Aida Nuutinen, Enni Anttila & Anton strömmer 16g

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
Advertisements

Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
Kirjallisuuden opetuksen l ä hestymistapoja ekstensiivinen vs intensiivinen, kronologinen vs temaattinen sek ä humanistinen vs instrumentaalinen l ä hestymistapa.
Huumorin lajeja.
Nauru kritiikin keinona
Oman aikamme taiteen ilmiö. - KAUPALLISUUS: ”Ostan - siis olen olemassa.” - Yksilöillä ei enää selkeää identiteettiä, massaihmisyys - Taiteiden sekoittuminen,
Essee on maailman subjektiivista kommentoimista
Modernismin tulo Suomeen
RAAMATTU Muistiinpanot 8. luokan oppikirjan 1. kappaleeseen
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
FILOSOFIAN KOE YLIOPPILASKIRJOITUKSISSA. Kokeen sisältö -Koetehtävät perustuvat kursseihin FI1-FI tehtävään riittävät 1. kurssin tiedot -Myös oppiainerajat.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Moraalin kehitys (L.Kohlberg) Oikein vai väärin? Moraali kehittyy vaiheittain ajattelun kehittymisen mukana: 1.yksilön oma näkökulma 2. yhteisön lait ja.
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Ydinsisältö.
o Musiikki on ääneen perustuva taiteen, itseilmaisun ja kommunikoinnin muoto o Musiikki jaotellaan yleensä kolmeen lajiin; - Popmusiikki - Kansanmusiikki.
Mistä aihe? Oulun yliopiston ja kirjallisuuden oppiaineen painopistealueet Tekstilähtöinen tutkimus Ongelmalähtöinen tutkimus.
Arviointi osana oppimisprosessia
Väestöllinen huoltosuhde 1865–2060
Kirjallisuuden käsitteitä
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
Keskiajan perintö ja uudelleenkäyttö
Vuosikellon otsikko Tekstiä tähän Tekstiä
Käyttötapoja Puheen tai kirjoituksen lainaukset
Modernismin sateenvarjo
Prosessi uusien organisaatioiden mukaan ottamiseksi Tuuliin
Oman aikamme taiteen ilmiö
Huumoria ja vertauskuvia
Pyramidit Lähteet:Slackman, Michael: In the Shadow of a Long Past, Patiently Awaiting the Future The New York times SLAVES DIDN'T BUILD PYRAMIDS:
Kultakaudesta uudelle vuosituhannelle
Elämänkatsomustiedon tunti
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
15 Aseet vaikenevat s. 103–110.
Runon erittelyä tekstitaitokokeessa
Metafiktio ja muita postmodernismeja
Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille.
Ranskan merkittävää kirjallisuutta
GEEK GIRL – matalalentoa mallitaivaalla
Filosofian alat TEOREETTINEN FILOSOFIA
Kappale 10 Raamattu Sara ja Ville.
Luku 13 – Raamatun tutkimus
Tekijä: Tommi Kesti TI15S
Eksistentialismi Eero Jussila.
YLEISTÄ Juontaa juurensa alkuperäisväestön, aboriginaalien, kertomista tarinoista. Saanut paljon vaikutteita maahan muuttaneiden monien eri kansallisuuksien.
RAAMATTU Muistiinpanot 8. luokan oppikirjan 1. kappaleeseen
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
AI 4 Tekstit ja vaikuttaminen Opiskelija
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Verkostotapaaminen Tampere
Satiiri Ei ole kirjallisuuden laji.
Yhteenvetoa mediatekstien vaikuttamisen keinoista
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Kirkko ja papit opettavat suomalaisia
Laajennetun työssäoppimisen kuvaus
Pöytätennis.
Veskun harrasteet Vesku Lintunen.
Kirjastoauto.
Rekrytointitarpeiden ennakointi (ART)
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
SURREALISMI Surrealismi on taidesuuntaus, joka syntyi Dada-ryhmän hajotessa ja André Bretonin vuonna 1924 julkaiseman surrealismin manifestin mukana. Manifestissa.
Ulkomainen modernismi
Kirjallisuusessee Essee: lyhyt, tav. yleistajuinen esitys jostakin tieteen tai varsinkin taiteen, kirjallisuuden alalta. (Nykysuomen sanakirja)
Suomalaisen kirjallisuuden modernismi
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
VALISTUS.
REALISMI (1850-).
Romantiikka.
Voit tulostaa tämän mallin ja käyttää sitä seinäkalenterina
Mikael Agricolan elämä ja teokset
Kouvolan Yhteislyseon
Esityksen transkriptio:

Aida Nuutinen, Enni Anttila & Anton strömmer 16g Postmoder-nismi Aida Nuutinen, Enni Anttila & Anton strömmer 16g

YLEISTÄ Postomodernismi on filosofian ja taiteen suuntaus Toinen maailmansota vaikutti yhteiskunnan muutoksiin ja tapahtumiin, mikä synnytti postmodernismin Kirjallisuudessa postmodernismia edustavat esimerkiksi John Barth, Kurt Vonnegut ja Donald Barthelme

Kirjallisuudessa Postmodernismi oli ikään kuin vastaisku modernismille, jonka tapana oli olla muotinomaista. Perustuu ajatukseen ettei ole minkäänlaista järjestystä, vaan kirjailijan pitää tulkita eri näkökulmista ja antaa vain mennä Kirjailijat yrittivät kuvata monin eri tavoin kaoottista maailmaa

Tyypillistä Parodia, ironia ja fantasia Kerronta on leikkisää ja läpinäkyvää ja sen voi tulkita monilla tavoin Fakta ja fiktio sekoitetaan tarkoituksenmukaisesti Intertekstuaalisuus, moniäänisyys ja pirstaleisuus ovat myös keskeisiä Rikotaan tavalliset kirjallisuuden muodot ja yhdistellään eri lajeja

John Barth John Simmons Barth on yhdysvaltalainen kirjallisuudentutkija ja kirjailija. Hän syntyi 27.toukokuuta 1930, Cambridge Maryland. Hän aloitti ensin musiikinopinnot, mutta siirtyi pian Johns Hopkinsin yliopistoon. Hän opiskeli siellä luovaa kirjoittamista ja kirjallisuutta. Barth suoritti alemman korkeakoulututkinnon vuonna 1951ja vuonna 1952 ylemmän M. A. – tutkinnon. Barth jäi eläkkeelle vuonna 1995 akateemisesta virastaan.

Donald Barthelme Donald Barthelme syntyi 7. huhtikuuta 1931, Philadelphia, kuoli vuonna 1989. Barthelme oli yhdysvaltalainen kirjailija. Leikkisä ja postmoderni tyyli. Opiskeli journalismia ja myöhemmin filosofiaa Houstonin yliopistossa. Sai inspiraatiota kirjoituksiinsa ”mustilta” jazzklubeilta.

Kurt Vonnegut Kurt Vonnegut oli yhdysvaltainen kirjailija. Syntyi: 11. marraskuuta 1922, Indianapolis, Indiana, Yhdysvallat. Kuoli: 11. huhtikuuta 2007, Manhattan, New York, Yhdysvallat Hänet tunnettiin osittain sarkastisesta kirjoitustyylistä, johon oli sekoitettuna science fictionia, mustaa huumoria, satiiria sekä dokumentaarista kuvausta.

Merkittäviä postmodernismisiä teoksia Teurastamo 5, Kurt Vonnegut (1969) The Floating Opera, John Bart (1956) The Death Father, Donald Barthelme (1975) Viimeinen Harlemin Hipeistä, Samuel R. Delany (1986)

tekstinäytteet http://www02.oph.fi/etalukio/aidinkieli/kurssi4/ladattava_materiaali/t ehtava-19.pdf Kirjan näyte VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=MTpL877bAog