Luokat 2019 19A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

Sotungin etälukio Täydennä päivälukion opiskelujasi etäkursseilla.
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Lukion oppimäärä.
Kurssivalinnat ykkösille
Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana Anne Flak suunnittelija.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Ykkösten vanhempainilta Janakkalan lukio Turengin toimipiste.
TERVETULOA!.  Opettajat: - Marjo Miettinen, 1.luokka ja vararehtori - Erika Heikkilä, 2.luokka - Elisa Konttila, 3.luokka - Eemeli Räihä, 4.luokka -
1. OPINTOVUODEN V ANHEMPAINILTA. Illan teemat Avajaissanat: Rehtori Opettajakunnan esittely Lukioiden erityisopettaja ja kuraattori Klassikan toimintaympäristö.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
1. vuositason vanhempainilta Illan ohjelma 17.30–18.00 vapaata tutustumista oppiaineisiin luokissa 18.00–18.30 yhteinen osuus juhlasalissa.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
LUKION VANHEMPAINILTA YLEISTÄ LUKIO-OPINNOISTA  Vähintään 75 kurssia  3 vuoden vauhtina  Opinto-oikeus päättyy 4. vuoden jälkeen.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
Miksi aikuislukioon? Lukio on yleissivistävä oppilaitos Voit opiskella kieliä, luonnontieteitä, humanistisia aineita… Olet viisaimmillasi lukiossa Sivistys.
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Lukion oppimäärä = mitä, montako, milloin kursseja
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Opiskelu eLukiossa
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Opiskelijaksi lukioon?
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
MIKSI LUKIOON???.
Akaan lukio 1 lk:ien vanhempainilta
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Vanhempainilta -15 Keuruun lukio internetissä
Oulun normaalikoulun lukio
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
Ykkösten vanhempainilta
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
Opintojen eteneminen ja kurssitilanne 3. jakson jälkeen
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Lentokonealan jatko-opinnot
Oulunsalon lukion vanhempainilta
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
Lukio.
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
OPON TUNTI Seija Mäntynen
Huoltajakysely lukuvuoden opiskelijoille
Kiinnostaako lukio?
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Puistopolun peruskoulu 7. luokan vanhempainilta
Puistopolun peruskoulu
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Kaksoistutkinto.
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
7lk valinnaisainepäivä
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
Sunan koulun vanhempainilta TERVETULOA!
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Tervetuloa lukion 1. vuosikurssin vanhempainiltaan
YO-info Syksy 2019.
opintoja Oulun kaupungin lukiolaisille etänä & verkossa
Esityksen transkriptio:

Luokat 2019 19A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto

Lukio-opiskelu vapaus ja vastuu lisääntyvät Uusia asioita tulee lyhyessä ajassa enemmän kuin yläasteella – harjoittelu jää kotiin eli kotitöiden määrä todennäköisesti lisääntyy yläkoulusta Harjoitellaan pitkäjännitteistä työskentelyä – mielihyvä tehdystä työstä tulee viiveellä, ei heti

Lukiovuosi Muodostuu viidestä jaksosta Jaksossa noin kuusi viikkoa opiskelua ja sitten arviointiviikko Jakson aikana suoritetaan yleensä 5-7 kurssia Yleensä kurssi kestää jakson ajan Kurssin oppitunteja on viikossa 3 x 75 min Koulu alkaa yleensä 8.15 ja loppuu viimeistään neljän maissa

Lukion oppimäärä Muodostuu vähintään 75 kurssista Karkea jako: 1-vuosi: 30 kurssia viidessä jaksossa 2-vuosi: 30 kurssia viidessä jaksossa 3-vuosi: 15 kurssia kolmessa jaksossa Kursseja voi valita myös muista lukioista (elukio) tai voi valita vaihtojakson toisesta Oulun lukiosta Kurssivalintoja voi muuttaa koko lukio-opiskelujen ajan Päivämäärät, kirjalistat ovat koulun kotisivuilla (esim. syysopas)

Lukion päättyminen Kun 75 kurssia on suoritettu, opiskelija saa lukion päättötodistuksen Kun opiskelija on suorittanut 75 kurssia sekä hyväksytyn ylioppilaskokeen, hän saa ylioppilastutkintotodistuksen (sekä lakin) Jatko-opintoihin: -valitaan noin 60 % suoraan ilman pääsykoetta eli ylioppilaskokeen tuloksen perusteella

Uutta lukio-opinnoissa Nykyinen opetussuunnitelma otettiin käyttöön 1.8.2016 ja seuraava jo 2020 Matematiikassa ensimmäinen kurssi kaikille yhteinen, valinta pitkälle tai lyhyelle matematiikalle sen jälkeen Paljon digitaalista oppimateriaalia: e-oppikirjat Oppimisympäristöt Digitaaliset laskinohjelmistot Digitaaliset kurssi- ja yo-kokeet

Opiskelun seuraaminen: Huoltajat Nuoren suoriutumista lukio-opinnoissa voi seurata (18 v. ikään asti!, tämän jälkeen opiskelijan luvalla): Wilmassa: Suoritukset ja poissaolot Ropolta/opolta/rehtorilta kysymällä Milloin kannattaa huolestua Jaksotodistukseen huonoja arvosanoja, ei motivaatiota Kurssisuorituksia ei kerry, runsaasti poissaoloja , T ja K-merkinnät Ei läksyjä, harvoin koulua, päivät lyhyitä, kaikki läksyt tehty 15 min Tällaisissa tilanteissa myös koulu toimii: Jutellaan opiskelijan kanssa ja tehdään suunnitelmia Ropo, opo tai aineenopettaja ottaa yhteyttä kotiin Tarvittaessa myös opiskelijahuolto keksii ratkaisuja

Opiskelun seuraaminen: Ropo Kurssisuoritusten kertymistä Arvosanoja Poissaoloja Ohjaa lukio-opinnoissa Infot Valintojen muutokset Haastattelee keväällä ryhmän opiskelijat Toimii välikätenä kodin ja koulun välillä

Yhteystiedot Helpoimmin meidät saa kiinni wilman avulla Sähköpostilla: Wilman pikaviesti Sähköpostilla: minna.makela@eduouka.fi satu.makinen@eduouka.fi juha.kakilehto@eduouka.fi

Muu tuki ja apu - opiskelijahuolto Terveydenhoitaja Sanna Vesteri (wilmaviesti, 050 316 9113, perjantaisin lukiolla) Erityisopettaja Marjo Mattila (wilmaviesti, 044 7039699) Lukiokuraattori Maija Tarkiainen (040 6326612) Lukiopsykologi Hanna-Liisa Kärsämä (040 6325670) Lukiopsyykkari Taina Härmä (taina.harma@ouka.fi, 050 5628583) Opinto-ohjaaja, opo Eila Palojärvi (wilmaviesti, päivittäin lukiolla, 044 4973102)