AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuuluu Kotka Kymin srk.yhtymään jäseniä n , Paljon lapsiperheitä, Laajenee uusien asuntoalueiden rakentamisen myötä.
Advertisements

NUORILTA NUORILLE YHDESSÄ NUORTEN KANSSA
Vantaan nuorisojärjestöt ry Vannu Perustettu huhtikuussa 2006.
Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Jorma Fisk
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
AVARTTI - nuoret sen tekevät! M-SK/00. TOIMINTA-AJATUS Tarjota haasteita nuorten kehitykselle ja tukea heidän kasvuaan yhteiskunnan jäseneksi. M-SK/00.
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Voimistelu liikuttaa! Ryhmätöiden antia Startissa IKILIIKE Millaisia eri kohderyhmiä seuroilla on ikääntyville? Nyt tai suunnitteilla? Liikuntarajoitteiset.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
NUOTTA-VALMENNUKSEEN
Chaîne des Rôtisseurs Accosiation Mondiale de la Gastronomie La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs 09/11/2011 Chargée de Presse Johanna Hornborg.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
STES - kesäkoulu – UKK-instituuttiTampere.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
”Mihin kekoon sinä kannat kortesi?”. Mitä on vapaaehtoistyö? Vapaaehtoista Vapaa-aikana Ei palkkaa Kuka tahansa voi osallistua.
Elinvoimaa yhdistyksissä
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Camera obscura- menetelmä
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Nuorisoalan kehittäjä Kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelma Mikkelin ammattikorkeakoulu.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Tampere Seurakunnan aamu- ja iltapäivätoiminta lapsen ja perheen tukijana verkostojen viidakossa Miten turvaamme yhdessä jokaiselle pienelle.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punaisen Ristin nuorisotoiminta.
Standardit, mitä ne ovat? Jari Välkkynen, Lähde:
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
Ops seminaari Askola.
GÖTEBORGIN KAUPUNGIN NUORISOTILA (YLI 16 NUORILLE) Kaksi nuorisokäyttöön remontoitua koulurakennusta (yht. n m²) 3-4 nuoriso-ohjaajaa kaupunki ei.
Hurtig TE1 Kansalaistoiminta kansanterveystyössä.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Uusi, nuoria aktivoiva ympäristökasvatusohjelma luokkien, yläkoulun ja toisen asteen opetukseen! Ympäristöreportterit.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Kansalaisten Eurooppa Mauri Uusilehto Nuoriso- ja kulttuuriyksikkö.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
1. Kasva urheilijaksi Oulussa URHEILIJAN / LIIKKUJAN POLKU.
Kaj Tawast, Marianne Kilpi, Jyri Kunttu ja Sara Airola.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
TORNION KAUPUNKI NUORISOTOIMI  TOIMINTAKERTOMUS 2015.
MITÄ PARTIO ON? Kavereita - Yhdessä tekemistä - Kaikille avointa - Vapaaehtoistoimintaa.
Mikael Paahto, Jesaja Kärkkäinen, Miia Laine. - Suomen suurin nuorisojärjestö jäsentä - poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta toimintaa.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Liikunnan ja kulttuurin kilpailutoiminta osana oppilaitoksen toimintaa
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
ELÄMÄNI SANKARI RY.
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
YK:n Kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012
Yhteisvastuukeräyksestä
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
vaikuttaminen - järjestötoiminnan perusteet ammattiin
Sosiaalisten verkostojen analyysi (ja Web2.0)
Harjoituksen ohjaaminen
Kestävän kehityksen projektit Espoossa
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely
Harjoituksen ohjaaminen
Osallistava kerhotoiminta
Kunnallisen nuorisotyön Osaamiskeskus Kanuuna
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Esityksen transkriptio:

AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE 14–25-vuotiaiden kansainvälinen harrastusohjelma Nuorisotyön menetelmä Ohjelma aloitettiin Isossa-Britanniassa vuonna 1956. Kurt Hahn (1886-1974) elämyspedagogiikka Suomeen ohjelma rantautui 1999. vuosittain ohjelmaan osallistuu miljoona nuorta yli 130 maassa

Avarttitoiminta edellyttää olemassa olevaa nuorisotyötä * Avarttiohjelman voi integroida olemassa olevaan paikalliseen nuorisotoimintaan * Avarttitoiminta mahdollistaa uudella tavalla paikkakunnan nuorisotyön eri toimijoiden välisen yhteistyön ja laaja-alaisen verkostotyön

Avartin harrastusohjelma koostuu neljästä toiminnosta Taito Liikunta Palvelu Seikkailu

Avarttiohjelman tavoitteet .... Tukea nuoren fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten taitojen kehittymistä harrastustoiminnan avulla Nuori oppii hyödyllisiä taitoja sekä oppii ottamaan vastuuta muista ihmisistä ja ympäristöstä. Nuori kasvaa aktiiviseksi kansalaiseksi

Avartti nuorisotyön verkostossa Taito Kunnan, seurakunnan ja järjestöjen kerhotoiminta, Kansalaisopisto, yhdistykset, koulu, ohjaus kotona, jne Palvelu urheiluseurat,järjestöt, asukasyhdistykset,laitokset, laitokset, ystävä/tukipalvelut, palokunta, yms Toimilupa Kunta, srk, järjestö, yhdistys,tms. Liikunta Urheiluseurat, nuorten omat ohjaajat ja valmentajat, koulut, kuntosalit, Seikkailu Partio,Suomen latu, urheiluseurat, villi pohjola, nuorten omat retket ja vaellukset, jne

Varsinaisen Avarttiohjelmaan sisältyvä harrastustoiminta mahdollistuu kaupunkien, kuntien, seurakuntien ja erilaisten järjestöjen sekä yhdistysten nuorisotyössä. Ohjelma voi joustavasti muuntautua paikallisten olosuhteiden ja osallistujien edellytysten mukaan. Paikallista toimintaa, työntekijöitä ja vapaaehtoisohjaajia tukevat Avarttikouluttajat ja Avartin seikkailutiimi.

Mitä uutta ? uusi näkökulma nuoren ja työntekijän yhteistyölle nuori on suunnittelija ja tekijä, ohjaajan rooli korostuu nuoren osallisuuden mahdollistajana ja tukijana Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys vahvasti mukana Nuoren saavutukset palkitaan (saavutustenkirja, todistus ja ansiomerkki)

Avarttiohjelman toteutus kaaviona Taso Taito Palvelu Liikunta Seikkailu pronssi 3 tai 6 kk Yksi Harrastus 6 kk 2 pv 1 yö Hopea 6kk 3 pv 2 yötä Kulta 12 kk Projekti 5pv 12kk 4 yötä 4 pv 3 yötä

fb:ssa Avartti – nuoret sen tekevät Avarttiohjelmaa Suomessa koordinoi Avartti-säätiö Tutustu tarkemmin Avarttiohjelman sisältöihin, Avartin kansainväliseen toimintaan, Avarttiohjaajakoulutuksiin ja Avarttiohjelmaa toteuttavien nuorten kokemuksiin sivulla www.avartti.fi fb:ssa Avartti – nuoret sen tekevät