Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Eremitaasi - Эрмитаж.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Eremitaasi - Эрмитаж."— Esityksen transkriptio:

1 Eremitaasi - Эрмитаж

2 Pietarin Eremitaasi on Venäjän suurin ja yksi koko maailman suurimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista. Eremitaasin kokoelmissa on noin kolme miljoonaa taideteosta ja muuta kulttuurihistoriallista näyttelyesinettä. Näytteillä on mm. maalaustaidetta, grafiikkaa, veistoksia, soveltavaa taidetta sekä arkeologista ja numismaattista materiaalia.

3 Eremitaasi toimii Pietarin keskustassa sijaitsevassa loisteliaassa Talvipalatsissa, joka oli Venäjän vallankumoukseen asti tsaariperheen residenssi. Varsinaisen Talvipalatsin lisäksi Eremitaasin kokoelmat levittäytyvät myös muutamiin muihin Talvipalatsin yhteydessä oleviin rakennuksiin Palatsirantakadun varrella. Näyttelytiloja on lisäksi Palatsiaukion vastakkaisella sivulla olevan kaarevan Pääesikunnan rakennuksen itäisessä siivessä sekä Vasilinsaarella Menshikovin palatsissa.

4 Eremitaašin näyttelytilat käsittävät 365 huonetta museon päätiloissa Pietarin historiallisessa keskuksessa. Se koostuu kuudesta 1700–1800-luvuilla rakennetusta rakennuksesta. Niistä tärkein on Talvipalatsi, joka toimi aikaisemmin keisarillisena palatsina. Talvipalatsi, Pieni Eremitaaši, Vanha Eremitaaši ja Uusi Eremitaaši ovat näyttelytiloja kulttuurin monumenteille, sekä antiikin, Länsi-Euroopan, Venäjän ja Orientin kulttuurille ja taiteelle, sekä arkeologisille ja numismaattisille kokoelmille.

5


Lataa ppt "Eremitaasi - Эрмитаж."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google