Lihan kylmäketjun vaiheet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kyläradio Koulutus Kuinka teen paremmin • Puhu yksityiskohdista – ei yleisestä • Anna kuuntelijoille kuvia • Aloita aina parhaalla palalla.
Advertisements

Kirjolohen vähäarvoisten osien teollinen hyödyntäminen
LTK Osuuskunta TOIMINTA
ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsittelevät elintarvikehuoneistot Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Maaria Hackzell.
Tilannekatsaus.  Espoon kaupungin kanssa 15 vuoden sopimus Karakallion kentän käyttöoikeudesta. Sopimus alkaa  Perustettu Hornankattila Oy.
Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
Jos sinulla vain on hieman aikaa keskittyä... Hei! Alkaako ruudun tuijottaminen rasittaa silmiä??? Alkaa siis.. Pikakalibrointitesti on nyt paikallaan!
Teurastushygienia Mervi Louhivaara
Tuloilman lämmitys auringolla projektianalyysi
Rakennusliike Sorvoja OY
Elintarvikekuljetukset Oulu
Rajanveto: alkutuotanto – elintarvikehuoneisto 3. 2
Uusi elintarvikelaki ja kala-ala
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Test de la banane: Näpäytä jatkoa On hyvin, hyvin korkea kookospalmu ja neljä eläintä, jotka kaikki ovat lähellä puuta. Leijona Simpanssi Kirahvi Orava.
Kuinka rakentaa tietokone itse
CryoGel Lämmönsiirto geeli
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenranta Ensisaapumistoiminta Ylitarkastaja Britta Wiander.
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Kuntien elintarvikevalvonnan tiedonkeruun kehittäminen Kuti1 ja Kuti2 -projektien tilanne Saila Suominen
LYPSYN TARKOITUS Maidontuottajan kannalta:
Oppikirja: Kokkonen ym. : Lukion biologia
AVAUS 1 ALAVÄRIÄ: p, vähintään 3 kortin väri VASTAUKSET AVAUKSEEN  VASTAUKSET AVAUKSEEN  AVAUS 1 YLÄVÄRIÄ: p, vähintään 5 kortin väri.
Lopetusasetus - kansallisen lainsäädännön muutokset
Otsikkosivu valkoisella taustalla
KALOJEN JÄÄHDYTTÄMINEN ENNEN TEURASTUSTA
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
Elimistön puolustusjärjestelmä
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
mieluummin useampikin?
Kappale 1.
Lämpötilan mittaaminen Arduinolla
Mittaustekniikka 26 AD-muuntimia Liukuhihna – Pipeline Muunnos tehdään useassa peräkkäisessä pipeline- asteessa, joissa kussakin ratkaistaan joukko bittejä.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turku Ensisaapumistoiminta Britta Wiander Tuonti- ja markkinavalvonta.
OMAVALVONTASUUNNITELMA
Tasapainoon vaikuttavia tekijöitä
VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto
Profood Oy. Tuotteet ja tilat Perunajalosteiden valmistus – Noin 50 työntekijää – Suuri energian kulutus – Höyrykattiloiden yhteisteho noin 10MW – Huomattavat.
RAVINTEIDEN KIERRÄTYS
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
Suora Suorien leikkauspiste Yhtälöparin ratkaisu
KASVIVÄRJÄYS Näin värjätään suomenlampaan villaa kasveilla.
Ideaalikaasun tilanyhtälö
ISOPANDA.
M1A Malaika, Noora, Pauliina, Helena
ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNTÖ 2012 LIHA-ALAN LAITOS Rakenteet ja toiminta.
ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNTÖ 2012 LIHA-ALAN LAITOS Omavalvonta.
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
NANOBIOTEKNIIKAN SOVELLUKSIA. MITÄ ON NANOBIOTEKNIIKKA? Nanobiotekniikassa kehitetään nanomittakaavan teknologiaa, jota yhdistetään biologisiin rakenteisiin.
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
Maataloustuotteiden jatkojalostus Marjatta Rahkio, LTK.
Ajankohtaista lammasteurastuksesta
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Pirjo Korpela
Innovaatioprojekti XX00BH Ilma-ilmalämpöpumppujen toiminnan demonstraatioympäristö Rasmus Metso, Tomi Pitkänen, Joonas Färdig.
Maatalouskoneiden huolto
Ammatillinen kasvu M5216SAB
1. Hygieniapassikoulutus
Yhden bitin asettaminen Javalla
Lumileopardi Tessa-Liida Halmesaari.
Ruokamyrkytykset.
Lainsäädäntö / nostotyö ½ (
Vuohien keinosiemennys
Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta.
Liha- ja lypsyrotuiset
Sika.
Liha- ja lypsyrotuiset
Ennusteet ja seurannan kehittäminen
Esityksen transkriptio:

Lihan kylmäketjun vaiheet Teurastus Elävän eläimen ruhon lämpötila on yli +30 ºC. Teurastuksessa eläin ensin tainnutetaan. Tämän jälkeen eläin pistetään. Elintarvikeveri otetaan talteen ja jäähdytetään. Tämän jälkeen nautaeläimet nyljetään, sika kaltataan ja siipikarja kynitään. Ruho jatkaa prosessissa. Eläimistä otetaan talteen syötävät elimet ja muut osat. Ei elintarvikkeet siirretään sivutuoteprosessiin.

Kylmäketju alkaa Jäähdytys Ruhon jäähdyttäminen alkaa. Tavoitteena on päästä mahdollisimman nopeasti alle +7 ºC lämpötilaan. Jäähdytyksessä on otettava huomioon liiallisen puhalluksen aiheuttama painohävikki. Tavoitteena on saavuttaa lämpötila-alue 1 – 3 ºC. Siirto varastoon tai leikkaamoon/jalostukseen 2 2

Lihan kylmäketjun vaiheet Tuoreena myytävä Valmistuotteet esim. makkarat ja leikkeet Tuoreena myytävä Elimien ja muiden syötävien osien talteenotto Teyrastys Nyky tai kalttaus, Jäähdytys Varastointi Käsittely Palaliha ja pihvi- ym. tuotteet Sivutuotteet ei elintarvikekäyttöön Pakaste Vallitsevat olosuhteet, Lämpötila-alue 5 - +7ºC Lämpötila-alue 1 - +3ºC Lämpötila-alue 1 – max + 4 ºC Lämpötila-alue -18 ºC

Linkkejä http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/lains____d__nt__/ http://www.finlex.fi/fi/laki/kokoelma/ http://www.ltk.fi/haccp http://www.laatuketju.fi