Kotimainen suoraveloitus poistuu käytöstä – Laskuttajan uudet vaihtoehdot kuluttajalaskutukseen 22.6.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Verotili ja Kausiveroilmoitus
Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
Suoraveloituksesta e-laskuun SEPA-viestintätyöryhmä, toukokuu.
Suoraveloitusten migraatio Ratkaisuehdotus
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti laskuttajille
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
WILMAN KÄYTTÖÖNOTTO KANGASALAN KOULUISSA
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Holvi.com -maksutili 1 Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa
Vähennykset Asiakas Jäsen 1 Osk Muut jäsenet Toimittaja.
Finvoice-verkkolasku yritysten välillä
Finvoice-verkkolasku yritysten välillä
Suoraveloitus poistuu käytöstä –
Sähköinen laskutus taloushallinnon tehostajana
Liite 4: Prosessi- ja liittymäkuvaukset
Kotimainen suoraveloitus poistuu käytöstä – Laskuttajan uudet vaihtoehdot kuluttajalaskutukseen
Finanssialan Keskusliitto
Syyskuu 2013 Järjestöryhmä 1 Tuottajayhdistysten jäsenmaksulaskutus v •Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan siirtymisen myötä suoraveloitus päättyy.
PILOTTI VIE PARHAILLE OSTOPAIKOILLE. Uusi tapa tavoittaa asiakkaat • Kaakkois-Suomen sähköinen palveluhakemisto • Palvelu, jossa myyjät ja ostajat kohtaavat.
SEPA - muutoksia pienille ja keskisuurille yrityksille
Tilastotietoja pankkien maksu-järjestelmistä Suomessa
Voimistelujaoston talousprosessi
E-lasku  osa tehokasta maksuprosessia
1 TILASTOTIETOJA PANKKIEN MAKSU- JÄRJESTELMISTÄ SUOMESSA
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Jakaminen ja yhteistyö
Syyskuu 2013 Järjestöryhmä 1 Tuottajayhdistysten jäsenmaksulaskutus v Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan siirtymisen myötä suoraveloitus päättyy.
Verkkokaupan perustaminen
VLF Seminaari Pirjo Ilola.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa
Lync 2013 for Office 365 -pikaohje
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
1 Ohjeet sähköpostiviestin tekoon.  Hae raporttityökalulla kohderyhmä, jolle haluat sähköpostin lähettää. Vaihtoehtoisesti klikkaa aiemmin tallennetun.
E-lasku ja Finvoice-verkkolasku e-laskutilaisuus
Finanssiala pähkinänkuoressa
MARIKA MÄKELÄ 2014 LÄHDE: TALOUSHALLINNON TAITAJAKSI (2014) OSTORESKONTRA.
Arvonlisäverotus Verohallinto. Sisältö Mikä on arvonlisävero Kuka on arvonlisäverovelvollinen Mistä toiminnasta arvonlisäveroa maksetaan Paljonko arvonlisäveroa.
Lakitieto VELKA JA VAKUUDET.
MYYNTIRESKONTRA. RESKONTRA Yritys kirjaa myyntilaskunsa myyntireskontraan ja ostolaskunsa ostoreskontraan Mikä on reskontra? Miten reskontra.
Kuluttajan e-Lasku Juha Mäkinen
SÄHKÖINEN LASKUTUS Lähde: Taloushallinnon taitajaksi, 2014.
TIETOA TOIMITTAJILLE E-LASKUISTA UPM Financial Services ja Sourcing Lokakuu 2016.
TALOUSOHJE 2016 ITÄ-HAKKILAN KILVAN JOUKKUEILLE
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Parempia luottopäätöksiä maksamisen datan avulla
Uudelle opiskelijalle
Kuvasarja – kunnan liittyminen palveluun
Suoraviivainen viestintä julkishallinnon asiakkaille
Apurahan maksu maksuosoituksena
Kansainvälisen jäsenmaksun maksutavat 2017
Esityksen lopussa: Osoita päättäjälle!!!
EmCen käyttöönotto.
OmaVero.
Lukuvuosimaksut, case VAMK
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Suomen verotus selkokielellä
Ajovarman tuotteiden ennakkomaksu netissä mahdollista alkaen
Sinulle – veroilmoitus verkossa
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Tulkit välitysjärjestelmän käyttäjinä
Osto- ja myyntiprosessi
Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa
Yhdistysten kannusteet
Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa
Suomi.fi-viestit some-banneripohjat organisaatioille
Sujuva ja viiveetön kiinteistöasiointi
Esityksen transkriptio:

Kotimainen suoraveloitus poistuu käytöstä – Laskuttajan uudet vaihtoehdot kuluttajalaskutukseen

© Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund 1.Laskuttaja ottaa e-lasku- tuksen käyttöönsä. 2.Laskuttaja ilmoittaa pankeille tarjoavansa e-laskua ja suoramaksua. 3.Laskuttaja tiedottaa kirjeitse maksajaa laskutustavan muutoksesta ja lähettää tiedot maksajan suoraveloitusvaltakirjoista pankkiin. 4.Pankki tarkistaa, että maksajalla on voimassaoleva suoraveloitus- valtakirja laskuttajalle. 5.Pankki siirtää maksajan e-laskun tai suoramaksun käyttäjäksi. 6.Pankki toimittaa laskuttajalle e-laskun ja suoramaksun vastaanotto- ilmoitukset. 7.Laskuttaja siirtää maksajan uuteen laskutustapaan ja toimittaa seuraavan laskuaineiston pankkiin e-laskuna. 8.Pankki veloittaa laskun maksajan tililtä automaattisesti eräpäivänä. Tilinumeron ja suoraveloituksen palvelutunnuksen on täsmättävä. Verkkopankkia käyttävä maksaja siirretään e-laskuun ja verkkopankkia käyttämätön suoramaksuun. Laskuttaja lähettää maksajalle laskun tiedot laskuttajan ja maksajan keskenään sopimalla tavalla Laskuttajan siirtyminen suoraveloituksesta e-laskun ja suoramaksun käyttöön muuntopalvelua käyttäen

E-laskutuksen käyttöönotto ilman muuntopalvelua © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund  Tarkista, että laskutusohjelmistollasi voidaan tehdä e-laskuja.  Tarkista, että pystyt jatkossa käsittelemään kuluttajien vastaanotto- ilmoitukset.  Tee sopimus e-laskujen lähettämisestä.  Tee laskuttajailmoitus ja kerro, että tarjoat sekä e-lasku- että suora- maksuvaihtoehtoa.  Lähetä laskuttajailmoitus pankkeihin.  Tallenna e-laskun tai suoramaksun valinneen asiakkaasi vastaanotto- ilmoitukset.  Lähetä e-laskut.  Ilmoita suoramaksu- asiakkaille laskun tiedot.  Nouda saapuneet viitteet ja päivitä myynti- reskontra. Laskuttaja, Päästä Irti Paperista! Kerro suoraveloitusta käyttäville asiakkaillesi suoraveloituksen päättymisestä ja lähetä heille jatkossa paperilasku.

 SEPA-suoraveloitus eroaa merkittävästi suomalaisesta suoraveloituksesta.  Esim. valtakirja annetaan suoraan laskuttajalle. Laskuttaja ei voi tarkistaa maksajan tilinumeron oikeellisuutta eikä tilin käyttöoikeuksia. Valtakirjan antajan tunnistaminen on laskuttajan vastuulla. Maksajalla on oikeus vaatia maksun palautusta 8 viikon aikana.  Kotimaan suoraveloituksia ei automaattisesti muunneta SEPA-suoraveloituksiksi.  SEPA-suoraveloitus sopii rajat ylittävään kaupankäyntiin euroalueella. SEPA-suoraveloitus © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund

© Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund Näin suoraveloitus korvataan: e-lasku ja suoramaksu Verkkopankkia käyttävä maksajaMaksaja, joka ei käytä verkkopankkia Laskuttaja E-laskuun pohjautuvat palvelut E-laskuSuoramaksu E-lasku on monipuolisempi kuin suoraveloitus. - Maksaja voi halutessaan esimerkiksi maksaa automaattisessa maksamisessa olevan laskun heti sen saavuttua. Maksajan kannalta suoramaksu vastaa täysin suoraveloitusta.

E-laskupalvelu © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund LaskuttajaMaksaja Maksaja valitsee verkkopankissa laskuttajan, jolta haluaa vastaanottaa e-laskuja Maksaja valitsee maksutavaksi automaattisen maksamisen tai hyväksyy maksut yksittäin. 1. Maksaja näkee e-laskun veloituksen verkkopankissaan tai tiliotteellaan ja laskuttaja hyvityksen tiliotteellaan. 5. Pankki laittaa laskun esille maksajan verkkopankkiin ja veloittaa sen eräpäivänä. Maksaja näkee e-laskun maksuehdotuksen verkko-pankissa ja voi halutessaan tehdä maksuun muutoksia. 4. Laskuttaja lähettää e-laskun pankkiin. 3. Pankki välittää laskuttajalle tiedon maksajan tilaamasta e-laskusta. Tieto maksajan valitsemasta maksutavasta ei näy laskuttajalle. 2. Pankki

E-laskulla tarjoat myös suoramaksupalvelua © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund LaskuttajaMaksaja Laskuttaja ilmoittaa pankeille tarjoavansa suoramaksupalvelua. 1. Maksaja sopii suoramaksupalvelun käytöstä pankissaan. Maksajalle perustetaan pankkiin sähköinen laskujen vastaanotto-osoite. 2. Pankki Maksajan pankki välittää laskuttajalle tiedon maksajan valitsemasta maksutavasta. 3. Laskuttaja toimittaa maksajalle laskun ja siitä kopion e-laskuna pankkiin. Laskulla on maininta, että lasku maksetaan automaattisesti maksajan tililtä eräpäivänä. 4. Maksajan pankki veloittaa suoramaksun e-laskun pohjalta eräpäivänä. 5. Laskuttaja näkee hyvityksen tiliotteellaan ja maksaja veloituksen tiliotteellaan. 6.