HJK TÖÖLÖ -06 Kausikehys 2014 Marko Hirvonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Helmikuu 2010 Etelä-Suomen Aluejoukkue Ensimmäinen askel tie huipulle.
Advertisements

TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
Joukkueenjohtajan tehtävät Pajamäen Pallo-Veikot, PPV
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Pajulahden leiri HJK Arabia -06 HJK Töölö -06 Marko Hirvonen
RPS.
Tikkurilan Palloseura
Talvikauden harjoittelu
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
NiceFutis E10 kausi PELITAPA 6VS / Liikkuminen kentällä (oma pelipaikka) Tilanteiden tunnistaminen Syöttöpeli Pelinopeus PELITAITO.
YKSILÖN VALMENTAMINEN - SEMINAARI Scandic Marina Congress Center Yhteistyössä.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
IKÄLUOKKAMALLI C 15.
P06-joukkueen vanhempainilta
T04-05 vanhempainpalaveri 28.9
T99 Salamatytöt Kausi Kyselyn tuloksia Todella vähän palautettuja, 16kpl 30:stä Tulokset tukevat tämän hetkistä suuntaa.
YLEISTÄ Tavoitteena tarjota mukavaa ja kehittävää jalkapallotoimintaa pojan kykyjen ja innokkuuden ja vanhempien panostusvalmiuden mukaisesti HJS E10-05.
Tips Tykittäjät 02 Vanhempainilta
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
VANHEMPAIN KOKOUS Laaksolahden hallin kokoustila klo 9.00
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
E - AKATEMIA HJS E11 Sinivalkoinen
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
T YTÖT 00 ALOITUSPALAVERI KAUDELLE Jäähallin kokoustila.
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
T01-04 vanhempainilta pe Harjoitukset Sarjat Turnaukset Jalkapalloleiri Talous Ilmoittautumistilaisuus Muuta.
Vanhempien tapaaminen P05 Torstai Leppävaaran UP kahvio.
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Pelitavan pääpiirteet 8v8
PHSB PELIKIRJA PELITAPA  AKTIIVINEN  PYRITÄÄN VOITTAMAAN 1-1 TILANTEET  KOKO KENTÄLLÄ PALLONRIISTOIHIN PYRKIVÄ JA PELIÄ NOPEASTI KÄÄNTÄVÄ TAPA.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
07 – Vanhempainilta Kauden avaus Kiekko-Vantaa Itä Ry.
Uefa B Lopputyö Jussi Riikonen Teema Hyökkäys Pelinavaaminen
Vanhempainkokous.
Tips P05 haaste 2017 Uusi kausi käynnistyi Marraskuun alussa ja niin peli kuin harjoitusryhmät hakivat muotoaan jonkin aikaa ennen kuin saavuttivat nykyisen.
SalPa P07 Vanhempainilta
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
ORGANISOINNIN PERUSTEET
OSPA AKATEMIAN HARJOITUSSUUNNITELMA KEVÄT 2016
Jalkapallokoulun kausisuunnitelma 2017
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
U15 Alueleiriharjoittelu
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
Tikkurilan Palloseura valmennusohjeistus ja pelitapa 5v5, 8v8, 11v11
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
KJT Haukat 02 Iso tavoite opetella urheilullisuutta ja elämänhallintaa
Taitokouluharjoitteet tammikuu 2015
MynPa 09 – kausisuunnitelma 2017
KPV T-10/11 kausisuunnitelma 2018
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Jalkapallo.
Komeetat 05 vanhempainpalaveri
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
MAALIVAHTIPELI ja MAALIVAHTIVALMENNUS
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
Esityksen transkriptio:

HJK TÖÖLÖ -06 Kausikehys 2014 Marko Hirvonen

Johdanto Tämä dokumentti esittää suuntaviivat HJK Töölö -06:n toiminnalle sen toiminnan urheilulliselta osalta. Suuntaviivat on luotu yhdessä päävalmentajan, apuvalmentajan ja joukkueenjohdon kesken ottaen huomioon myös vanhempien mielipiteet. Tässä esitetyt asiat eivät ole ehdottomia tai täysin pitäviä sääntöjä, vaan suuntaviivoja, joita kaikkien toiminnassa mukana olevien tulee pyrkiä noudattamaan ja kunnioittamaan. Noin 40 pelaajaa, heidän vanhempansa, valmentajat ja muut taustahenkilöt. Liikkuvia osia on siis monia, jotta pysyäkseen toimivana yksikkönä on sääntöjen oltava kaikille selvät.

Yleistä Toiminta tähtää siihen, että jokaisella pelaajalla on mahdollisuus kehittyä itselleen optimaalisimmalla tavalla jalkapalloilijana. Toiminta tapahtuu jalkapallon ehdoilla. Kuitenkin kaiken lähtökohtana on se, että jalkapallon pelaamisen ja harjoittelun tulee olla hauskaa. Siksi valmentajien ja vanhempien vastuulla on pitää huolta siitä, ettei kiusaamista, saati tappelemista sallita harjoituksissa vaikka tilanteet koskisivat vain jalkapalloilullisia asioita. Valmentamisen lähtökohtana pidämme tilannetta, jossa kaikki pelaajat ovat tulleet harjoituksiin oppimaan jalkapalloa. Harjoituksissa pyrimme säilyttämään tietyn leikinomaisuuden, mutta harjoitustilanne ei ole leikkiä. Jos jalkapallo ei satu jonain päivänä yksilöä kiinnostamaan, pidätämme oikeuden siirtää pelaaja harjoituksista sivuun: aina ei tarvitse olla se paras päivä, mutta muiden harjoittelun sabotointia emme salli.

Taustaryhmä ja roolit Joukkueenjohtaja Samuli Leveälahti Rahastonhoitaja Oula Silvennoinen Päävalmentaja Marko Hirvonen tehtävät: - suunnitella ja koordinoida joukkueen harjoittelu ja pelaaminen - suunnitella ja toteuttaa harjoitukset yhdessä valmentajien kanssa - toimia valmentajien kouluttajana ja tarjota näille kaikki mahdollinen tuki - seurata eri ryhmien edistymistä paikan päällä mahdollisuuksien mukaan ja peluuttaa näitä aikataulujen niin salliessa - (pyrkii pitämään sunnuntait pääasiassa vapaapäivinä) Valmentajat (MikkoS, Olli, Lauri, Ilkka, Matti) - toimia harjoitteluryhmien valmentajana harjoituksissa - raportoivat päävalmentajalle pelaajien edistymisestä ja otteista otteluissa Peluuttajat (usein apuvalmentajia) - vastaa pelitapahtumassa peliryhmänsä peluuttamisesta ja raportoi tarvittavat tiedot päävalmentajalle Vanhemmat - pyrkivät valmistamaan pelaajaa tulemaan harjoituksiin keskittyneinä ja positiivisin mielin - pitävät huolta nuorelle urheilijoille tärkeän levon ja ravinnon riittävyydestä - varustehuolto, perustaidot kuten kengännauhojen sitominen

Tasoryhmät HJK Töölö -06 pelaa ja harjoittelee tasoryhmissä. Tasoryhmiä on neljä, edistynein kilparyhmä Sininen, haastajaryhmä Valkoinen, Valkoisia haastava Keltainen ja vasta- aloittaneille tai vähemmän harrastuneille suunnattu Raita. Tasoryhmien tarkoitus ei ole arvottaa pelaajia, vaan yksinkertaisesti taata pelaajille aina tälle optimaalinen ympäristö tukemaan yksilön kehittymistä pelaajana. Parhaallekin pelaajalle voi joskus olla parhaaksi käydä hakemassa uutta nostetta alempaa. Edukseen alemmissa tasoryhmissä esiintyneiden taas tulee saada mahdollisuus näyttää osaamistaan ylempänä. Ryhmäjaosta päättää päävalmentaja yhdessä apuvalmentajien kanssa. Ryhmien koostumus (pelaajat ja määrä) tarkistetaan noin kahden kuukauden välein. Yksittäisiin peleihin voidaan ja tullaan ohjaamaan pelaajia päävalmentajan toimesta myös ns. pikakomennuksina.

Pelaaminen HJK Töölö -06 pyrkii seuran linjan mukaisesti toteuttamaan aktiivista, hyökkäysvoittoista ja yksilöä kehittävää pelitapaa. Pelaajan on saatava toteuttaa itseään ja päästä soveltamaan harjoituksissa oppimiaan tilanteenratkaisumalleja itsenäisesti eri tilanteissa. Siksi pallollista pelaajaa ei ohjata valmentajan taholta. Pelijärjestelmä on 1-1-2-1 –timantti, jossa maalivahti nähdään yhtenä kenttäpelaajista. Kentällinen koostuu neljästä linjasta, yhdestä kärjestä, kahdesta keskikenttäpelaajasta, yhdestä pohjapelaajasta ja maalivahdista, jolla on suuri rooli myös normaalissa kenttäpelissä niin pallollisessa kuin pallottomassakin vaiheessa. Keskikenttäpelaajat tulee markkinoida juuri keskikenttäpelaajina: ei laitureina. Pohjan kohdalla emme puhu puolustajasta, vaan pohjasta. Ottelun tavoite tulee aina olla voittaminen. Voittaminen yksilön kehittymistä palvelevin keinoin. Määriteltyjä pelaamisen elementtejä ei tule uhrata voittamisen tieltä. Painopisteitä: - rohkeus pelata - vahva 1 vs. 1 –pelaaminen - nopea tilanteenvaihto hyökkäyksestä puolustukseen ja päinvastoin - eteneminen ensisijaisesti lyhyillä syötöillä maata pitkin tai haastamalla - huolellisuus ja päättäväisyys maalintekotilanteissa

Harjoittelu HJK Töölö -06:ssä harjoitellaan peliä ja pelaamaan oppimista varten. Siksi kaikki harjoittelu on sovitettava mahdollisimman hyvin oikeita pelitilanteita vastaaviksi: pelaajien on tiedettävä miksi jokin harjoite tehdään ja miten harjoite palvelee heitä pelitilanteessa. Jokaisen harjoituksen teemoja korostetaan harjoituksissa pelattavissa pienpeleissä sekä loppupeleissä, minkä jälkeen ne viedään harjoiteltaviksi tulevissa harjoitusotteluissa. Parhaan mahdollisen oppimistapahtuman aikaansaamiseksi harjoituksissa tarvitaan päävalmentajan lisäksi vähintään kolme apuvalmentajaa. Harjoituksissa vähintään kerran viikossa toistuvia teemojat ovat ulkokentällä kääntymiset, kuljetukset, harhautukset, syöttäminen ja ensimmäinen kosketus, 1 vs. 1 –pelaaminen sekä maalinteko.

Painopisteet vuodelle 2014 Sininen ryhmä: Sisäistää jalkapallon joukkuepelaamisen peruselementit Löytää pelistä sekä leveys, että syvyys Pelattavaksi hakeutumisen sisäistäminen 2 vs. 1 –tilanteen luominen ja ratkaiseminen Valkoinen ryhmä: Sisäistää syöttöpelin merkitys Oppia syöttämään ja vastaanottamaan pallo oikein Keltainen ryhmä: Uskaltaa pelata rohkeasti 1 vs. 1 –tilanteet Raidallinen ryhmä: Löytää palo jalkapallon harrastamiseen ja omatoimiseen harjoitteluun Rohkeus pelata ja yrittää 1 vs. 1 -tilanteet

Piirisarjat ja peli-illat Sininen (Noin 15 pelaajalle piirin pelipassit) Sininen peliryhmä (8 pelaajaa + 7 muuta) Ilmoitukset perjantaina Peli-illat: Kaksi ilmoitettu: kierrätetään valkoista, keltaista ja raitaa. Sykli 2/3 eli kaksi peli-iltaa peräkkäin ja sen jälkeen yksi huili.

Kohokohtia ja lomia Lomat: Hiihtoloma Pääsiäisloma Juhannuksen jälkeinen viikko Kesäloma (heinäkuu) Helsinki Cupin jälkeen Turnaukset ja pelit HJK:n Talvisarja Harjoitusottelut ja turnaukset Piirisarja (Sininen ryhmä) ja piirin peli-illat (muut ryhmät) Helsinki Cup (kaikki) Helsinki Open (Keltainen / Raita) 26-27.4.2014 Käpylä Cup 9-10.8.2014 (kolme ryhmää) Leirit: PAJULAHTI HELMIKUU