisesta. Ja vaikka kuva ei olekaan puutarhasta, kukkia on silti lattialla, mekossa kiinnitettynä, hiuksissa ja muina yksityiskohtina osa esineiden kaiverruksia. Enkelipatsaita huomaa myös melkein jokaisessa rokokoo-aikakauden maalauksissa. Francois Boucher ( )

5 Lähteet Kuvat: Taustakuvat dioissa: Muut lähteet:


Lataa ppt "Rokokoo 1700-luku."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google