Kirkkojen kansainvälinen Vastuuviikko 2008-2009 Ihmiskauppa – nykyajan orjuutta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kelan palvelu Suomen monikulttuurisimmassa lähiössä Varissuolla
Advertisements

Raimo Päivärinta Luokite-esitelmä.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Asunnottomuuden ehkäisy Oulussa
Øvelse – Flertal genitiv Malli: Liisa keskustelee ystävän kanssa. - Liisa keskustele ystävien kanssa.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Arkki Varustamo Raamattukoulu
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Ihmiskauppa Suomessa Helsinki Ihmiskaupan vastainen koulutus ja tiedotus •Valtioneuvosto hyväksyi tarkennetun ihmiskaupan vastaisen.
ENSIVASTETOIMINTA HÄTÄKESKUKSEN NÄKÖKULMASTA
Kaupunginhallitus Kotouttamisohjelman päivitys ohjelma maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi
Senja-juhlaseminaari Päivi Vilkki VT, projektivastaava.
Lähisuhdeväkivaltarikoksesta epäillyn ohjaaminen kuulustelusta väkivaltaa katkaisevaan palveluun Oulu Hautamäki Jari, toiminnanjohtaja Hyvärinen.
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
 Henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa  Euroopassa arviolta 5-8 miljoonaa, tarkkaa määrää ei tiedetä  Suomessa paperittomia arvioidaan olevan joitakin.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO PETS 2007.
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Askel aikaa edelle Minkälaisessa kunnassa sinä haluaisit asua? Leila Kostiainen.
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Ilkivallasta tulee lasku kotiin
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen.
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
VÄHEMMISTÖVALTUUTETTU MINORITETSOMBUDSMANNEN OMBUDSMAN FOR MINORITIES VEHÁDATÁITTARDEADDJI.
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Jyväskylässä Kuntaliitoksen toteutuessa yhteispalvelupisteitä oli Vaajakoskella, Palokassa, Taulumäellä, Kuokkalassa ja Korpilahdella. Säynätsalon aluetoimisto.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
LAPSEN OIKEUDET.
Turun seudun vetovoimaisin kaupunki KAARINAN k a u p u n k i Valomerkki –toimintamalli Stop nuorten päihteiden käytölle Kaarinan kaupunki Kaarinan kihlakunnan.
Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä
The Annual Policy Report 2009 Vuosittainen raportti maahanmuuttopolitiikasta Suomessa HUOM : Voit täydentää ylätunnisteen Näytä/Ylä- ja alatunniste (Älä.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Lasten suojelu – jokaisen tehtävä AMK
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
”Et ne kattoo, että mihin palveluihin mun pitäs mennä” Lainrikkoja-asiakkaiden näkökulma palveluihin Katariina Pekkola Teija Sundman.
Juho Niskanen  Turvallisen ryhmän muodostumiselle on tärkeää, että osataan kommunikoida tunnetasolla ja ylläpitää tätä kommunikaatiota.
Sukupuolten roolit islamissa
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Eteneminen Ylhäältä alas Pakko, pelko – pakottaminen ja pelottelu Havainnollistaminen, case-esimerkit – esim. kuinka paljon johtaja Turtiainen maksaa Aducatelle.
Kunniaan liittyvät konfliktit – uhat ja mahdollisuudet asiakastyössä
UE © Anne Rongas 2006 UE1: Uskonnon luonne ja merkitys Kotkan aikuislukio © Anne Rongas 2008.
Työsuojelu Suomessa.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Mikko Peltomaa, Jaakko Kurola, Minna Takala & Sanna Suutari
Yhteenveto palveluketjuseminaarisarjan keskeisestä sisällöstä Minna Anttila TtT, Projektitutkija Turun yliopisto hoitotieteen laitos
Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Mielenterveyden häiriöt
Aikuiskasvatustieteen tutkijatapaaminen Rovaniemi YLIOPISTOKOULUTETTUJEN NUORTEN AIKUISTEN ELÄMÄÄN TYYTYVÄISYYDEN JA ELÄMÄNÄHALLINNAN HAASTEET.
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Katsaus YK:n vammaissopimukseen ja Yhdenvertaisuuslakiin
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Maritan testamentti Miniseminaari Suomen Mielenterveysseura
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
IHMISKAUPPA ON NYKYAJAN ORJUUTTA
Esityksen transkriptio:

Kirkkojen kansainvälinen Vastuuviikko Ihmiskauppa – nykyajan orjuutta

Mitä on ihmiskauppa? Ih minen siirretään hyväksikäyttötarkoituksessa erehdyttämällä tai pakon avulla orjuuden kaltaisiin oloihin. Hyväksikäytöksi katsotaan vähintään toisen hyväksikäyttö prostituutiotarkoituksessa tai muut seksuaalisen hyväksikäytön muodot, pakkotyö tai pakollinen palvelu, orjuus tai muu orjuuden kaltainen käytäntö tai orjuuden kaltaiset olot tai elinten poistaminen. YK:n Palermosopimus, 2000

Ihmiskaupan keinoja  toisen riippuvaisen aseman tai turvattoman tilan hyväksi käyttäminen  toisen erehdyttäminen tai tämän erehdyksen hyväksi käyttäminen  korvauksen maksaminen toista vallassaan pitävälle henkilölle tai sellaisen korvauksen vastaanottaminen.

Ihmiskaupan tekotapoja  Toisen valtaan ottaminen  Värvääminen  Luovuttaminen  Kuljettaminen  Vastaanottaminen tai  Majoittaminen

Ihmiskaupan syyt  Köyhyys, työttömyys, koulutuksen puute, heikot tulevaisuudennäkymät  Kasvanut kysyntä prostituoiduista ja halvasta työvoimasta  Puutteellinen lainsäädäntö ja valvonta  Uhrit voivat joutua ihmiskaupattaviksi tutun, ystävän, sukulaisen, poikaystävän tai aviomiehen toimesta  Happy trafficking -ilmiö: ihmiskauppaan huijatut palaavat kotimaahansa kertomaan ”hyvästä kokemuksestaan”

Ketkä ovat uhreja?  Pakkotyöhön, kerjäämään ja seksityöläisiksi kaupatut miehet, naiset ja lapset  Kouluttamattomat, köyhistä oloista tulevat nuoret naiset; lapset ja vammaiset lapset  YK:n arvion mukaan vuosittain ihmiskaupan uhriksi joutuu – ihmistä – hurjimmat arviot puhuvat 2,5 miljoonasta  Noin 80 prosenttia ihmiskauppatapauksista liittyy naisten ja tyttöjen hyväksikäyttöön prostituutiossa  Näistä noin puolet ovat alaikäisiä

Uhrin tunnistaminen MISSÄ?  Rajalla, ratsiassa, vastaanottokeskuksessa, sosiaalityössä, kaupassa, ravintolassa, seurakunnassa… KUKA?  Rajaviranomainen, poliisi, ohjaaja, sosiaalityöntekijä, terveydenhoitaja, tulkki, asiakas, ystävä, naapuri, diakoniatyöntekijä… KOLMAS SEKTORI  Matalan kynnyksen palvelut, etsivä työ  Erityisesti ryhmät, jotka eivät voi/halua olla yhteydessä viranomaisiin ja käyttää peruspalveluita  Marginaaliryhmät, laittomasti maassa oleskelevat, maahanmuuttajat

Uhrin haavoittuvainen asema  Ei identifioi itseään rikoksen uhriksi  Tietojen ja taitojen puute  Ei tietoa oikeuksista, lainsäädännöstä, suomalaisesta yhteiskunnasta, palveluista  Kontaktien puute, kieli- ja kulttuurierot  Velka: matka, dokumentit, majoitus  Epäusko  Pelko, huoli omaisista  Häpeä, itsesyytökset  Vaihtoehdottomuuden kokemus  Epäluottamus viranomaisia kohtaan  Käännytyksen pelko

Uhrin auttaminen  Poliisi  Oikeudellinen neuvonta ja oikeusapu  Hallinnollinen tuki ja neuvonta  Tulkkipalvelut  Turvallisuus, asuminen  Sosiaalipalvelut, terveyspalvelut  Alaikäisten erityispalvelut

Miten voi vastustaa?  Rajahenkilöstön kouluttaminen tunnistamaan ihmiskaupan tunnusmerkit ja uhrit  Lähtö-, kauttakulku- ja kohdemaiden viranomaisten yhteistyön kehittäminen  Nuorten naisten tulevaisuudennäkymien parantaminen, naisten oikeuksien edistäminen ja perhe- ja parisuhdeväkivallan vastainen työ  Tiedottamalla ihmiskaupan riskeistä etenkin lähtömaissa  Uhrien ilmoittautuminen poliisille ja syytteiden nostaminen  Lainopillista neuvontaa ja asianajoapua  Täyden luottamuksellisuuden ylläpitäminen  YK:n mukaan rahoitusta tulisi suunnata uhrien pitkäaikaiseen työllistymiseen

Kirkot ihmiskauppaa vastaan  Kirkkokuntien ja yhteisöjen välinen yhteistyö  Verkostoituminen on valttia!  Uhrien auttaminen  Kirkko vierellä kulkijana: anonymiteetti, matalan kynnyksen palvelut  Yleisen tietoisuuden lisääminen  Voimme vaikuttaa lähimmäistemme elämään rukouksella, asioista ja ilmiöistä puhumalla, näyttämällä esimerkkiä hyvän tekemisestä ja asettumalla heikomman puolelle

Auttamisjärjestelmä  Auttamisjärjestelmää koordinoivat vastaanottokeskukset  Oulu (alaikäiset ilman huoltajaa)  Joutseno (aikuiset, perheet, ryhmät)  Johtajat tekevät päätökset auttamisjärjestelmään ottamisesta ja poistamisesta  Tarpeiden arviointi  Päätöksenteon tukena arviointiryhmät  Auttamisjärjestelmään ottamisella matala kynnys

Yhteystiedot  Kiireellisissä tapauksissa 112  Keskusrikospoliisi  vaihde:  Pro-tukipiste   Pakolaisneuvonta  Tarkennettu toimintasuunnitelma (

Yhteistyöverkosto  Työministeriö  Vastaanottokeskukset  TE-keskukset  Sisäasiainministeriö  Rajavartiolaitos  Keskusrikospoliisi  Poliisilaitokset  Ulkomaalaisvirasto  Kunnat  Kirkot ja uskonnolliset yhteisöt

Yhteinen ruumis Kristus on niin kuin ihmisruumis, joka on yksi kokonaisuus mutta jossa on monta jäsentä. Juuri ne ruumiinjäsenet, jotka meidän mielestämme ovat muita heikompia, ovat välttämättömiä. Jos yksi jäsen kärsii, kärsivät kaikki muutkin jäsenet, ja jos yksi jäsen saa osakseen kunniaa, iloitsevat kaikki muutkin sen kanssa. Te olette Kristuksen ruumis, ja jokainen teistä on tämän ruumiin jäsen (1. Kor. 12: 12, 22, 26–27).