POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Advertisements

Elinikäisen ohjauksen alueellinen organisoituminen
Strategiaa ja laatua etsimässä
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
 VARSINAIS-SUOMEN AIKUIS- JA  AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISPIKNIK   Kehittämispäällikkö Martti Rantala  Koulutusjaoston puheenjohtaja,
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Välityömarkkinoiden Toimijakartta
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
1 Päivi Moilanen Kulttuurienväliset toimijat Pohjois-Pohjanmaalla Oulu Hankkeilla räätälöityä toimintaa kuntiin.
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
Maahanmuuttostrategia
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
HYVÄ-DIILI luonnos /pj HYVÄ DIILI –VERKOSTO Opso-järjestäjien hallitus /Luonnos SUOMEN OPPISOPIMUSKESKUSTEN.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Opetushallituksen rahoittamien ESR - hankkeiden käynnistysseminaari Avauspuheenvuoro ESR -yksikön päällikkö Heli.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
Kuuluu valtakunnalliseen Opin ovi –perheeseen Toiminta-aika Toimijat: Länsirannikon koulutus Oy WinNova Satakunnan koulutuskuntayhtymä.
Elinikäisen ohjauksen koordinaatio Koulutusjaoston risteily Sanna Kankaanpää.
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke
Ryhmien tehtävistä : Etelä-Savon elinikäinen oppiminen ja nuorisotakuu Tuija Toivakainen ISO ELO -kokous.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Suomeen muuttaneiden alkuvaiheen ohjaus ja osaamisen kehittäminen ESR valtakunnallinen kehittämishanke (Toimintalinja 2; työllistymisen ja.
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
Salmia ja Laituri-projekti 2013: Koulutus ja kehittämisen tuki ELY:ille Pasi Savonmäki Antti Laitinen TNO-foorumi Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia.
KEHA-keskus TNO – ELO -foorumi videolla TEM:n terveisiä elinikäisen ohjauksen kehittämiseen A-P Leminen.
Itä-Uudenmaan Opin Ovi Läroporten i Östra Nyland Hankkeen esittely.
ELO-yhteistyöryhmän kokous
Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu Tilannekatsaus 03/2017
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Ohjaus uudistuvassa ammattikoulutuksessa Elise Virnes
-projektin koordinaatio Jenni Wessman, Peppi Saikku
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
JOPO – toiminnan kehittämisen yhteishanke Rauma
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Menestyvä johtamisjärjestelmä valtioneuvostossa - periaatteet
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Elinikäinen ohjaus Suomessa
ELGPN:n toiminnan tulosten ja työkalujen levittäminen ja hyödyntäminen Suomen elinikäisen ohjauksen kehittämisessä Raimo Vuorinen & Jaana Kettunen Jyväskylän.
VI Ohjaamo-päivä Verkko-Ohjaus
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Asiakkaan valinnanvapaus
Valtakunnallisen ELO-ryhmän puheenjohtajat ja sihteerit kokous Verkko-Ohjaus Marko Kilpeläinen.
Nuorisotakuu -kiertue eväitä jatkotyölle
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Nuorten työllisyys Esr -hankkeet ja jatkopolut Etelä-Savo MYR
Yrityksen kehittämisen välineet
Työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliset kokeilut 2017 ja
Rakennerahastohaun painopisteet
Rakennerahastokausi millaista toimintaa rahoitetaan?
Hanketoimijoiden tapaaminen Eterassa
Puheenjohtaja Kati Turtiainen
Valtakunnallinen ELO yhteistyöryhmä
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9 POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21.9.2018 Eija Asikainen Anne Laitinen-Saunio hankepäällikkö hankesuunnittelija 14.1.2019

maahanmuuttajien verkostomaista ohjausta Tavoite Nopeuttaa pakolaistaustaisten maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolkuja kehittämällä maahanmuuttajien verkostomaista ohjausta tieto-, neuvonta- ja ohjaushenkilöstön osaamista sähköisiä seurannan ja osaamisen dokumentoinnin välineitä tuottamalla uutta tietoa palveluiden kehittämisen ja päätöksenteon tueksi 14.1.2019

Pääkohderyhmä on kansainvälistä suojelua saavat TE-toimiston asiakkaat Kohderyhmät Pääkohderyhmä on kansainvälistä suojelua saavat TE-toimiston asiakkaat Hankkeen tuloksista hyötyvät myös muut maahanmuuttajat Toinen pääkohderyhmä on tieto- neuvonta- ja ohjaus -henkilöstö TE-toimistoissa, oppilaitoksissa ja kunnissa 14.1.2019

Hankkeen tausta ja valmistelu Hanketta on valmisteltu yhdessä TEM:n, OKM:n ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kanssa Hanke tukee hallituksen 3.5.2016 hyväksymän kotouttamisen toimintasuunnitelman toimeenpanoa Toteutetaan 1.4.2018 - 31.12.2020 Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen ELY-keskus Hanke rahoitetaan AMIF -rahoituksella, budjetti on 2 150 000 € Hallituksen 3.5.2016 hyväksymä kotouttamista koskeva toimintasuunnitelma Tavoitteena maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolkujen nopeuttaminen Maahanmuuttajien koulutuspolkujen nopeuttaminen ja joustavat siirtymät -työryhmän raportti elokuussa 2017 Tunnistettiin tarve systemaattiseen ja pitkäjänteiseen maahanmuuttajien ohjaukseen, joka perustuu eri toimijoiden, erityisesti TE -toimistojen ja koulutuksen järjestäjien yhteistyöhön 14.1.2019

Hankeorganisaatio ja henkilöstön sijoittuminen ELY-keskusten projektiasiantuntijat: kehittävät pakolaistaustaisten ohjausta luoden oppilaitosten ja TE-hallinnon ohjausta integroivia malleja ja kehittävät seurannan sekä muiden osaamisen dokumentoinnin sähköisiä välineitä Ministeriön projektiasiantuntija koordinoi TE- hallinnon ja opetushallinnon ohjauksen kehittämistä TE-toimistojen asiantuntijat ja psykologit: kehittävät pakolaistaustaisten asiakkaiden neuvonta- ja ohjauspalveluja henkilökohtaisessa asiakastyössä Pori Lahti 14.1.2019

Kiitos! Yhteystiedot Hankepäällikkö Eija Asikainen 02950 26043 eija.asikainen@ely-keskus.fi Hankesuunnittelija Anne Laitinen-Saunio 02950 16481 anne.laitinen-saunio@ely-keskus.fi 14.1.2019