Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MITÄ PARTIO ON? Kavereita - Yhdessä tekemistä - Kaikille avointa - Vapaaehtoistoimintaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MITÄ PARTIO ON? Kavereita - Yhdessä tekemistä - Kaikille avointa - Vapaaehtoistoimintaa."— Esityksen transkriptio:

1 MITÄ PARTIO ON? Kavereita - Yhdessä tekemistä - Kaikille avointa - Vapaaehtoistoimintaa

2 Partiotoimintaa Hangosta Utsjoelle JÄSENKUNTA Suomessa on noin 750 toimivaa lippukuntaa. Ruotsinkielisiä lippukuntia on noin 60. Vuosittain partiotoimintaan osallistuu 65 000 partiolaista. Partioon liittyi vuonna 2015 noin 14 000 uutta jäsentä ja partion jäsenmäärä kasvoi 5 % valtakunnallisesti. Jäsenistössä on eniten sudenpentuja, eli 7–9-vuotiaita partiolaisia. 54 % partiolaisista on tyttöjä, 46 % poikia.

3 Toimintaa ympäri vuoden PARTIOTOIMINTA Suomessa on yhteensä noin 5000 viikoittain kokoontuvaa ryhmää ympäri maata. Partiolaiset tekevät vuosittain yli 1 100 kesä- tai talvileiriä. Leirivuorokausia kertyy noin 150 000. Erilaisia retkiä järjestetään vuosittain yli 12 000.

4 Partion päämäärä Partio on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioon ottaen. Päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen.

5 Partio elämänhallintataitoja vahvistamassa Punainen Sulka –keräyksen tuotoilla partiolaiset vahvistavat entisestään erilaisten elämänhallintataitojen oppimista osana partio-ohjelmaa Talous- ja työelämätaitoja oppimassa Opitaan tietoja ja taitoja joilla toimia vastuullisesti ja ikään sopivalla tavalla taloudellisissa päätöksissä Tutustutaan yrittäjyyteen, vahvistetaan vuorovaikutustaitoja ja aloitteellisuutta Arvopohjaiseen johtajuuteen kasvaminen Partiossa jokainen kasvaa vastuunottajaksi, nyt vahvistetaan mm. Value Based Leadership –koulutuksia ja partion mentorointitoimintaa Kaikki mitä tarvitsen työelämässä, opin partiossa Partiossa oppii sellaista tietotaitoa josta on hyötyä muuallakin. Kehitämme toimintamalleja joiden avulla osaamisen saa hyödynnettyä esimerkiksi opinnoissa

6 MITÄ PARTIOSSA TEHDÄÄN?

7 SUDENPENNUT 7–9-vuotiaat SEIKKAILIJAT 10–12-vuotiaat TARPOJAT 12–15-vuotiaat SAMOAJAT 15–17-vuotiaat VAELTAJAT 18–22-vuotiaat Toimintaa omassa ikäryhmässä

8 Partiossa… opitaan uusia taitoja kokemisen ja tekemisen kautta seikkaillaan maalla, metsässä, merellä, kaupungissa ja ilmassa yövytään teltassa, laavussa tai mökissä kesällä ja talvella osallistutaan viikoittaisiin kokoontumisiin, viikonloppuretkille ja erilaisille leireille sekä vaelluksille ja purjehduksille leikitään ja lauletaan päätetään yhdessä asioista ja otetaan vastuuta opitaan toimimaan ryhmässä ja ottamaan toiset huomioon opitaan johtamistaitoja saadaan kansainvälisiä kokemuksia

9 LIPPUKUNTAMME Lisää tähän lippukunnan nimi

10 Lisää tähän diaan tietoa lippukunnastasi Missä toimitte? Kuinka paljon lippukunnassa on jäseniä ja minkä ikäisiä he ovat? Tapahtuuko seuraavan vuoden aikana jotain isoja projekteja tai muuta kiinnostavaa?

11 Yhdessä eteenpäin… Millainen yhteistyö klubin kanssa kiinnostaisi (ideoita löydät partio.fi/punainensulka -> Ideoita Lions-yhteistyöhön) Mitä toivoisitte leijonilta ja mitä lippukunnallanne olisi antaa yhteistyöhön?

12 KIITOS! WWW.PARTIO.FI #partioscout Kuvat ovat Roihu 2016 –suurleiriltä sekä vuoden 2015 vuosikertomuksesta. Leirikuvat: Joel Forsman, Juha Nurmi, Heikki Heinonen, Nuutti Nissinen, Essi Koski, Tuukka Lehtinen


Lataa ppt "MITÄ PARTIO ON? Kavereita - Yhdessä tekemistä - Kaikille avointa - Vapaaehtoistoimintaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google