Uudet säännöt ja tulkinnat 2009  Uudet säännöt  Valittuja muutoksia Jim Briggs Suomennos: Matti Mäkäräinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
B – TYTÖT Miesvartiointi
Advertisements

Toiminta avustavana erotuomarina Toiminta avustavana erotuomarina •Ongelmakohtia: –Perustekniikassa ongelmia (näyttöjä ei osata.
Naperopesissäännöt 5 § 7 §
PELAAJIEN TURVALLISUUS
Suomen Palloliiton erotuomarivaliokunta on käsitellyt FIFAsta ja UEFAsta tulleita jalkapallon keskeisiä sääntöjä ja erotuomaritoimintaan muutoksia ja tarkennuksia.
TAPAUS 1 • Joukkueen A pelaaja kuljettaa renkaan siniviivan yli keskialueelta omalle hyökkäysalueelleen. Mitä tuomari tekee?
Perustietoa lajista ja lyhyt sääntöopas Tikkanen 2011.
Pallo vaihtaa omistajaa a j e k. o r g ) Estäminen vyötärön alle potkuissa ja aina, kun pallo vaihtaa omistajaa.
Suomen Palloliiton erotuomarivaliokunta on käsitellyt FIFA’sta ja UEFA’sta tulleita jalkapallon keskeisiä sääntöjä, ja erotuomaritoimintaan muutoksia ja.
Suomen Jääkiekkoliitto 2012
TOIMITSIJAKOULUTUS Tiina Pelander.
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Tikkurilan Palloseura
JALKAPALLO- JA EROTUOMARITOIMINNASSA HUOMIOITAVIA TEKIJÖITÄ PELIKAUDELLA 2011.
Vesa Artman Tammikuu  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.
Liike ja valppaus p p Ilman palloa, käännöksissä katse parissa
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
Internal Use Only KERTAUSKURSSI Internal Use OnlyLINJAUKSETEROTUOMARIVIRHE: Kun erotuomari toteaa tehneensä ottelun kuluessa pelisääntöjen.
Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Sääntötietoutta.
Kimble- game Intensiivikurssi.
Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Kansainvälisen judoliiton ottelusääntöjen uudistus 2010 (Päivitetty )
Tietovuokaaviot (ei osa UML-kieltä)
TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
T99 Salamatytöt Kausi Kyselyn tuloksia Todella vähän palautettuja, 16kpl 30:stä Tulokset tukevat tämän hetkistä suuntaa.
Tuomaritoiminta Muutoksia kaudelle 2010 *Rangaistusjärjestelmä *Pelitekojen mitätöinti poistuu *Kaikki täsmennykset / muutokset on tehty huomioiden:
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Harjoituksia Jäähalliin
RaKen ja JoKin T99-02 joukkue järjestää aikuisharrasteturnauksen LA klo , Tervetuloa! Pelitapa ja aika (Järjestävä joukkue pidättää.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Hannunniitun kenttä, Virmuntie 1, Turku
HauPa HYVÄ ASENNE NÖYRYYS JA SITKEYS ROHKEUS JA ITSELUOTTAMUS
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
T YTÖT 00 ALOITUSPALAVERI KAUDELLE Jäähallin kokoustila.
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
2016.  Turnauspäivä ja aika: Lauantai  Ensimmäiset pelit molemmissa ikäluokissa ja tasoissa alkavat klo 11  Paikka: Astrum Stadion, Halikontie.
U15 Alueleiriharjoitteita. Pallonhallinta Max 3 kosketusta > 5 syöttöä aikaa murtautua maalintekoon porttien läpi Tilanteenvaihto Laitaan ohjaaminen /
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
P07 WARASTO-Turnaus Hippo-areena KHT, Halikko Lauantaina
BADMINTON ENGLAND Line Judge Training Course By Abby Kumar and Yunus Suleman Training Co-ordinator.
Jalkapallo Aapo Manni.
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Uefa B Lopputyö Jussi Riikonen Teema Hyökkäys Pelinavaaminen
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
Seuratoimitsijakoulutus
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
LIPPUPALLODEMO 90min.
PELIN IDEA.
ERIKOISJOUKKUEET ”Erikoisjoukkueilla” viitataan yleensä kolmanteen joukkueeseen hyökkäyksen ja puolustuksen lisäksi. Erikoisjoukkueita käytetään, kun yritykseen.
SÄÄNTÖJÄ.
HYÖKKÄYKSEN NUMEROINTI
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
ammattiin AKTIIVISESTI PORVOOLAINEN KEILAPALLO
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
Kotipelin järjestäminen Blues-turnaus Joukkueen vaatetus
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Huomioitavaa pienpesiksen pelaamisessa
”Vanhojen” tuomarien koulutus
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Esityksen transkriptio:

Uudet säännöt ja tulkinnat 2009  Uudet säännöt  Valittuja muutoksia Jim Briggs Suomennos: Matti Mäkäräinen

Kypäräkontakti (9-1-3)  Pelaaja ei ota kontaktia ja tähtää vastustajaan kypärän yläosalla  Pelaaja ei ota kontaktia ja tähtää puolustuskyvyttömään vastustajaan hartioiden yläpuolelle  Jos tilanne on rajatapaus, kyseessä on virhe

Puolustuskyvyttömät pelaajat (painotuskohdista)  Pelinrakentaja, joka liikkuu aloituslinjaa kohden, joka on antanut tai heittänyt pallon joukkuetoverilleen ja joka ei aio osallistua peliin sen enempää  Potkaisija, joka on potkaisemassa palloa tai jolla ei ole ollut kohtuullisesti aikaa saavuttaa tasapainoaan potkun jälkeen  Syöttäjä, joka on heittämässä palloa tai jolla ei ole ollut kohtuullisesti aikaa osallistua peliin pallon irrottua hänen kädestään  Syötön vastaanottaja, joka on keskittynyt palloon  Syötön vastaanottaja, joka on selvästi lopettanut pelaamisen, kun syöttö ei enää ole kiinniotettavissa  Potkun vastaanottaja, jonka huomio on pallon lentoradassa  Potkun vastaanottaja, joka on juuri koskenut palloon  Pelaaja, joka on lopettanut pelaamisen pallon poistuttua pelistä  Pelaaja, joka selvästi ei enää osallistu peliin

Kauluksesta taklaaminen (9-1-2-p)  Uusi henkilökohtainen virhe:  Ottaa kiinni hartiasuojusten tai pelipaidan sisätakakauluksesta tai hartiasuojusten tai pelipaidan kauluksen sivun sisäpuolelta ja heti sen jälkeen vetää juoksijaa maahan  Ei virhettä, jos:  juoksija taklataan "suorakulmaisella alueella" (tacklen paikkojen välissä ja aloituslinjan takana)  pelinrakentaja taklataan taskussa  Uusi erotuomarimerkki (ei numeroa):  E38 ja sen jälkeen tartutaan kauluksen sivuun  kuulutetaan: ''Henkilökohtainen virhe – kauluksesta taklaaminen"

Sääntöjenvastainen estäminen lantion alapuolelta (2-3-3)  Sääntöjenvastaisen estämisen lantion alapuolelta uusi määritelmä:  "Sääntöjenvastaisessa estämisessä lantion alapuolelle tapahtuu kahden pelaajan tekemä ylös-alas- tai alas-ylös-estämisyhdistelmä vastustajaa (joka ei ole juoksija) vastaan missä tahansa kentällä kontaktien ollessa eri- tai samanaikaisia, jossa ”alas”-osa tapahtuu vastustajan reiteen tai sen alapuolelle."  Helpompi tuomita, helpompi valmentaa ja helpompi ymmärtää kaikille

Kasvosuojukseen tarttuminen (9-1-2-q)  "Tahattomana kasvosuojukseen tarttumisena" aiemmin rangaistu toimi ei enää ole virhe  Ei virhettä, jos vastustajan kasvosuojukseen tartutaan, mutta sitä ei kierretä, vedetä tai käännetä

Kellon käyttö, kun pallo on mennyt ulos sivurajasta (3-2-5-a-12)  Merkittävä kellonkäyttösäännön muutos:  "Kun pallonkantaja, rähmäys tai taaksepäinsyöttö poistuu pelikentältä, kello käynnistyy, kun pallo on pelivalmis.  Poikkeus: Kello käynnistyy aloitussyötöstä kummankin puoliajan viimeiden kahden minuutin aikana (kun kellossa on 1.59 tai vähemmän)."  Päätuomari viheltää pilliinsä ja antaa kello käyntiin -merkin [E2], kun pallo on asetettu paikalleen

Muita kellonkäyttömuutoksia  15 sekunnin pelikello (TV-aikalisän jälkeen) poistettu (3-2-2-h)  Kellon säätäminen ennenaikaisen vihellyksen jälkeen poistettu (3-2-2-i)

Vapaapotku ylittää sivurajan (6-2-1)  Yksi rangaistusvaihtoehdoista muutettu takaisin muotoon B:n pallo 30 jaardia (muutettu 35:stä) Joukkueen A rajoituslinjan etupuolella.  Tämä olisi:  Joukkueen B 40 jaardin linja täysimittaisella kentällä  Joukkueen B 30 jaardin linja 90 jaardin kentällä  Joukkueen B 20 jaardin linja 80 jaardin kentällä jos aloituspotku tapahtuu 30 jaardin linjalta

Sivurajan häirintä (9-1-6)  Sivurajavaroitukset poistettu: johtaa nyt rangaistukseen ensimmäisestä virheestä  Sisältää nyt kentällä olemisen (voi olla myös epäurheilijamainen käyttäytyminen tai sääntöjenvastainen häirintä)  Ensimmäinen ja toinen rikkomus:  Pelin viivyttäminen sivurajan häirinnästä, viisi jaardia seuraavasta aloituspaikasta [E21 ja E29]  Kolmannesta rikkomuksesta alkaen:  Epäurheilijamainen käyttäytyminen sivurajan häirinnästä, 15 jaardia seuraavasta aloituspaikasta [E27 ja E29]  Rangaistaan, kuten pallo ei olisi pelissä

Syöttäjä puolueettoman alueen etupuolella ( b)  Pelaaja on ylittänyt puolueettoman alueen, jos hänen koko vartalonsa on ollut puolueettoman alueen etupuolella

Virheet lisäpisteyrityksissä ja ylimääräisillä pelijaksoilla (3-1-3-g-1 ja a)  Räikeät henkilökohtaiset virheet ylimääräisen pelijakson aikana pallon hallinnan vaihduttua siirretään taas seuraavaan peliin

Muita muutoksia  Mikrofonit pakollisia vuonna 2011  Vastustajan merkkien nauhoittaminen kielletty

40/25 sekunnin kello  Merkittävä muutos pelikellosäännöissä  hyvin samankaltainen NFL-säännön kanssa  Kaksi aikajaksoa pelikellossa:  40 sekuntia pelin päättymisestä tavallisissa peleissä  25 sekuntia pallo valmiina peliin -merkistä peleissä, joissa on ollut hallinnollinen pysäytys  Sääntö ei ole käytössä EFAFissa, mutta on voimassa kaikissa IFAF-peleissä, vaikka näkyvää pelikelloa ei ole  Kolme uutta erotuomarimerkkiä tullut käyttöön

Kiitokset Einar Bolstad